Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005
  • Sugu:mees

Vaata postitustSaatan, 19 juuli 2012 - 19:00, kirjutas:

Aga kas siis sisseastumise kord ka muutub ?
Kuna 2012/2013 saavad õpilased viimast korda valida riigieksameid ja et paljud riigieksamid kaotatakse, siis on sisseastumiskorra muutumine mõnedel erialadel paratamatu.

Vaata postitustBob Wobble, 19 juuli 2012 - 17:45, kirjutas:

Põhimõtteliselt lühidalt öeldes oleks asi selline, et järgmisest aastast võetakse esimesele semestrile kõik tasuta, kes 30 EAP suudab iga semester ära teha jääbki tasuta, kes ei, hakkab maksma.

Ise lähen ikkagi see aasta tasulisele kohale õppima. Fuck this, ma ei viitsi aasta oodata, olgugi, et rahaga läheb päris keeruliseks.

Tsitaat

Üliõpilaste vastuvõtt muutub peamiselt lävendipõhiseks – kui seni on vastuvõtutingimused kehtestanud iga kool ise, siis kõrgharidusreformiga tekib ülikoolil üldjuhul kohustus võtta üliõpilased õppetööle vastu sel juhul, kui on ülikooli vastuvõtutingimused täidetud (olgu selleks siis riigieksamite, sisseastumiseksamite, vestluste vms tulemused), ehk siis tavakeeli öeldes on lävend ületatud. Jäävad mõned konkursipõhise vastuvõtuga erijuhud, näiteks kui lahkamislaua taha ikka rohkem inimesi ei mahu, siis ei saa ka arstiteaduskonda kõiki lävendiületajaid vastu võtta.
http://noored.irl.ee/korgharidus.html

Vaata postitustOccasionalSpider, 19 juuli 2012 - 20:30, kirjutas:

Saan juba see aasta tasuta
Kui ikka absoluutselt mitte midagi teistele öelda ei ole, siis võib täitsa rahumeeli ka ütlemata jätta!
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustfroz3n, 19 juuli 2012 - 21:20, kirjutas:

Vaata postitustLogit, 19 juuli 2012 - 21:15, kirjutas:

Tahaks näha kuidas see välja näeb kuikõik soovijad sisse võetakse..

Mis seal siis on??? Hetkel tundub, et Sa oled mingi boss, et sind võeti kuhugi sisse ja nüüd ässad siin.

Mida sa ajad? Mis kuradi boss.Mind võeti kuhugi sisse?!? Pole mõtet minu ellu enda nina toppida. Ma olen juba varasemalt üliõpilane.
Mis seal on? On see,et ntks Tüürimeheks oli eelmine aasta üle 200 soovija. Samuti on uudistes pidevalt jutte, kuidas ühe koha peale on 20-30 tahtjat. Kuidas nad kõik ära mahutatakse ning mis koormuse see õppejõududele paneb.
Aga eks siis tulevadki sisseastumiseksamid, nagu kanakukk mainis.

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009
omg. sisuliselt ei muutu pärast reformi ülikooli sisseastumisprotsessis mitte midagi. lävendid jäävad ning sisse võetakse ikka konkursi alusel mingi arv tudengeid, täpselt nagu praegu. või mis te tõesti arvasite, et lähete oma 20 punktiliste eksamitulemustega arstiks õppima :D?

Muutis DrLove, 20 juuli 2012 - 00:30.

Bob Wobble

Liige

• liige
  • Liitus:01 aug 2008
Tähendab, ma ei mõelnudki, et kõik võetakse vastu, vaid, et kõik kes võetakse saavad tasuta, nii kaua, kui nad suudavad iga semester 30 EAP normi ära täita. Et siis algselt nagu tasulisi kohti polegi ja sõltub sinust endast, kuidas ülikoolis õppimisega hakkama saad.

Või olen sellest ka valesti aru saanud? Ekspressist lugesin mõnda aega tagasi.

Priidu

Ise peab tugev olema

• liige
  • Liitus:16 aug 2008
kui 5 aastat TTÜ-s vastu pean, siis lähen lõpetamisele sellise särgiga:
Postitas pildi

sest täiega yolo on

Vaata postitusttrussu, 24 oktoober 2013 - 12:52, kirjutas:

tahaks nagu arendada suhteid klassiõdedega.. üritan nalja teha et kui küsivad mis teen siis ütlen et käi putsi ja suema ja mingi nii :D andke ideid kuidas suhelda jne

Jorgen

Liige

• liige
  • Liitus:17 apr 2004

Vaata postitustBob Wobble, 20 juuli 2012 - 04:41, kirjutas:

Tähendab, ma ei mõelnudki, et kõik võetakse vastu, vaid, et kõik kes võetakse saavad tasuta, nii kaua, kui nad suudavad iga semester 30 EAP normi ära täita. Et siis algselt nagu tasulisi kohti polegi ja sõltub sinust endast, kuidas ülikoolis õppimisega hakkama saad.

Või olen sellest ka valesti aru saanud? Ekspressist lugesin mõnda aega tagasi.

