Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Slaphappy.

Liige

• liige
  • Liitus:19 dets 2006
  • Sugu:mees

Vaata postitustkanakukk jr, 02 august 2012 - 21:33, kirjutas:

...

Erialaks on siis "Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia" - Uurisin veidi sinu juhendamise järgi ja avastasin, et nii mõnigi matemaatika asi tuleb kohustuslikult läbida.
Mulle isiklikult tundub see väga hirmuäratav, võttes arvesse, et kogu gümnaasiumi osa käisin ka veel pärast kursuse hinde välja panemist oma ühtesid nappidele kolmedele parandamas.

Millegipärast tundub mulle, et Tallinna Ülikoolis "Pedagoogika-Loodusteadused" (milles põhiaine keemia [50%]) on tunduvalt lihtsam kui TTÜ Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia. Ja tõesti pedagoogika tundub mitmeid kordi põnevam valik kui TTÜ, kuid võrreldes TTÜ ja TLÜ siis kiidetakse ikkagi TTÜ-d. Seepärast olengi väga kahtlase valiku ees. St. TTÜ eriala võimaldab tulevikus palju enamat kui TLÜ lõpetades olla õpetaja haridusega.

Valmet

Liige

• liige
  • Liitus:22 märts 2005
Mida tähendab TREV koht ja kas kellelgi on sellega kogemusi? Võiks veidi informatsiooni jagada.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustSlaphappy., 02 august 2012 - 22:45, kirjutas:

Erialaks on siis "Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia" - Uurisin veidi sinu juhendamise järgi ja avastasin, et nii mõnigi matemaatika asi tuleb kohustuslikult läbida.
Mulle isiklikult tundub see väga hirmuäratav, võttes arvesse, et kogu gümnaasiumi osa käisin ka veel pärast kursuse hinde välja panemist oma ühtesid nappidele kolmedele parandamas.

Millegipärast tundub mulle, et Tallinna Ülikoolis "Pedagoogika-Loodusteadused" (milles põhiaine keemia [50%]) on tunduvalt lihtsam kui TTÜ Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia. Ja tõesti pedagoogika tundub mitmeid kordi põnevam valik kui TTÜ, kuid võrreldes TTÜ ja TLÜ siis kiidetakse ikkagi TTÜ-d. Seepärast olengi väga kahtlase valiku ees. St. TTÜ eriala võimaldab tulevikus palju enamat kui TLÜ lõpetades olla õpetaja haridusega.
Läbi ekraani on üsna raske öelda, kas inimesel on matemaatilist taipu või mitte. Kusjuures hinne "3" ei tähenda automaatselt seda, et tal seda ei ole: võib-olla oli õpetaja vilets, võib-olla elab inimene vaeselt ja vitamiinivaesest toidust ei liigu mõte nii kiiresti jne. Ei ole üldsegi asi selles, et inimene lihtsalt ei viitsi.

Teiseks, hea oleks teada, kuivõrd läheb teistes ainetes matemaatikat tarvis. Füüsikas (ainekood YFR0020) natuke läheb, aga ma ei ütleks, et ilma ei saaks hakkama. Keemia kohta ei tea rääkida. Tuutorid vast oskaksid: http://www.ttu.ee/tu...ogia_teaduskond. Samas sul on õppekoha kinnitamisega vist juba üsna kiire?

Mina ei taha nüüd sinu elu kiiva keerata ja mingeid valikuid tegema hakata, aga ma vist läheksin esialgu TLÜ-sse. Võid ju aasta pärast TTÜ-sse uuesti kandideerida. Vahepeal aga otsi mõni ilus ja kena tipikas, kes sulle keemia erialast pikemalt räägib: kuivõrd läheb matemaatikat teistes ainetes vaja, mis nad üldse teevad muudes ainetes, kas tööpakkumisi on jne. Kui abistaja väga sõnaaher ja laisk inimene ei ole, siis saad ju mõningad ained ette ära teha (erialast kirjandust saab ju iseseisvalt kah läbi töötada), mis omakorda annab sulle võimaluse rohkem matemaatikaga tegeleda, kui ükskord TTÜ-sse jõuad.

Ma ei ole kursis, mida üks õpetajakoolituse programm ette näeb, aga vististi peaks saama ka pärast suvalist bakat minna magistrisse õpetajaks õppima. On ju koguni "Noored kooli" õppeprogramm olemas, kuhu otsitakse neid, kes õpetajaks EI ÕPI, aga tahaksid selle katsumuse läbi teha.

Vaata postitustValmet, 02 august 2012 - 22:55, kirjutas:

Mida tähendab TREV koht ja kas kellelgi on sellega kogemusi? Võiks veidi informatsiooni jagada.
Kiire googeldamisega ("TREV õppekoht") selgus, et: "Sõltuvalt kehtestatud õppeteenustasu määradest eristatakse täistasulisi (REV) ja vähendatud tasumääraga (TREV) riigieelarveväliseid õppekohti. TREV õppekohti luuakse riikliku koolitustellimuse täitmiseks".
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Ivo

Liige

• liige
  • Liitus:21 nov 2007

Vaata postitustIvo, 02 august 2012 - 21:32, kirjutas:

Eesti Maaülikoolis energiakasutus vs Tallinna Tehnikakõrgkoolis hooneehitus? Kumba eelistada?

Palun infot ja abi.. Ainult kaheksandani aega otsustada!

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

Vaata postitustIvo, 03 august 2012 - 17:14, kirjutas:

Eesti Maaülikoolis energiakasutus vs Tallinna Tehnikakõrgkoolis hooneehitus? Kumba eelistada?

No eks see oleneb ikka sinust endast, millised huvid sinul on jne. Infoks, et sõber lõpetas ka just energiakasutuse ja sain tema jutust aru, et saab ca 800 € kuus, sel aastal lõpetas.

UNKLE

stay frosty

• liige
  • Liitus:01 apr 2008
Endal lootused saada Tartu ülikooli Eesti ja Soome-Ugri keelt õppima on suhteliselt kustunud. Seega leidsin varuplaani Tartu KHK-s rekreatsioonikorralduse näol, mis iseenesest on ka huvitav. Tung minna Tartu on nii suur. :D
Postitas pildi

-Cell-

Emptiness is Loneliness

• liige
  • Liitus:16 nov 2004

Vaata postitustUNKLE, 03 august 2012 - 20:06, kirjutas:

Endal lootused saada Tartu ülikooli Eesti ja Soome-Ugri keelt õppima on suhteliselt kustunud. Seega leidsin varuplaani Tartu KHK-s rekreatsioonikorralduse näol, mis iseenesest on ka huvitav. Tung minna Tartu on nii suur. :D

Õpid töötuks end.

Ivo

Liige

• liige

Vaata postitustTanel^, 03 august 2012 - 20:01, kirjutas:

No eks see oleneb ikka sinust endast, millised huvid sinul on jne. Infoks, et sõber lõpetas ka just energiakasutuse ja sain tema jutust aru, et saab ca 800 € kuus, sel aastal lõpetas.

Lõpetas magisrti või bakalaureuse? Kuidas talle see kool oli ja mis tööd ta teeb nüüd?

Muutis Ivo, 03 august 2012 - 20:56.

UNKLE

stay frosty

• liige
  • Liitus:01 apr 2008

Vaata postitust-Cell-, 03 august 2012 - 20:48, kirjutas:

Vaata postitustUNKLE, 03 august 2012 - 20:06, kirjutas:

Õpid töötuks end.

Kahjuks on see väga võimalik jah, kuid järgmine aasta proovin uuesti ülikooli. Lihtsalt, et vähemalt aasta midagi teha ja varuda mõtteid.
Postitas pildi

Pl2ru

Liige

• liige
  • Liitus:09 juuni 2006
krt mõtlesin et võiks minna, aga pole sellist viitsimist :D ma tean et ma peaks ära käima ruttu enne kui hilja

Mar+Tin, 5 jaan 2010, 11:54, kirjutas:

Tra kui kõik mingeid munasid nussima hakkavad jäävad litsid pankrotti varsti.

Vaata postitust

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

Vaata postitustIvo, 03 august 2012 - 20:54, kirjutas:

Vaata postitustTanel^, 03 august 2012 - 20:01, kirjutas:

Lõpetas magisrti või bakalaureuse? Kuidas talle see kool oli ja mis tööd ta teeb nüüd?

Baka. Pmst vist elektriliinide monteerimine ja parandamine ja täpsemalt ei oska öelda.

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006
Tegin 25.07.2012 avalduse TTÜ Akadeemia tee 7/1 ning 7/2 ühiselamutesse. Mõlemas ühikas on märgitud 344 kohta. Hetkel olen ma järjekorras 506's. Kui suur on võimalus, et ma õigeks ajaks ühikakoha üldse saan?

Muutis Erki, 04 august 2012 - 14:31.

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

krabi

Liige

• liige
  • Liitus:02 märts 2005

Vaata postitustErki, 04 august 2012 - 14:30, kirjutas:

Tegin 25.07.2012 avalduse TTÜ Akadeemia tee 7/1 ning 7/2 ühiselamutesse. Mõlemas ühikas on märgitud 344 kohta. Hetkel olen ma järjekorras 506's. Kui suur on võimalus, et ma õigeks ajaks ühikakoha üldse saan?

Mine lihtsalt kohale, ma olen üsna kindel, et saad kohe toa. Ma ise 1 aasta elanud seal, siis ka oleks järjekorra järgi täiega kaua pidanud ootama ja sõpradel sama lugu. Kohale minnes said kõik toa kohe.

iAddict

*

• liige
  • Liitus:27 dets 2009
Keegi siit veel TÜ sotsioloogiasse?
Your heart starts beating faster. The room starts feeling colder. The sweat bursts out like a million fountains in your skin. It's worse than bad...
Someone just made fun of you on the internet.

Ivo

Liige

• liige
Kellegil öelda plusse ja miinuseid Tehnikakõrgkooli hooneehituse alalt?

Henri

Liige

• liige
  • Liitus:26 mai 2006
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustkrabi, 04 august 2012 - 16:33, kirjutas:

Mine lihtsalt kohale, ma olen üsna kindel, et saad kohe toa. Ma ise 1 aasta elanud seal, siis ka oleks järjekorra järgi täiega kaua pidanud ootama ja sõpradel sama lugu. Kohale minnes said kõik toa kohe.

Minuteada on 7/1 ja 7/2 täis. Ise sain Akadeemia tee 5 ...

Posted Image

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Vaata postitustBob Wobble, 01 august 2012 - 16:53, kirjutas:

Päris häbi, aga ma olen täiesti teadmatuses praegu. Igatahes, minek siis Tartu Ülikooli ajakirjandust ja kommunikatsiooni REV õppima. Lepingud tehtud, ühikas olemas jne. Ainus asi mida ma ei tea, on see, et kas ma peaks millalgi mingid õppeained ära valima, kus ja kuidas ma seda teha saan ja mis veel tähtis, millal ma üldse kooli minema pean.

Oli plaanis sinna kellelegi helistada ja muret kurta, aga mõtlesin, et küsin enne siit. Mäletamistmööda läheb nii mõnigi siit sama eriala õppima.
Oeh... mul on veel pikk tee minna enne, kui iseseisvaks ja oma peaga mõtlevaks indiviidiks saan.
Aktusest olulisem on infotund.

See neile, kes TÜsse tulevad:
Sel aastal algab kõik 3. septembril.
Ülikooli avaaktus on lihtsalt tseremoonia. SInna võib minna, aga ei pea, ise otsustad.
Teaduskondade aktused on üldjuhul (vist v-a majandus, õigus, usk, arst) samalaadsed ettevõtmised.

Ja siis on instituutide infotunnid. Minu sotshariduse kogemusele tuginedes julgen väita, et see on kõige tähtsam üritus, kus sa esimesel päeval viibida saad (vaata erandid eespool). Seal jagatakse välja tudengiteatmikud ja esialgne õppekorralduslik info ning sealt on kõige suurem lootus ka tuutoreid leida, kes teile oma infotundide ajad teatavad.

Jama on sellest, et igal pool reklaamitakse nende pagana aktuste aegu, aga infotundide omad peidetakse nii ära, et kui sa enne ei tea, et need on olulised, siis sa neid niisama ei näe. Varem võis neid läbi häda leida teaduskondade kodulehtedelt, kuskilt alt paremast nurgast. Vbl pannakse sel aastal nähtavamale kohale, peaks kellelgi mingi märkuse tegema selles osas.

Anycase, pidage seda väikest asja silmas. Ärge lootke ainult ut.ee-le, tšekake ka teaduskondade ja instituutide kodukaid.

sten260

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:14 juuli 2009

Vaata postitustHenri, 04 august 2012 - 22:39, kirjutas:

crap.. ma tegin ka avalduse 7/(1,2), hetkel 370-s.. peaks vist uue avalduse tegema ,mingisse teise majja. Ei taha selle peale ka loota, et sinna minnes kohe tuba saada, ei liigu Tallinna vahelt iga nädal.

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006

Vaata postituststen260, 05 august 2012 - 04:48, kirjutas:

Vaata postitustHenri, 04 august 2012 - 22:39, kirjutas:

crap.. ma tegin ka avalduse 7/(1,2), hetkel 370-s.. peaks vist uue avalduse tegema ,mingisse teise majja. Ei taha selle peale ka loota, et sinna minnes kohe tuba saada, ei liigu Tallinna vahelt iga nädal.

Eks ma vaatan, mis täpselt teen. Esmaspäeval helistan ning kurdan muret, ning kui see ei peaks toimima, lähen tln rääkima. Kuradi nõme oleks küll ühikakohata jääda.

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

Henri

Liige

• liige
  • Liitus:26 mai 2006
  • Sugu:ei ütle
Spoiler

Ma ise tegin Akadeemia tee 11 ja 7/2 avalduse, kuid kuna kohad olid seal täis, tõsteti mind Akadeemia tee 5.

Avalduse ja ühika koha saamise vahel oli umbes 2 nädalat, võib-olla oleks pikemaltki läinud, aga ma saatsin neile sinna meili ja opppa, järgmine päev oli koht kohe olemas.

Posted Image

36 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 36 külalist, 0 anonüümset kasutajat