Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

OccasionalSpider

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuli 2012
  • Sugu:mees
Kuidas on parkimisega TLÜ ümbruses? Sadama poole jäävad mõned elumajad, et kas oma auto tohib tuimalt sinna maja hoovi parkida (eeldusel, et mingit tõket ees pole), või ongi ainukene valik EuroPark?

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle
Kas tõesti elad nii kaugel TLÜ-st?

OccasionalSpider

Liige

• liige

Vaata postitustcerol, 27 juuli 2012 - 18:18, kirjutas:

Iga päev ühistranspordiga 40 minti üks otsa sõita arvatavasti viskab tõesti kopa ette mul.

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustOccasionalSpider, 27 juuli 2012 - 18:36, kirjutas:

Vaata postitustcerol, 27 juuli 2012 - 18:18, kirjutas:

Iga päev ühistranspordiga 40 minti üks otsa sõita arvatavasti viskab tõesti kopa ette mul.

seda minagi

Kaalikas OTSE PEENRAST

Liige

• liige
  • Liitus:03 mai 2011
Kui ma olen SAIS-is juba TTÜ-s ühte erialasse sisse saanud ja pannud, et tulen õppima. Kuid mingisugune lootus on veel, et saan õppima seda eriala mida tahaks kõige rohkem, kas siis saan panna sinna, et ei soovi õppima tulla? (selline valik on seal olemas küll, kuid otsustamise tähtpäevaks on pandud 20.07)

Ryque

Liige

• liige
  • Liitus:07 dets 2007

Vaata postitustKaalikas OTSE PEENRAST, 27 juuli 2012 - 19:59, kirjutas:

Kui ma olen SAIS-is juba TTÜ-s ühte erialasse sisse saanud ja pannud, et tulen õppima. Kuid mingisugune lootus on veel, et saan õppima seda eriala mida tahaks kõige rohkem, kas siis saan panna sinna, et ei soovi õppima tulla? (selline valik on seal olemas küll, kuid otsustamise tähtpäevaks on pandud 20.07)

Tsitaat

Kui olete sisse saanud mitmele erialale, siis saate valida neist ainult ühe. Viimane "jah", mille vajutate, jääb kehtima ning eelmist "jah-i" siis enam tagasi ei saa. Näiteks: olete sisse saanud kahele erialale. Vajutate neist ühele "jah", siis vajutate ka teisele "jah", kuid seejärel soovite oma esimest "jah-i" tagasi. Sel juhul pole see enam võimalik. Seega mõelge oma otsus väga põhjalikult läbi.
Kui olete esialgu saanud sisse ainult oma teise valiku erialale, kuid esimesele mitte, siis võite rahulikult sellele teisele valikult "jah" ära öelda. Hiljem, kui saate oma esmavalikule ka sisse, siis öeldes sinna "jah", kustub Teie eelnevalt tehtud valik.

Nuppu "ei soovi õppima tulla" vajutage ainult juhul, kui Te tõesti seda ei soovi. Kui seda vajutate, siis kaob "jah" nupp ära ning Teil pole enam mingit võimalust sel aastal TTÜ-sse õppima tulla.

Ja Kanakukk, tänan põhjaliku vastuse eest. Valik langes elektroenergeetikale.

Rainer.

Liige

• liige
  • Liitus:02 sept 2008
Sain nüüd TÜ geosse sisse, aga valik jääb ilmselt siiski Maaülikoolile. Ei ole vist väga mõtet ainult nimekama kooli pärast hakata sinna ronima, kui on võimalus, et asi tüütab ära or smth.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustKamraad, 27 juuli 2012 - 11:50, kirjutas:

Selline küsimus, et ma olen pannud SAISis jah sõna ära Tartu Ülikoolis bioloogiale, kuid nüüd avanes võimalus minna õppima Tartu Tervishoiu kõrgkooli füsioteraapiat, mis huvitaks mind oluliselt rohkem. Kui ma nüüd bioloogiast loobun, kas siis läheb mu tasuta koht raisku või mitte? Sain ka juba ühikakoha Narva mnt 27-s, sellest ma pean vist ka loobuma, kui TTK-sse lähen?

