Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

tiku

Liige

• liige
  • Liitus:14 mai 2006
  • Sugu:mees
pole kindel kas see aga paneb tirima

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Jah, Chopper soovitas seda siin.
Onenote.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustErki, 02 september 2012 - 22:35, kirjutas:

TTÜ omad võiksid matem. ning füüsika täienduskursusest lähemalt rääkida. Olen kuulnud igasuguseid arvamusi. Kes räägib, et tuleb kasuks, kes räägib, et pole lineaaralgebraga ning matemaatilise analüüsiga mingit seost ning kasutegur puudub.

Kas tasuks võtta või mitte?

Kui ei võtaks, oleks päevad ikka märksa lühemad...
Kui matemaatikas just väga nõrk ei ole, siis vist pole toda väga mõtet deklareerida, saab vast ka harjutustundidega hakkama. Muide, mata täiendõpe toimub 2x nädalas (tunniplaanis on aine märgitud 4x nädalas eeldatavasti infotehnoloogiliste iseärasuste tõttu).

Netist leidsin niisugused materjalid:

Tsitaat

Kasemets mulle täiendust ei andnud, aga analüüsi harjutusi küll. Harjutusülesanded leiad siit: http://www.staff.ttu.ee/~itammeraid/matan1.pdf (esimene KT: alates pdf lk 122, teine KT: pdf lk 215). Igas tunnis lahendati 6–8 ülesannet ning kodus jäi samavõrra palju ise juurde lahendada. Esimesed 7 nädalat olid tuletised, piirväärtused, nagu isegi võid veenduda. Kaheksandal nädalal oli kontrolltöö. Nädalatel 9–14 tegeleti integraalidega. 15. nädalal oli jälle kontrolltöö ning järelejäänud viimasel nädalal vaadati veel natuke integraale. Kontrolltööde ülesanded olid analoogsed tunnis ja kodus lahendatutega.

Me Pallasega, muide kõige nõrgemas rühmas, vaatasime täiendusõppes natuke ka integraale (Kasemetsa täiendusõppes ei paista neid olevat).

Füüsika täiendusõppe kohta ei tea rääkida.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

ErrorCode

♥♦♣♠

• liige
  • Liitus:13 mai 2005
Igaks juhuks võtan ise mõlemad, meelde tuletuseks alati tore ja ajab soojaks korralikult. Lähen Variku omasse.
Mata täiendusõpet ongi esimesed 5 nädalat aint, füüsika on järgmised...11?
Kasemetsast jäi alguses hea mulje, vähemalt nõrgemate jaoks on ta kindlasti parem. Teeb kõik puust ja punaselt et kõik selgeks/korratud saaks.

Muutis ErrorCode, 03 september 2012 - 01:20.

Postitas pildi
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."

deathangel.

Liige

• liige
  • Liitus:08 veebr 2006
Päris fun istun mingis majndusmatemaatika loengus, mitte puumunnnigi aru ei saa :D oleks vist pidanud natuke matemaatikat meelde tuletama enne, arvestades et viimasest mata tunnist on 4(?) aastat.
Postitas pildi
You don't need the truth. You need Propaganda.
ER foorumi liige alates 7-detsember 04.
God made Adam and Eve, not Adam and Steve
Ha-Adam She-ba-Tank Yenatze'ah (The Man In The Tank [is the one who] Shall Win)

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006
lektor Lea Pallas, assistent Kairi Kasemets, lektor Tiiu Jõgi, assistent Olga Meronen, lektor Jaan Varik I-202, II-102, VII-226
Matemaatika täiendusõpe. kelle juurde peaks nagu minema? Vaatasin tunniplaanist kl 16st-19neni, kas need kohustuslikud(ok pole korraks millegi pärast arvasin)? sellesmõttes, et ma pole midagi deklareerinud ja kas seda peab eelnevalt deklareerima, enne kui ma täna lendan kohale? küsimused võivad tunduda tõesti mõnele jaburad, aga no eelnädalas ma ei saanud unegraafika paika ja magasin mõned tutvustusloengud sisse.
//enam pole vaja vastata, leidsin lahenduse oma küsimustele

Muutis ANTI4ITER, 03 september 2012 - 16:18.

Kaalikas OTSE PEENRAST

Liige

• liige
  • Liitus:03 mai 2011

Vaata postitustANTI4ITER, 03 september 2012 - 11:23, kirjutas:

lektor Lea Pallas, assistent Kairi Kasemets, lektor Tiiu Jõgi, assistent Olga Meronen, lektor Jaan Varik I-202, II-102, VII-226
Matemaatika täiendusõpe. kelle juurde peaks nagu minema? Vaatasin tunniplaanist kl 16st-19neni, kas need kohustuslikud(ok pole korraks millegi pärast arvasin)? sellesmõttes, et ma pole midagi deklareerinud ja kas seda peab eelnevalt deklareerima, enne kui ma täna lendan kohale? küsimused võivad tunduda tõesti mõnele jaburad, aga no eelnädalas ma ei saanud unegraafika paika ja magasin mõned tutvustusloengud sisse.

Palju punkte matem/füüs RE said oleneb selllest mis gruppi lähed.

insaner

Liige

• liige
  • Liitus:08 okt 2007
Veel arvamusi, et palju see mat täiendõpe võib TTÜs tulevikus mat analüüsile kaasa aidata? Istusin täna seal 71-80 rühmas ja asi tundus ikka suht keeruline..

Kolonel

nagu päris.

