Postitatud 08 juuli 2013 - 17:17
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:01
Kr1ss, 08 juuli 2013 - 09:02, kirjutas:
Kolonel, 07 juuli 2013 - 23:36, kirjutas:
Ise lugesin selle alles novembri alguses läbi ja 1. aastal nkn Priimäe aineid pole. ;)
sisseastumiseks on vaja essee kirjutada selle raamatu põhjal.. võiks nagu läbi jõuda haha
A okei sry ma ei teadnud seda. Ju siis uus kord ja uued reeglid peale reformi vms.
Edu! ;)
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:16
starte, 03 juuli 2013 - 11:03, kirjutas:
MaZ, 03 juuli 2013 - 10:58, kirjutas:
Tõenäoliselt on lihtsalt eestikeelse testi kohad Tallinnas täis ja venekeelsele testile veel vabu kohti. Vaata oma meili, seal peaks umbes selline kinnitus olema:
Eesnimi Perenimi, isikukood
Te olete registreeritud:
Akadeemiline test (eesti keeles) - 09.07.2013 kell 10.00 , Kaarli 3 - 201, Tallinn
Huvitav... 2 a tagasi ma ei pidanud mingit testi tegema
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:20
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:28
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:34
Tehtud!
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:55
Postitatud 08 juuli 2013 - 18:58
ksiiri, 08 juuli 2013 - 18:16, kirjutas:
Tõenäoliselt on lihtsalt eestikeelse testi kohad Tallinnas täis ja venekeelsele testile veel vabu kohti. Vaata oma meili, seal peaks umbes selline kinnitus olema:
Te olete registreeritud:
Akadeemiline test (eesti keeles) - 09.07.2013 kell 10.00 , Kaarli 3 - 201, Tallinn
http://www.ut.ee/et/...adeemiline-test
Test on kohustuslik sisseastumiseksam järgmistel õppekavadel:
- ajakirjandus ja kommunikatsioon
- psühholoogia
- riigiteadused
- sotsioloogia, sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika
Testi väga kõrge tulemus annab võimaluse Tartu Ülikooli õppima asuda eritingimustel. Üliõpilaskandidaadid, kes sooritavad akadeemilise testi vähemalt 80 punktile 100st, on oodatud õppima enda valitud õppekaval. Erandiks on õpetajakoolituse õppekavad, millele eritingimustel õppimaasumiseks tuleb üliõpilaskandidaadil sooritada ka kutsesobivuskatse.
Seega kui just eelpool mainitud erialadele ei kandideeri, siis see test õigupoolest kohustuslik pole tõesti. Aga kõrge tulemus annab võimaluse eritingimustel sisse saada
Alain Robert
Postitatud 08 juuli 2013 - 19:58
Postitatud 08 juuli 2013 - 20:30
Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:
Postitatud 08 juuli 2013 - 21:45
Postitatud 08 juuli 2013 - 21:55
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 09 juuli 2013 - 07:27
starte, 08 juuli 2013 - 18:58, kirjutas:
ksiiri, 08 juuli 2013 - 18:16, kirjutas:
Te olete registreeritud:
http://www.ut.ee/et/...adeemiline-test
Test on kohustuslik sisseastumiseksam järgmistel õppekavadel:
- ajakirjandus ja kommunikatsioon
- psühholoogia
- riigiteadused
- sotsioloogia, sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika
Testi väga kõrge tulemus annab võimaluse Tartu Ülikooli õppima asuda eritingimustel. Üliõpilaskandidaadid, kes sooritavad akadeemilise testi vähemalt 80 punktile 100st, on oodatud õppima enda valitud õppekaval. Erandiks on õpetajakoolituse õppekavad, millele eritingimustel õppimaasumiseks tuleb üliõpilaskandidaadil sooritada ka kutsesobivuskatse.
Seega kui just eelpool mainitud erialadele ei kandideeri, siis see test õigupoolest kohustuslik pole tõesti. Aga kõrge tulemus annab võimaluse eritingimustel sisse saada
Aa.. no siis ei ole endiselt muutunud. Vaatasin lihtsalt, et aadressiks on pandud TÜ õigusteaduskond Tallinnas, mõtlesin, et proovid siis sinna saada. Aga mõtlema hakates on see ju siis lihtsalt mingiks keskuseks, et kõik nt Tallinnast Tartusse ei peaks hakkama testi tõttu sõitma.
Postitatud 09 juuli 2013 - 13:24
Postitatud 09 juuli 2013 - 17:30
Kr1ss, 04 juuli 2013 - 22:44, kirjutas:
Täpselt nädal on aega, et läbi töötada Linnar Priimägi "Reklaamikunst" ja siis esseed tegema minna.
Seda raamatut ei ole kuskilt saada. Täna isegi raamatukogudes kohal kasutatavaid raamatuid juba luges keegi. Ja homseks olid inimesed juba ennast ette broneerinud. Poodidest ka kõik välja müüdud. Ma rääkisin siis tädi ära ja ta saatis mulle sellest meilile koopia. Keegi tahab siis pm.
Muutis . . ., 09 juuli 2013 - 17:32.
Postitatud 09 juuli 2013 - 19:03
. . ., 09 juuli 2013 - 17:30, kirjutas:
Kr1ss, 04 juuli 2013 - 22:44, kirjutas:
Täpselt nädal on aega, et läbi töötada Linnar Priimägi "Reklaamikunst" ja siis esseed tegema minna.