Muuseas TLÜ's pead näiteks 22.5EAP saama semestris, et tasuta koht säilitada.
Endal on hetkel selline seis - õpin tasuta kohal, viimases semestris hetkel 3EAP puudu, et jääda tasuta kohale. Saadeti kiri, et viime osakoormusega õppele ja tasulisele kohale üle. Aga tuli välja, et saan ikkagi vist kuidagi selle 3EAP aine punktid välja, sest saatsin kodutöö hiljem kui lubatud oli jne. Ehk siis loodetavasti joppab. Aga no ise süüdi ka, väga kergelt võtsin seda esimest aastat, 2 kuud vahepeal üldse ei käinud. Nüüd peab see aasta end kokku võtma, ülikool läheb tegelt vist päris kiirelt, pärast seda läheb elu sesmõttes ikka paremaks, et töökohti leiab kordades paremini ja kvaliteetsemaid kui hetkel.

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

Vaata postitustXchopperX, 20 juuli 2012 - 12:40, kirjutas:

Vaata postitustDrLove, 19 juuli 2012 - 22:16, kirjutas:

omg. sisuliselt ei muutu pärast reformi ülikooli sisseastumisprotsessis mitte midagi. lävendid jäävad ning sisse võetakse ikka konkursi alusel mingi arv tudengeid, täpselt nagu praegu. või mis te tõesti arvasite, et lähete oma 20 punktiliste eksamitulemustega arstiks õppima :D?

Arstiteaduskonda ei võeta riigieksamite põhjal. Just saying...

Räägi lähemalt. Hetkel ju küll võetakse http://www.ut.ee/et/30049 Kas see muutub siis?
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustNovriil, 20 juuli 2012 - 15:18, kirjutas:

Räägi lähemalt. Hetkel ju küll võetakse http://www.ut.ee/et/30049 Kas see muutub siis?

Ma jälle olen ajast maha jäänud... varasemalt arvestati seal lõputunnistuse keskmist hinnet.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

iAddict

*

• liige
  • Liitus:27 dets 2009
Mis see EAP on ja kuidas neid saadakse?
Mitu semestrit bakalaureuseõppes on?

Muutis iAddict, 20 juuli 2012 - 17:51.

Your heart starts beating faster. The room starts feeling colder. The sweat bursts out like a million fountains in your skin. It's worse than bad...
Someone just made fun of you on the internet.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
EAP on euroopa ainepunkt. üks punkt koosneb kindlast arvust (45h vist) tundidest õppetööst. bakas on 6 semestrit, kaks iga aasta.

Jorgen

Liige

• liige
Üldiselt üks aine on 2-4EAP, nagu varem mainitud, oleneb mahust. Keskmiselt 6-8 ainet peab võtma semestri jooksul, et 30 täis saada. 30 on siis n.ö keskmine mis võiks iga semester olla, sest 180EAP peab saama täidetud 3 aasta ehk 6 semestri jooksul, et bakalauruse kraad omistada.

Raiko

Liige

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005
Mõni lisaaine on 1EAP või 2EAP, aga enamus tähtsaid aineid mis on ka kohustuslikud on tavaliselt veidi kaalukamad, nii 3-5EAP, minu meelest on vist mõni isegi 6EAP.

Postitas pildi

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Jah, suured ained on 6 EAP-d.
Meil Maaülikoolis on pmst nii,et kui ainet on 1x nädalas, siis 2EAP, kui 2x nädalas siis 4EAP jne.
Näiteks Füüsikas oli labor, praktika ja loeng ning andis kokku 6EAP.

XchopperX

Liige

• liige
TÜ ajakirjanduses on ka üks 10EAP'ne aine =)
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Tartusse siis ei lähe, otsustasin ära, sest TLÜsse võeti RE kohta ajakirjandusse vastu. AGA nüüd kahtlen, kas minna RE ajakirjandusse või REV reklaami, sest reklaami tahaks reaalselt teha, ajakirjanduses kahtlen veits. Lisaks on TLÜs ajakirjanduse eriala esimest aastat ja võimalik, et kursus on väga nõrk, seega võiks pigem teha raha eest, mida tahan ja mitte õppida midagi mis nii väga ei köida peaasi et tasuta saab.
Tartus oli veel konkursiväline võimalus et 2 inimest saavad puude tõttu pmst tasuta kohale, aga kuna minu tase polnud "piisav", siis ei hakkaks ma ka seda kompensatsiooni saama.

Oh seda elu elukest.....

Jorgen

Liige

• liige

Vaata postitustKolonel, 20 juuli 2012 - 21:26, kirjutas:

Tartusse siis ei lähe, otsustasin ära, sest TLÜsse võeti RE kohta ajakirjandusse vastu. AGA nüüd kahtlen, kas minna RE ajakirjandusse või REV reklaami, sest reklaami tahaks reaalselt teha, ajakirjanduses kahtlen veits. Lisaks on TLÜs ajakirjanduse eriala esimest aastat ja võimalik, et kursus on väga nõrk, seega võiks pigem teha raha eest, mida tahan ja mitte õppida midagi mis nii väga ei köida peaasi et tasuta saab.
Tartus oli veel konkursiväline võimalus et 2 inimest saavad puude tõttu pmst tasuta kohale, aga kuna minu tase polnud "piisav", siis ei hakkaks ma ka seda kompensatsiooni saama.