• liige
Mis krdi koht on TLÜs "AUD26-30 Ta13-3149 Auditoorium"?
Homme hommikul Itaalia keel seal aga mis ruum see on?

Muutis Kolonel, 03 september 2012 - 21:10.

Kauri

Ei ole kajakas.

• liige
  • Liitus:26 dets 2007
Tundide kaupa istunud ja üritanud omale tunniplaani kokku panna. Enamvähem juba midagi, aga päris valmis ei saa see mul ka tänagi. Ulme keeruliseks teevad ikka asjad.
Miks?

OccasionalSpider

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuli 2012

Vaata postitustKolonel, 03 september 2012 - 21:09, kirjutas:

Mis krdi koht on TLÜs "AUD26-30 Ta13-3149 Auditoorium"?
Homme hommikul Itaalia keel seal aga mis ruum see on?

Tartu mnt 13, kommunikatsiooni instituut peaks olema.

Kolonel

nagu päris.

• liige
Ok cheers! :)

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006
Rääkige õppekava vahetamisest. Nimelt on tegemata mõned ained mis minu (2011) õppekava järgi on kohustuslikud, kuid alates 2012 need ained enam kohustuslikud pole. Kuidas ma saaks õppekava vahetada, millega peaksin arvestama jne mida see endaga kaasa tooks?

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Esimene CAD-süsteemide praktikum läbitud(Y), 12 pikka veel :D

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustmcs8, 04 september 2012 - 02:08, kirjutas:

Rääkige õppekava vahetamisest. Nimelt on tegemata mõned ained mis minu (2011) õppekava järgi on kohustuslikud, kuid alates 2012 need ained enam kohustuslikud pole. Kuidas ma saaks õppekava vahetada, millega peaksin arvestama jne mida see endaga kaasa tooks?

Õppekava saab vahetada ainult ülikooli uuesti sisse astudes, ehk siis pead uuesti järgmine suvi/sügis oma erialale sisse astuma ning sel juhul oled sa ametlikult 1. kursusel, aga sul on võimalik kõik tehtud ained üle kanda, ehk sisuliselt ei kaota sa mitte midagi, saad hoopis lisa-aastaid juurde ning pead täitma uut õppekava, mida seda millega alustasid (kaasa-arvatud siis see, et pead kõik juurde tekkinud ained ära tegema).
NB! Kui sul on pool nominaalajast juba tehtud, siis läheb sul õppekava vahetusega tasuta koht kaduma!
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Tanel

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2010
No tere. Seda, et see 75% seadus vms, et no välja ei kuku tähendab seda, et pean 1. õppeaastal saama 60EAPst 75% ehk 45EAPD? Sain ma õigesti aru?
Tannu.^ & A-ROD

M66k

iidne ja laisk kasutaja

• auliige
  • Liitus:16 dets 2003

Vaata postitustTanel, 04 september 2012 - 13:51, kirjutas:

No tere. Seda, et see 75% seadus vms, et no välja ei kuku tähendab seda, et pean 1. õppeaastal saama 60EAPst 75% ehk 45EAPD? Sain ma õigesti aru?

Jah.
Lisaks oli TÜ-s vist nii, et esimese aasta esimesel semestril peab vähemalt 15 EAP läbima.
#xServu @ quakenet

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006

Vaata postitustXchopperX, 04 september 2012 - 11:36, kirjutas:

Õppekava saab vahetada ainult ülikooli uuesti sisse astudes, ehk siis pead uuesti järgmine suvi/sügis oma erialale sisse astuma ning sel juhul oled sa ametlikult 1. kursusel, aga sul on võimalik kõik tehtud ained üle kanda, ehk sisuliselt ei kaota sa mitte midagi, saad hoopis lisa-aastaid juurde ning pead täitma uut õppekava, mida seda millega alustasid (kaasa-arvatud siis see, et pead kõik juurde tekkinud ained ära tegema).
NB! Kui sul on pool nominaalajast juba tehtud, siis läheb sul õppekava vahetusega tasuta koht kaduma!

Kas seda saab ainult õppeaasta alguses teha? Ehk siis minu jaoks järgmine võimalus õppekava vahetada on 2013 sygis?

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Ilmselt küll. Ma olen elus lähtunud põhimõttest, et kõik on läbirääkimiste küsimus, ole ise hakkaja ja uuri.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustTanel, 04 september 2012 - 13:51, kirjutas:

See kehtib muide ainult RE kohtadel, REV kohtadel oli see üsna marginaalne protsent mida täitma peab. Ja minu teada seda süsteemi vähemasti UT's küll väga aktiivselt ei rakendata, mul üks hea sõber on 4. aastat bakas praegu RE kohal ja ta on teinud umbes 110EAP eest asju praeguseks.

Vaata postitustmcs8, 04 september 2012 - 14:55, kirjutas:

Vaata postitustXchopperX, 04 september 2012 - 11:36, kirjutas:

Kas seda saab ainult õppeaasta alguses teha? Ehk siis minu jaoks järgmine võimalus õppekava vahetada on 2013 sygis?

No ülikoolide vastuvõtu ajad on ainult juulist-septembrini, muul ajal nad inimesi vastu ei võta. Arvesta muidugi sellega, et ülikooli uuesti sisse astudes osaled uuesti konkursis, ehk siis lihtsalt niisama uuesti sisse astuda ei saa, pead endiselt pääsema valitute hulka ning kui sinu erialal on sisseastumiseksamid, siis need kõik uuesti tegema.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

33 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 33 külalist, 0 anonüümset kasutajat