Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

freshcolor

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:15 jaan 2012
  • Sugu:mees
Õpin Tallinna ülikoolis tasuta kohal.Lugesin, et esimese aasta lõpuks on vaja saada mingi imelised 45 eapd kokku, et saaks järgmist aastat veel tasuta kohalt alustada.
Tegin enda õisis nats arvutis ja suur tõenäosus on, et mul tuleb 44 eapd kokku ehk 1 jääb puudu. Kas sellises olukorras ongi automaatselt igatepidi paberid välja või siiski jääb mul mingi võimalus mingi kokkulepe luua õppejõuga ? Ehk teisisõnu kas sellises olukorras järgitakse rangelt, et nõue on nõue või on võimelised ka õpilasele vastu tulema.

ike

loe seda

• liige
  • Liitus:18 juuni 2007

Vaata postitustfreshcolor, 19 mai 2013 - 13:34, kirjutas:

Õpin Tallinna ülikoolis tasuta kohal.Lugesin, et esimese aasta lõpuks on vaja saada mingi imelised 45 eapd kokku, et saaks järgmist aastat veel tasuta kohalt alustada.
Tegin enda õisis nats arvutis ja suur tõenäosus on, et mul tuleb 44 eapd kokku ehk 1 jääb puudu. Kas sellises olukorras ongi automaatselt igatepidi paberid välja või siiski jääb mul mingi võimalus mingi kokkulepe luua õppejõuga ? Ehk teisisõnu kas sellises olukorras järgitakse rangelt, et nõue on nõue või on võimelised ka õpilasele vastu tulema.

Kas mitte puuduolevad punktid ei tule õpilasel rahaliselt tasuda?

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Sa õpid vana õppekava järgi, sulle ei kehti uus haridusseadus enne 2015. aasta septembrit kui sul nominaalaeg läbi saab (eeldusel, et sa astusid sisse septembris 2012, kui varem siis tee vastavad korrektuurid sellele kuupäevale).
Uus haridusseadus jõustub alates sellest aastast ning seda EAPde nõuet peavad täitma hakkama alles uued üliõpilased, vanadele ei muutu mitte midagi seniajani kui nende nominaalõppeaeg läbi saab.

Mis puutub sellesse, et ei saa 100% nõutud EAPsid täis uue õppekavaga, siis ei saa mingit eksmatti selle eest ega viida sind automaatselt mingile fiktiivsele tasulisele õppevale üle. Ülikoolidel on õigus (rõhk sellel sõnal), mitte kohustus nõuda sisse puudu jäänud EAPde pealt tasu ja seda ainult puudu jäänud EAPde pealt. Ehk siis toome näite, et 45 EAPd on vaja saada, sinul tuleb kokku 40 EAPd, ühe EAP maksumus sinu erialal on ülikooli poolt määratud 100euri (täiesti õhust võetud number, millel pole tegelike summadega midagi pistmist), siis pead sa ülikoolile kinni plekkima puudu jäänud 5 EAPd korda 100euri = 500 euri. Teoorias ei pea ülikool seda summat nõudma sult kui nad ei näe selleks vajadust, aga võivad kui tahavad. Kuidas see süsteem reaalselt toimima hakkab on näha alles umbes täpselt aasta pärast.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Tankist

Linn põleb.

• liige
  • Liitus:09 jaan 2005

Vaata postitustTshabalalalalalalalala, 19 mai 2013 - 05:11, kirjutas:

olen Koloneliga nõus, see ülikooli sisseastumistest oli tõesti väga räige. esimene mõte mis oli kui töö kätte sain -no mida vittu ausalt.

Ülikooli polegi debiilikuid vaja.
"It is so quiet here, It is the quietest place in the world."
Here since 2003
Endine m@tr1x

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Ma mõtlesin pigem seda mittevajalikku sõimlemist siin. :D

Sisseastumise kohta võin öelda, et hea et möödas on, kuigi mulle isegi meeldis nende komisjonidega juttu puhuda.