Oh seda elu elukest.....

Mine kindlasti ajakirjandusse.
Plaanisin ise ka algselt reklaami & imagoloogiat minna õppima, kuid sain päris mitmelt lõpetanud inimeselt tagasisidet, et see Priimäe eriala täiesti mõttetu heietamine ja pigem ülesehitatud oletustele kui sellele, mis päriselus eksisteerib.

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009

Vaata postitustXchopperX, 20 juuli 2012 - 16:09, kirjutas:

Vaata postitustNovriil, 20 juuli 2012 - 15:18, kirjutas:

Ma jälle olen ajast maha jäänud... varasemalt arvestati seal lõputunnistuse keskmist hinnet.

Tegelikult on xchopperil natukene õigus. Praegu ja vb ka järgmine aasta(täpselt ei tea) võetakse veel eksamitulemuste järgi vastu, kuid millalgi on tartu ülikoolil plaanis sisseastumiskatsed korraldada.

XchopperX

Liige

• liige

Vaata postitustJorgen, 20 juuli 2012 - 22:12, kirjutas:

Vaata postitustKolonel, 20 juuli 2012 - 21:26, kirjutas:

Oh seda elu elukest.....

Mine kindlasti ajakirjandusse.
Plaanisin ise ka algselt reklaami & imagoloogiat minna õppima, kuid sain päris mitmelt lõpetanud inimeselt tagasisidet, et see Priimäe eriala täiesti mõttetu heietamine ja pigem ülesehitatud oletustele kui sellele, mis päriselus eksisteerib.

TLÜ ajakirjandust veab selline mees nagu Mart Raudsaar, kes on väga pädev õppejõud, ta oli kuni 2010. aastani Tartu Ülikooli ajakirjanduse instituudis, aga läks sealt ebakõlade tõttu minema. Ülejäänu kohta olen ma siiski suhteliselt skeptiline ja kardan, et see tase pole seal kindlasti sama mis Tartus. Arvestama peab ka sellega, et kogu eesti ajakirjandusmaastiku koorekiht on viimased 60 aastat Tartust tulnud, nii et tulevikus on kindlasti oodata kõvasti küsimusi - miks Tartu asemel Tallinna valisid?

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Seda ma kardangi, et kuna TLÜs alles 1. aasta ajakirjanduse eriala, siis võib suht nõrk olla see (või ka vastupidi), seega ei tahaks end katsejänese rolli panna.

Reklaami kohta pean veel uurima; niisama nämmutamist loomulikult mulle vaja pole, samas peean veel kõrvalainete kohta uurima (ehk siis ajakirjandus kõrvalainena vms).

Ja nii küüniline kui see ka ei tundu, siis TLÜsse läheksin (ajakirjanduse erialale siis) RE koha tõttu; lisaks nagu Chopper mainis, siis herr Raudsaar peaks hea õppejõud olema (mis võtab pinget maha).
Ja mitte et ma tahaks siia tüliõuna istutada, aga kuna MA loeb ikkagi rohkem kui BA ja MAd lähen ma kasvõi läbi raudtorude välismaale tegema, siis...mitte et ma bakale rõhku ei paneks, aga Eesti riigis tehtud baka on ta niikuinii, Tartust lõpetamine pole mu esimene prioriteet (ja nagu signor Chopper isegi ütles, siis isegi Tartu ajakirjanduse bakaga pole mõtet kõrgeid plaane teha, seega MA on raudmats). Ja nagu juba mainisin, siis TLÜs oleks see tasuta pealekauba.
Selline omajagu k***ne tunne on, et TLÜs olin reklaamis 1. kohal, REV ajakirjandusel 1. kohal ja RE ajakirjanduses 10. kohal (kuigi omakorda 1. kohal nende seast kes järjekorra väliselt oma 100 punktiga ei kandideerinud) ja nüüd otsuse tegemisel olen ikka nagu natuke lõhkise küna ees...

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

Vaata postitustDrLove, 20 juuli 2012 - 22:55, kirjutas:

Tegelikult on xchopperil natukene õigus. Praegu ja vb ka järgmine aasta(täpselt ei tea) võetakse veel eksamitulemuste järgi vastu, kuid millalgi on tartu ülikoolil plaanis sisseastumiskatsed korraldada.

See oleks küll päris hea. Hetkel on nii suur eelis mingitel medalisaajatel jms keda tegelikult ei huvitagi nt. arstiteadus aga on läinud, sest said sisse ja sinna ju nii raske sisse saada. Tean mitut inimest, kes on läinud mõttega, et oh ma sain sisse siis ma lähen ja tulevad varsti ära, sest tegelt ei huvitgi vms. Olen täiesti kindel, et ma tean anatoomiast ja füsioloogiast rohkem kui paljud, kes sinna lähevad aga ei usu, et eksamitulemuste põhjal väga kergelt sisse saan.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat