Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 12 veebruar 2013 - 22:00
Üks küsimus - kumba eelistada, kas TTÜ või EBS, kui minna business administrationit inglise keele baasil õppima.
Postitatud 12 veebruar 2013 - 22:20
-Cell-, 12 veebruar 2013 - 22:00, kirjutas:
Üks küsimus - kumba eelistada, kas TTÜ või EBS, kui minna business administrationit inglise keele baasil õppima.
Teadmata just palju ütleks TTÜ, sest kas EBS mitte ei ole eraülikool, kus eeldatakse et maksad ja saad oma paberi kätte?
Ei ole kuigi teadlik ka TTÜ rahvusvahelise programmi kohta, kas sealgi piiranguid või võetakse palju soovijaid. Sa ise just ka kuigi palju infot juurde hetkel ei ole lisanud (:
Aga, mitte olla mingi vastik tõbras siis küsiks ilusti, et miks selline eriala. Mis köidab selles ning millised on tuleviku plaanid ning eeldused 10~20a pärast? Ma usun, et neid ärijuhte lõpetab diplomiga igal aastal, igas riigis küll ja veel.
Mitte et nüüd väita, et mõni eriala on mõttetu ja teine on jube mõttekas, aga huvitav ikkagi kuulda. No, ise ma olen varsti 21 ja ei tea siiani kelleks tahan saada, eriti veel haridust arvestades, aga kuna teemaks on "ülikool ja tulevik" siis ausad vastused on alati huvitavad lugemiseks.
-soovid oma reklaami siia?-
Postitatud 12 veebruar 2013 - 23:56
Ma isiklikult väga neid Inglise keelseid värke ei soovita. Igasugusel majandusharidusel soovitaksin ma eelkõige TTÜ`d, siis TÜ`d ja siis tulevad kõik muud. Inglise keelsed õppekavad on minu arvates üsna lahjad ja mõelnud rohkem "international tudengitele", kes veedavad siin rõõmsalt oma vahetusmalevlase aega. Pigem tee baka eelpoolaminitud ülikoolides (TTÜ või TÜ). Võimaluse korral mine Erasmusega mingiks ajaks väljamaale, peale lõpetamist tööta mingit aega omal erialal ja seejärel liigu välismaale magistrisse kui jaksu on. Soovitan siiski tükk aega kaaluda, mis sa majandusharidusega saavutada soovid ja kas sinu "bakaga" üdse magistrisse võetaksegi, üldse võid valmistuda üsna stressirohkeks eluks...
Bend if you must, but never brake!
Postitatud 13 veebruar 2013 - 00:04
Ma küsisin sõbranna soovil, kes on väljast poolt Euroopat ja kes sooviks oma MA just Eestis teha. Mul endal on kõik paigas
Postitatud 14 veebruar 2013 - 15:08
Semester läbi, enam-vähem võib rahule jääda. Juhuste kokkulangemisel jäi Statistilise andmetöötluse hinne B-ks, kuigi oleks võinud A saada. Sinna ilmselt läheb ka õppetõetuse lootus.
Tagantjärele mõeldes, kui oleks veidikegi teise suhtumisega peale lennanud, siis oleks 4,5 reaalne olnud.
Tagantjärele mõeldes, kui oleks veidikegi teise suhtumisega peale lennanud, siis oleks 4,5 reaalne olnud.
Spoiler
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 14 veebruar 2013 - 19:43
Postitatud 14 veebruar 2013 - 22:07
Postitatud 25 veebruar 2013 - 23:56
Mida kõike TTÜ matemaatika sisseastumiskatsel teadma ja oskama peaks?
"The Impossible remains until you make it possible!"
Alain Robert
Alain Robert
Postitatud 28 veebruar 2013 - 11:30
Keegi teab, kust eelnevate aastate (või eelmise aasta) õppetoetuste min keskmist hinnet kujutavat tabelit näeks? St mis keskmise hindega teatud õppekavadel toetust veel sai.
Aitäh.
Aitäh.
Postitatud 28 veebruar 2013 - 15:14
Raiko, 28 veebruar 2013 - 11:30, kirjutas:
Keegi teab, kust eelnevate aastate (või eelmise aasta) õppetoetuste min keskmist hinnet kujutavat tabelit näeks? St mis keskmise hindega teatud õppekavadel toetust veel sai.