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006

usun, et sellise küsimusega pöörduda dekanaadi poole mitte õppejõudusid tüüdata

Arto572

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:04 jaan 2013

Vaata postitustfanta stick, 18 mai 2013 - 17:59, kirjutas:

Vaata postitustTshabalalalalalalalala, 18 mai 2013 - 17:00, kirjutas:

hahaha taun vä? aastaid juba sellest räägitud, isegi sinu lemmikus facebookis jagati seda aga noh ega loll ei omasta mingit informatsiooni omale, ainult farmville istutamise periood peas. idikas taun munn

Haha, kust selline raev nüüd tuli, haridusreformist olen kuulnud küll, aga polnud piisavalt tutvunud veel. Sinu rahustamiseks võin öelda, et ka Facebooki külastan väga harva ning farmvillet pole ka kunagi mänginud :) .

mine parem eluülikooli nagu solts

E

Agent

• liige
  • Liitus:27 apr 2004
Keegi ttü tehnilise füüsika magistriõppe kohta oskab midagi öelda? milline test sisseastumisel on?
trust me, i'm an engineer

Dartgh

Liige

• liige
  • Liitus:27 juuli 2009
Kellelgi kogemusi BFMi sisseastumisel?

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008
Keegi tktk-s õpib?
Postitas pildi

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006
Astusin magistrisse, võtsin kohe akadeemilise. Pool nominaalaega ei ole veel täis. Kui ma nüüd eksmati saaks, kas ma saaksin sügisel teisele erialale samas koolis uuesti kandideerida? Või isegi samale?
Võtsin selle aasta lihtsalt pikenduseks, et õppelaenuga jamasid ei tuleks.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustTanel^, 15 juuni 2013 - 22:40, kirjutas:

Astusin magistrisse, võtsin kohe akadeemilise. Pool nominaalaega ei ole veel täis. Kui ma nüüd eksmati saaks, kas ma saaksin sügisel teisele erialale samas koolis uuesti kandideerida? Või isegi samale?
Võtsin selle aasta lihtsalt pikenduseks, et õppelaenuga jamasid ei tuleks.
Akadeemilist puhkust ei arvestata õpitud semestrite hulka, s.t nende lähteandmete puhul ei näe mina küll ühtegi põhjust, miks sa ei peaks saama ükskõik millisele õppekavale ilma rahata õppima.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Obey.

Liige

• liige
  • Liitus:20 mai 2005
Oeh.. Esimene aasta saab nüüd Mereakadeemias täis, õpin tüürimeheks ja esimene aasta on nagu ikka, põhiliselt ainult alusained(matemaatika, füüsika jne). Üsna palju jääb mul see aasta tegemata ja pole ka välistatud, et saan eksmati. Aga noh, tegelik põhjus miks üldse kirjutan on see, et olen valikus kahtlema löönud viimaselajal.. ei tea kas on ikka õige eriala. Esiteks kulub õpingutele veel 4a(koos praksiga), teiseks saan pärast seda tööle hakata alles kolmanda tüürimehena, ning staažiga saab ametiredelil tõusta. Kuid, mis siis saab, kui peaks pere tekkima. Kuidas peaks emotsionaalselt hakkama saama sellega, et loksud kuskil keset ookeani tinakarbis, kodus väike laps ja naine ning reaalselt olen aastas kodus vähem kui 6 kuud. Eks sama lugu on neil soome küprokitel, aga siiski, kas on mõtet rabeleda sellise tuleviku nimel? Muidugi on sellel erialal teatud võlu, tööpuudust ei ole ja kaasnevad muud nüansid(ma kannan väga suure uhkusega vormi). Ning maailma erinevaid paiku saaks näha jne.
Aga jah, olen siin katkise küna ees. Reaalset mereloleku kogemust mul veel ei ole. Pärast teist aastat on alles 2 kuud välispraktikat. Aga ma nüüd ei tea, kas jätkata või otsida enda jaoks midagi muud, kuigi meri on väga hinges..
Üldiselt, avaldage arvamust sellise elukutse kohta, kiitke või laitke maha, ma ei tea.. Kripeldab täiega, tahaks tagasi keskkooli. :(

Crawler

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:14 apr 2008
Tüürimehe eriala mingi maismaal merenduse valdkonna tööd ei saa teha?

Obey.

Liige

• liige
  • Liitus:20 mai 2005
No väga palju väljavaateid ei ole, kas siis järgmiseid tüüre koolitada või logistika, kuid see vajab ka veel täiendavaid koolitusi ja papreid jne. Lihtsam on mingit oma bisnessi ajada, aga selleks oleks vaja enne jalad alla saada, kuid ei tea kas on otstarbekas nii palju aega sellele erialale raisata. Peaks läänemere piraadiks hakkama..

PuuTagaIlves1

Liige

• liige
  • Liitus:21 nov 2009
No endal osad tuttavad on laeval tööl ja nende suhted/pered on kõik lagunenud.
Pead ikka väärt naise leidma, kes ootaks niimoodi ära.

Keegi Talinna ülikooli kehakultuurist oskab rääkida?

