Muutis Siim, 25 juuni 2013 - 18:28.
Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 25 juuni 2013 - 18:27
Mismoodi see tasuta kõrgharidus nüüd töötab, keegi seletab ära? Jah, ma ei ole siiamaani sellest jurast aru saanud.
Postitatud 25 juuni 2013 - 19:14
Postitatud 25 juuni 2013 - 19:59
Ei pea maksma kui vastavad 30 EAP semestris täis saad, muidu plekid iga EAP pealt ja päris krõbeda summa. Enamus koolides on see süsteem kumulatiivne vms. st et kui esimene semester tegid 33 EAP siis järgmine semester võid 3 EAP võrra vähem teha. Ja muidugi toimub see tasuta õpe alati täiskoormusega õppes.
Postitatud 25 juuni 2013 - 21:26
WantToBe, 25 juuni 2013 - 16:46, kirjutas:
Andrea, 25 juuni 2013 - 15:58, kirjutas:
Esitasin avaldused Tallinna Tervishoidu ning kohe tulid kirjad, et olen registreeritud vastuvõtukatsetele, aga pingereas olen alles kandideeriv (st, et osadel on lubatud vastuvõtukatsetele), siis arvatavasti pean ikka mingit kinnitust sellele ootama?
Mida sinna plaanid õppima minna?
Hambatehnik või ämmaemand. Aga, et hambatehnikule sisse saada, siis peab ikka palju õnne olema. Loodan parimat!
Postitatud 25 juuni 2013 - 22:11
Andrea, 25 juuni 2013 - 21:26, kirjutas:
WantToBe, 25 juuni 2013 - 16:46, kirjutas:
Andrea, 25 juuni 2013 - 15:58, kirjutas:
Esitasin avaldused Tallinna Tervishoidu ning kohe tulid kirjad, et olen registreeritud vastuvõtukatsetele, aga pingereas olen alles kandideeriv (st, et osadel on lubatud vastuvõtukatsetele), siis arvatavasti pean ikka mingit kinnitust sellele ootama?
Mida sinna plaanid õppima minna?
Hambatehnik või ämmaemand. Aga, et hambatehnikule sisse saada, siis peab ikka palju õnne olema. Loodan parimat!
Minu poolt ka sulle edu ;)
Postitatud 26 juuni 2013 - 03:36
Hakkasin mõtlema, et mul on ette nähtud eriala valikained 7-8 EAP-d, millal ma neid tegema pean hakkama või millal neid üldse valima tuleb hakata ? Maaülikoolist on jutt
Avastasin, et vabainete registreerimise magasin ka julmalt maha, järgmisi vabaaineid saan siis järgmine aasta valida alles ?
Üks aine mille tegin on eraldi lahtris nimega õppekavasse mittekuuluvad ained, nagu ma aru saan, et see aine siis vaikimisi kuulub ikkagi vabaaine alls?
Avastasin, et vabainete registreerimise magasin ka julmalt maha, järgmisi vabaaineid saan siis järgmine aasta valida alles ?
Üks aine mille tegin on eraldi lahtris nimega õppekavasse mittekuuluvad ained, nagu ma aru saan, et see aine siis vaikimisi kuulub ikkagi vabaaine alls?
Viruses, Intruders, Spyware, Trojans and Adware
Postitatud 26 juuni 2013 - 11:59
Kõigepealt tee endale selgeks valikaine ja vabaaine erinevus.
Teoorias on vabaainete täitmise "aeg" on ettenähtud õppekavas( mitu eap-d mis semestris), aga reaalselt pole vahet millal sa neid teed. Peamine on see,et nad tehtud saaks. Küll aga kui mingi hetk on nad tegemata, ei pruugi sa 100% ettenähtud õppekava täita ning seega võib stippi saamine kaduma minna. Jah, hetkel on vabaainete valimine kinni, kuid sügisel peaks avanema. Ma nüüd täpselt ei oska öelda, kas sügiseks enam saab valida, aga kevadeks saab kindlasti. Lihtsalt tuleb ise jälgida.
Siinkohal tsiteeriks kanakukk jr-t. "1) Oled sa kindel, et ülikool on ikka õige koht sinu jaoks? ". Kui juba selline asi tekitab segadust.