Kas keegi on käinud ka TÜ avatud ülikooli kehalise kasvatuse & spordi erialakatsetel? Kuidas need välja nägid ja mis seal tehti?

Mida sa tasuta koha raisku mineku all mõtled? Kui mõtled seda, et kui sa RE kohale õppima lähed, siis järgmist korda saad RE kohale kandideerida alles 6 aasta möödudes eksmatist, siis see kindlasti raisku ei lähe. Ma ei ole küll uue haridusseadusega nii põhjalikult tutvunud, et teada kas selles osas mingeid muudatusi ontehtud, aga senimaani kehtis süsteem, et kui sulle eriala ei sobinud said enne poole nominaalaja möödumist ise paberid välja võtta ja siis see su RE-.kohal õppimise võimalus kaduma ei läinud. Seda süsteemi ära kasutades oli vähemasti Tartus ka hulgaliselt "akadeemilisi dinosaurseid", kes käisid nii läbi pooled ülikooli erialad,õppisid poolteist aastat, võtsid paberid välja ja astusid uuele erialale sisse.
Kui keegi täpsemalt teab mida uus haridusseadus selle teema kohta ütleb, siis võib mind julgelt parandada.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

XchopperX

Liige

• liige

Vaata postitustdasdaa, 28 juuli 2012 - 00:39, kirjutas:

kuidas loengud toimuvad.. kõigil on laptopid ja kuulavad ja kirjutavad üles? keegi pastakas+vihikut ka kasutab?

90% kasutab läpakaid, aga on endiselt ka vanakooli-inimesi, palju on ka niisama tiksujaid, kes ei tee üldse midagi ja passivad/kuulavad niisama.

//Huvitav fakt: meil oli paar loengut kus läpakad olid ka keelatud, mõni kord põhjendatult, mõni kord mitte, kõik sõltus ainest ja õppejõust.

Muutis XchopperX, 28 juuli 2012 - 00:51.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006

Vaata postitustRainer., 27 juuli 2012 - 22:20, kirjutas:

Sain nüüd TÜ geosse sisse, aga valik jääb ilmselt siiski Maaülikoolile. Ei ole vist väga mõtet ainult nimekama kooli pärast hakata sinna ronima, kui on võimalus, et asi tüütab ära or smth.

Kui kardad, et eriala tüütab ära, siis milleks üldse kandideerida? Keegi veel neost geosse läheb muidu?

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustdasdaa, 28 juuli 2012 - 00:39, kirjutas:

kuidas loengud toimuvad.. kõigil on laptopid ja kuulavad ja kirjutavad üles? keegi pastakas+vihikut ka kasutab?

Mulle räägiti ka jutte,et ülikoolis ilma sülearvutita hakkama ei saa ja, et peab ikka olema ja plapla. Nii ostsingi pool sunnitud endale läppari. Esimesel poolaastal esimesed kuud kandsin läpparid kaasas, enam ei viitsi. Ilma on palju kergem, ei viitsi koguaeg seda kotti kaasas vedada. Väike vihik+pastakas on palju mugavam. Reaalselt polnud mul vist arvutit kordagi loengus vaja. Ühe korra vist andis eelise,et saime parema teema valida(kes ees, see mees), aga alati on keegi, kes kannab kaasas ja tema käest saab alati korraks laenata. Tänapäeval on telefonid nii arenenud,et nendega saab ka kõik asjad aetud, mis vaja.
Küll aga on vaja arvutit sinna, kus sa kavatsed enamus ajast kooli ajal olla. (Ühikas, rendikas vms). Sest enamus asju käib ikka läbi interneti ja paljude ainete kodused tööd on ka arvutis.
Samuti mul sõber käib TÜ majanduses ja tema pole kordagi arvutit kaasas kandnud ;)

sten260

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:14 juuli 2009
Võtan läpperi juba sellepärast, et nii kirjutan palju kiiremini, kui pastakaga. Ainuke probleem on see, et veits suur läpakas sai ostetud (17") ja võib üsna ebamugav olla seda vedada :P