Seda raamatut ei ole kuskilt saada. Täna isegi raamatukogudes kohal kasutatavaid raamatuid juba luges keegi. Ja homseks olid inimesed juba ennast ette broneerinud. Poodidest ka kõik välja müüdud. Ma rääkisin siis tädi ära ja ta saatis mulle sellest meilile koopia. Keegi tahab siis pm.
Ma olen aru saanud, jah. Minu kohalikust keskraamatukogust laenutati eile raamat tund aega enne minu sooviavaldust välja, aga oli mõeldud kohapeal kasutamiseks. Raamatukogutädi helistas sellele naisele, kes laenutas ja ta tõi selle sinna tagasi, seega ei ole mul erilist probleemi seda seal lugeda. (Sõbra ema kusjuures võttis ja plaanis selle Tallinna sõbra tšikile saata, seega vedas)
Raamat tegelt pmts läbi ja üsna huvitav ka teine, kahju ainult, et 15 aastat vana(de näidetega). Natuke on isegi hea, et seda raamatut kuskil pole, sest siis ehk jääb mõnel kõvemal vennal asi lugemata ja ei paku enam nii palju konkurentsi pingeridades.
Ma pole erilist lisainfot selle katse kohta leidnud. Kas 11. lähme TLÜsse laivi ja istume maha ja hakkame esseed kirjutama? Sellessuhtes, et teemaks on netis "Mida ma õppisin Linnar Priimäe raamatust "Reklaamikunst" ja kodus saaks essee ju pmts valmis kirjutada - või selle peabki kodus valmis tegema ja ma ei taju lihtsalt matsu?
See on haige kuidas sa võid täiega hoolida tüdrukust aga ta lõpetab ikka selle asshole'iga -.-
Postitatud 09 juuli 2013 - 23:38
Katseks ilmud jah 11ks kuhu iganes te minema peate ja kohapeal hakkate pliiatseid välgutama (kui just sel aastal pole läpakad lubatud). Isiklikult tegin kuhugi memobooki märkmeid mõned päevad enne kirjandit ja kogusin mõned huvitavamad mõtted, sest katse ajal mõtisklema hakata on veidi hilja. Ja kuna teema on ju ette teada (meie saime nädala jagu ette selle), siis ei tohiks ju olla raske mõndasid mõtteid mõlgutada eelnevalt.
Pullim olukord oli ajakirjanduse katsel, kus teema tehti alles kohale ilmudes teatavaks ja üks neiu tõstis käe ja küsis "Aga kui ma kodus juba essee valmis kirjutasin kas ma selle võin esitada?" mille peale tehti suured silmad ja päriti "Kuidas te teadsite kirjutada kui te teematki ei teadnud?" Olevat niisama "ajakirjandusest laiemalt" kirjutanud midagi. Lihtsalt veidi imelik, sest kui mu mälu ei peta oli nii SAISis kui ka katsete ajakavades ja kirjeldustes igal pool kirjas, et teema saab alles katsel teada ja et sülearvutit võib kasutada antud katsel.
Nii palju oskan soovitada, et hoia sujuvat joont ja piki mõni kihvtisem detail või mõte ka sisse, muidu tuleb sul tavaline "reakirjand", mille laadseid nad niigi kümnete kaupa lugema peavad. Stand out but make sense teisisõnu. Oli ka neid kes peale 30 minutit minema läksid, aga nendest pole ma kedagi meie kursal näinud.
Kui millegi pärast põdeda, siis on see intervjuu.
Postitatud 10 juuli 2013 - 00:23
Kolonel, 09 juuli 2013 - 23:38, kirjutas:
Ilus informatiivne postitus.
Väga hea kui märkmeid kasutada saab, sest neid olen lugemise käigus teinud ja see tähendab et võibki pm põhiargumendid kodus paika juba mõelda.
Oskad ehk mõne näite tuua, mis vestlusel nii hullu on? lihtsalt on pinge seal õhus? mingid veidrad küsimused?
See on haige kuidas sa võid täiega hoolida tüdrukust aga ta lõpetab ikka selle asshole'iga -.-
Postitatud 10 juuli 2013 - 00:40
Kr1ss, 10 juuli 2013 - 00:23, kirjutas:
Kolonel, 09 juuli 2013 - 23:38, kirjutas:
Oskad ehk mõne näite tuua, mis vestlusel nii hullu on? lihtsalt on pinge seal õhus? mingid veidrad küsimused?
Kirjandile põhja laduma hakata saad jah juba kodus. Sellega on muidugi ülemõtlemise oht, aga no ega see asi nii hull ka pole.
Intervjuul on sul tegemist loetud raamatu autoriga ja ta on mõnikord veidi...."kapriisne". Seega ära kirjandis liialt ta raamatut maha tee, aga kui on midagi mille kohta tahaksid rääkida või mis ennast huvitab vms, siis on võimalus et see tuleb intervjuul kasuks. Igale õppejõule meeldib kui nende loome kohta reaalset huvi tuntakse. Enda intervjuust kirjutasin siia ka eelmisel aastal aga momendil ei viitsi absull seda otsima hakata. Küsimusi on igasuguseid ja suht risttule olukord on seal kabinetis.
Intervjuul pead raudset närvi hoidma, muidu jooksed värisevate kätega ja nuttes sealt minema nagu mõned šokis neiud eelmistel aastatel. ;)
Postitatud 10 juuli 2013 - 06:26
kanakukk jr, 08 juuli 2013 - 21:55, kirjutas:
Kuule sa peaksid küll mingiks õppekorraldusspetsialistiks pohhuilt saama. CVsse lisa see teema lihtsalt, kui palju kärsituid ja vihaseid abituriente on siit abi saanud.
48 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 48 külalist, 0 anonüümset kasutajat