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustObey., 17 juuni 2013 - 00:59, kirjutas:

Esiteks kulub õpingutele veel 4a(koos praksiga), teiseks saan pärast seda tööle hakata alles kolmanda tüürimehena, ning staažiga saab ametiredelil tõusta. Kuid, mis siis saab, kui peaks pere tekkima. Kuidas peaks emotsionaalselt hakkama saama sellega, et loksud kuskil keset ookeani tinakarbis, kodus väike laps ja naine ning reaalselt olen aastas kodus vähem kui 6 kuud.

Eks sellega oleks pidanud enne eriala valimist arvestama,et tulevik pole päris 8st 17ni töökoha peal ning "tavalist" pereelu ehk ei saa. Peale koolilõpetamist peaks olema ju valikuid mitmeid kuhu minna, kas kuskile kaubakale/kruiisile, kus tõesti oled korraga kuu paar kodust eemal, või hoopis liinilaevale, kus oled 2nädalat tööl, kaks kodus.. Kuid on ka ju laevu, mis tulevad iga õhtu kodusadamasse.. Aga see,et saa ameti selgeks õpid,ei tähenda kohe,et sa pead seal tööl hakkama.. mina muretseks sellepeale siis, kui vaja on. Ehk siis kui reaalselt hakkab pereelu segama. Ette muretseda pole nagu erilist mõtet. Tüürimehed leiavad ka maismaal tööd(kuna õpe on üsna laialdane ja süvendatud). Mul üks tuttav on ka paberitega tüürimees, aga töötab hoopis kohalikus LV-s..ning seega 8st 17ni kontoritöö.
Ma usun,et põhiline küsimus on,et kas see amet pakub sulle endale huvi, ning kas sa saad hakkama. Imo pole mõtet lihtsalt tiksuda, kui aastas teed vaevu pooled ained ära ja lõpuks õpid nominaalajast 2-3aastat kauem. Ja kes garanteerib, et kui sa esimesel/teisel aastal seda ainet ära ei teinud,et siis järgmisel teed?

Kauri

Ei ole kajakas.

• liige
  • Liitus:26 dets 2007

Vaata postitustPuuTagaIlves1, 17 juuni 2013 - 08:36, kirjutas:

Oskan. Möödus mul nüüd esimene aasta TLÜ Kehakultuuri erialal. Mul on küll teatud kahtlused oma erialavaliku ja selle paberi kasulikkuse üle, aga see mis koolis õpin on minu jaoks puhas kuld. Võib öelda, et ained, mis on, on äärmiselt huvitavad ja igapäevaelus kasulikud. Ja loomulikult sport, hästi palju seda. Kevadsemestril võtsin trampoliini, võrkpalli, atleetvõimlemist, võimlemist, korvpalli, ujumist, sportmänge. Võib öelda, et iga õhtu jõudsin koju, jumala kott omadega. Pluss on veel see, et võimlemissaali võime me igal vabal hetkel kasutada, ka terve suve.

Praegu ei oska rohkem midagi öelda, aga kui tekib küsimusi, vastan meeleldi ;)
Miks?

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustEqualizer, 14 juuni 2013 - 11:09, kirjutas:

Keegi tktk-s õpib?

Postitas pildi

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006

Vaata postitustKauri, 17 juuni 2013 - 12:57, kirjutas:

Vaata postitustPuuTagaIlves1, 17 juuni 2013 - 08:36, kirjutas:

Oskan. Möödus mul nüüd esimene aasta TLÜ Kehakultuuri erialal. Mul on küll teatud kahtlused oma erialavaliku ja selle paberi kasulikkuse üle, aga see mis koolis õpin on minu jaoks puhas kuld. Võib öelda, et ained, mis on, on äärmiselt huvitavad ja igapäevaelus kasulikud. Ja loomulikult sport, hästi palju seda. Kevadsemestril võtsin trampoliini, võrkpalli, atleetvõimlemist, võimlemist, korvpalli, ujumist, sportmänge. Võib öelda, et iga õhtu jõudsin koju, jumala kott omadega. Pluss on veel see, et võimlemissaali võime me igal vabal hetkel kasutada, ka terve suve.

Praegu ei oska rohkem midagi öelda, aga kui tekib küsimusi, vastan meeleldi ;)

mis eelmise aasta sinu arvates minimaalsed tingimused olid, et võetakse sisse? ala kirjand 50 ja inglise keel 50 on ok? või on konkurents kõvem. küsin, sest siis tean rääkida teistele

Muutis ANTI4ITER, 17 juuni 2013 - 18:04.

47 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 47 külalist, 0 anonüümset kasutajat