OccasionalSpider

Liige

• liige

Vaata postituststen260, 28 juuli 2012 - 13:25, kirjutas:

Võtan läpperi juba sellepärast, et nii kirjutan palju kiiremini, kui pastakaga. Ainuke probleem on see, et veits suur läpakas sai ostetud (17") ja võib üsna ebamugav olla seda vedada :P

17" läpakat saab lõbus kaasas kanda olema. Ise võtsin just spetsiaalselt 14" ekraaniga ning võimalikult pika akueaga läpaka selle eesmärgiga, Dell E6420 osutus valituks. Nüüd peab ainult ootama ja vaatama, kas reaalset kasutust ka leiab loengutes.

XchopperX

Liige

• liige
Tulevastele tudengitele soovitan konspekteerimiseks sellist üllatavalt vähetuntud programmi nagu Microsoft OneNote, suurepärane asi lihtsalt, kõik mis kirja läheb sinna salvestub hetkeliselt, ehk siis kaovad ära juhused kus asjad kogemata salvestamata ununevad, lisaks on väga hea sellega igasugu täiendavaid märkmeid asjadele teha, otse audiot/videot lindistada oma dokumenti ja muidu loovalt oma konspekti suhtuda. Mina ei kujutaks wordiga konspekteerimist väga ettegi enam pärast selle programmi avastamist.

Kaalikas OTSE PEENRAST

Liige

• liige
  • Liitus:03 mai 2011
Aitäh hea soovituse eest, just tutvusin ka sellega pisut ja kindlasti hakkan loengutes kasutama.

Rolleh

bad

• liige
  • Liitus:24 veebr 2008
Freeware ikka?

not that it matters, kui seda tahta :D

Muutis Rolleh, 28 juuli 2012 - 15:39.

Sann.

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2007
Olen maalt ja hobusega ja ei tea suurt sittagi
Siit teemast on palju läbi käinud, et oodake aasta ja saate tasuta õppida? Kas siis järgmine aasta on kõik kohad tasuta või kuidas see siis on?
Viruses, Intruders, Spyware, Trojans and Adware

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustSann., 28 juuli 2012 - 22:33, kirjutas:

Olen maalt ja hobusega ja ei tea suurt sittagi
Siit teemast on palju läbi käinud, et oodake aasta ja saate tasuta õppida? Kas siis järgmine aasta on kõik kohad tasuta või kuidas see siis on?

IRL noortekogu kirjutas:

Kõrgharidus muutub kättesaadavamaks, juurde tekib ca 3500 uut tasuta õppekohta
/---/

Üliõpilaste vastuvõtt muutub peamiselt lävendipõhiseks – kui seni on vastuvõtutingimused kehtestanud iga kool ise, siis kõrgharidusreformiga tekib ülikoolil üldjuhul kohustus võtta üliõpilased õppetööle vastu sel juhul, kui on ülikooli vastuvõtutingimused täidetud (olgu selleks siis riigieksamite, sisseastumiseksamite, vestluste vms tulemused), ehk siis tavakeeli öeldes on lävend ületatud. Jäävad mõned konkursipõhise vastuvõtuga erijuhud, näiteks kui lahkamislaua taha ikka rohkem inimesi ei mahu, siis ei saa ka arstiteaduskonda kõiki lävendiületajaid vastu võtta.
http://noored.irl.ee/korgharidus.html
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Sann.

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2007
Okei tänud vastuse eest aga kas õppijate jaoks ei muutu midagi ? Nagu ma aru saan hakkab riik toetama EBS-i, kas siis EBSis õppijatele ei teki tasuta kohti, ma mõtlen neid kes juba õpivad seal.
Viruses, Intruders, Spyware, Trojans and Adware

Rainer.

Liige

• liige
  • Liitus:02 sept 2008
Kui ma olen Maaülikooli astumas, millal ma saan omale aineid jne hakata valima? Töökohta oleks vaja varsti juba graafikusoovid esitada aga õppimise koha pealt on tegelt jumala tühi maa.:D

31 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 31 külalist, 0 anonüümset kasutajat