Aitäh.
Aitäh.
Küsid oma teaduskonna dekanaadist.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 28 veebruar 2013 - 19:10
Kui tahtmine on õppida majandust ja saada tulevaseks ettevõtjaks, siis kindlasti soovitan EBSi juba puhtalt sellepärast, et ettevõtja jaoks on number 1. networking ning EBS'is saadavad tutvused on igaljuhul paremad kui mujal kõrgkoolides (kui rohkem huvi siis pm., ei viitsi siia teemasse rohkem vaadata nkn tuleb EBS'i kohta ainult sõimu inimestelt, kes pole selle kooli/kooli õpilastega kunagi kokku puutunud või siis minimaalne kokkupuude ja üldistatakse)
Muutis Mark., 28 veebruar 2013 - 19:13.
Postitatud 11 märts 2013 - 15:10
Kui on otsustatud, et toetust ei saa, kas selle kohta tuleb ka mingi eraldi kiri? Või tuleb ainult toetusesaajatele kinnitav kiri? Kursaõele on kiri tulnud, aga mulle mitte... Suht idiootne, kui ka eitavat vastust ei saadeta ja pead ise mõistatama, et mis sai...
//Tartu Ülikool...
Igatahes mulle juba ütles üks, et nii ongi. Nojah, üsna laisk move
//Tartu Ülikool...
Igatahes mulle juba ütles üks, et nii ongi. Nojah, üsna laisk move
Muutis olenmatu, 11 märts 2013 - 16:43.
vakatsaka
Postitatud 11 märts 2013 - 15:26
Üldiselt tuleb ikka kiri.
Postitatud 11 märts 2013 - 16:50
See ilmselt mõjuks mõnitavalt, kui tuleks eraldi kiri "sa ei saanud õppetoetust"
Üks võimalus on muidu ÕIS-s dokumentide alt vaadata, kas määrati õppetoetus. TÜ LOTE-s õnneks jagatakse facebooki kommuunis või listides, et mis lävendid olid vajalikud toetusteks.
Üks võimalus on muidu ÕIS-s dokumentide alt vaadata, kas määrati õppetoetus. TÜ LOTE-s õnneks jagatakse facebooki kommuunis või listides, et mis lävendid olid vajalikud toetusteks.
#xServu @ quakenet
Postitatud 14 märts 2013 - 15:29
Mul on kõrvu jäänud, et alates järgmisest aastast uue haridussüsteemi tõttu ei tohi üliõpilastel olla ametlikku töökohta. Kas see vastab tõele?
Postitatud 14 märts 2013 - 16:33
Postitatud 14 märts 2013 - 16:56
Ma ei saa aru miks esimese semestri alguses jauratakse et 'oh esimene on nii keeruline, selle üle elate olete vabas vees' kui teine semester on see tegelik põrgu.
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."
Postitatud 14 märts 2013 - 17:29
Postitatud 15 märts 2013 - 01:56
ErrorCode, 14 märts 2013 - 16:56, kirjutas:
Ma ei saa aru miks esimese semestri alguses jauratakse et 'oh esimene on nii keeruline, selle üle elate olete vabas vees' kui teine semester on see tegelik põrgu.
Esimene semester on proovikivi, kui sa juba seal hakkama ei saa, siis edaspidi pole sul üldse enam lootust, kui esimese semestri ilusasti üle elad, siis pole ka hiljem väga üllatusi oodata. Mis puutub sellesse, kas mõni semester teistest raskem on, siis see sõltub kõik ülikoolist, erialast ja ainetest mida ja kui palju sa valid, ehk siis täiesti 100% suvaline ja subjektiivne arvamus.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 15 märts 2013 - 23:00
Mul on pigem mulje jäänud, et kui 1. aasta vastu pead, hinded on korras ja tunned et oled õige asja peal väljas, siis on bueno.
Aga eks ta sõltub jah erialast, õppejõududest ja sajast muust asjast ka.
Aga eks ta sõltub jah erialast, õppejõududest ja sajast muust asjast ka.
58 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 58 külalist, 0 anonüümset kasutajat