Teoorias on vabaainete täitmise "aeg" on ettenähtud õppekavas( mitu eap-d mis semestris), aga reaalselt pole vahet millal sa neid teed. Peamine on see,et nad tehtud saaks. Küll aga kui mingi hetk on nad tegemata, ei pruugi sa 100% ettenähtud õppekava täita ning seega võib stippi saamine kaduma minna. Jah, hetkel on vabaainete valimine kinni, kuid sügisel peaks avanema. Ma nüüd täpselt ei oska öelda, kas sügiseks enam saab valida, aga kevadeks saab kindlasti. Lihtsalt tuleb ise jälgida.
Siinkohal tsiteeriks kanakukk jr-t. "1) Oled sa kindel, et ülikool on ikka õige koht sinu jaoks? ". Kui juba selline asi tekitab segadust.
Postitatud 26 juuni 2013 - 14:26
Logit, 26 juuni 2013 - 11:59, kirjutas:
Ma arvan, et see tsitaat küll ei sobi siin kontekstis. Järgmiseks öeldakse seda juba inimesele, kes ei leia õiget klassiruumi?
Postitatud 26 juuni 2013 - 17:04
Äkki keegi on puutunud kokku Tallinna Tervishoiu kõrgkooli vastuvõtutestiga, kui jah, siis pm.
Postitatud 26 juuni 2013 - 18:44
SAISis ei saa preagu Tallinna Ülikooli kandideerides konkurssi valida, või olen mina ainuke?
ಠ_ಠ
Tehtud!
Tehtud!
Postitatud 26 juuni 2013 - 18:48
Postitatud 26 juuni 2013 - 18:49
Postitatud 26 juuni 2013 - 19:16
Postitatud 26 juuni 2013 - 19:19
Eksamite keskmine tuli 80,666. Oleks pidanud inka(73 ) 80 saama, sest praegu suht piiri peal juurasse sissesaamine, kuigi arvatavasti see praegune sissesaamise punktide arv tõuseb. Samas kindlasti mõni ütleb ära ka.
TÜs siis praegu avaldused juuras ja ajakirjanduses. Kui aga juura punktid liiga kõrgeks lähevad, siis juura asemele riigiteadused või psühholoogia.
TÜs siis praegu avaldused juuras ja ajakirjanduses. Kui aga juura punktid liiga kõrgeks lähevad, siis juura asemele riigiteadused või psühholoogia.
Tannu.^ & A-ROD
Postitatud 26 juuni 2013 - 19:38
WantToBe, 26 juuni 2013 - 14:26, kirjutas:
Logit, 26 juuni 2013 - 11:59, kirjutas:
Ma arvan, et see tsitaat küll ei sobi siin kontekstis. Järgmiseks öeldakse seda juba inimesele, kes ei leia õiget klassiruumi?
No kui inimene on terve aasta( või rohkem?) juba koolis veetnud ja alles nüüd( keset suve ) hakkab huvi tundma,et mingid ained vaja läbida ja ei tee vabaaine ja valikaine vahel vahet, siis minul tekib küll kahtlus,et kas võetakse kooli väga tõsiselt. Pole ju mõtet lihtsalt tiksuda, kui asja vastu huvi ei ole.
Klassiruumi üles leidmist ja enda õppekava mitte tundmist nüüd küll võrrelda ei saa. Üks on lihtne eksimus, mille võib vabalt närvilisuse või segaduse alla lahterdada ning seda võib juhtuda kõigiga. Oma õppekava mitte tundmine vihjab aga otseselt ükskõiksusele kooli/ õpitava asja suhtes.
Muutis Logit, 26 juuni 2013 - 19:43.
Postitatud 26 juuni 2013 - 20:11
Postitatud 26 juuni 2013 - 20:15
Postitatud 27 juuni 2013 - 02:33
Kas akadeemilise ajal saab ka teistesse ülikoolidesse kandideerida ?
Postitatud 27 juuni 2013 - 10:50
Postitatud 27 juuni 2013 - 13:50
Palju neid oma kohast ära ütlejaid tavaliselt on? Hetkel olen kahes pingereas nii umbes ~15 kohta piirist allpool (mõlemad suht populaarsed kursused, 200 ja 150 avaldust hetkel). On lootust sisse saada?
3 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 3 külalist, 0 anonüümset kasutajat