Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle
keegi võiks öelda, miks nii paljud inimesed reformi vastu on kui see peaks hariduse tasutaks tegema?

ja seda ka veel, et mida arvate õigusteadusest tallinna ülikoolis?
olete kuulnud head/halba mida oodata ja mitte?

TÄNUD

Rassipassi

Liige

• liige
  • Liitus:19 märts 2008
Sellest saan ma aru tõesti, aga keegi võiks seletada, kui palju selle 30 EAP saamiseks kohal peab käima ja kui raske neid saada on.

OccasionalSpider

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuli 2012
  • Sugu:mees
Kui sul huvi pole ülikoolis käimise vastu, mis sa sinna oma nina siis üldse topid Rassipassi?

Rassipassi

Liige

• liige
Oh issand jumal, mis sul nüüd viga on?
Ma lihtsalt küsin, et kui suur koormus on. Ja lisaks on mul kõrgharidust vaja, saaks ma selle ilma ülikoolis käimata, ei käiks ma loomulikult ka ülikoolis. Või tahad öelda, et sa käisid need 12 aastat koolis pluss veel ülikooliaastad lihtsalt huvi pärast õppimise vastu, mitte hariduse saamise eesmärgil?

Kunral

Liige

• liige
  • Liitus:18 mai 2005

Vaata postitustcerol, 17 juuli 2012 - 18:31, kirjutas:

keegi võiks öelda, miks nii paljud inimesed reformi vastu on kui see peaks hariduse tasutaks tegema?

Lihtsalt öeldes...
IRL lubas enne riigikogu valmisi, et kui nende erakond valitakse koos reformierakonnaga taas etteotsa, siis muudetakse Eesti kõrgharidus õpe tasuliselt tasuta.
Nii on ka hetkel koalitsioon (IRL+Ref) oma lubadust täitmas, kuid muudatusele on lisatud veel seadusi, mis tudengitele ei ole olnud siiani meeltmööda, ehk õppekoormust on tõstetud ja seda raskem on kooli kõrvalt tööl käia.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 18:47, kirjutas:

Sellest saan ma aru tõesti, aga keegi võiks seletada, kui palju selle 30 EAP saamiseks kohal peab käima ja kui raske neid saada on.

Kui sa juba praegu mõtled lihtsalt ülikooli välja venida, siis targem oleks üldse loobuda ja jätta see koht kellegile, kes tõesti tahab õppida.
Aga kõik oleneb täiesti erialast ja sinust endast, kui kiirelt asju haarad.

Koormuseks ongi 30 EAP-d

1 EAP = 26 akadeemilist tundi (á 45 minutit) üliõpilase õpet, millesse on arvestatud kontakt- ja iseseisev õpe

Muutis Logit, 17 juuli 2012 - 19:11.

Rassipassi

Liige

• liige
Ma ei mõtle lihtsalt venida ja vaevalt minu koht kedagi segab, niikuinii lähen REV kohale. Ma ei saa aru, kas te kõik kavatsete käia absoluutselt kõikides loengutes jms. Tahaks ikka kooli kõrvalt võimaluse korral tööd ka teha, ega muu elu tasuta pole.

OccasionalSpider

Liige

• liige

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 19:07, kirjutas:

Või tahad öelda, et sa käisid need 12 aastat koolis pluss veel ülikooliaastad lihtsalt huvi pärast õppimise vastu, mitte hariduse saamise eesmärgil?

Ega diplom siis haridusega ei võrdu. Loomulikult plaanin ma minna ülikooli eesmärgiga, et omandada võimalikult palju teadmisi riigi raha eest.

Rassipassi

Liige

• liige

Vaata postitustOccasionalSpider, 17 juuli 2012 - 19:14, kirjutas:

Või tahad öelda, et sa käisid need 12 aastat koolis pluss veel ülikooliaastad lihtsalt huvi pärast õppimise vastu, mitte hariduse saamise eesmärgil?

Ega diplom siis haridusega ei võrdu. Loomulikult plaanin ma minna ülikooli eesmärgiga, et omandada võimalikult palju teadmisi riigi raha eest.

No ega sa tulevikus töökohta oma kõrge harituse eest ei saa, pigem ikka diplomi eest.

Logit

Liige

• liige

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 19:11, kirjutas:

Ma ei mõtle lihtsalt venida ja vaevalt minu koht kedagi segab, niikuinii lähen REV kohale. Ma ei saa aru, kas te kõik kavatsete käia absoluutselt kõikides loengutes jms. Tahaks ikka kooli kõrvalt võimaluse korral tööd ka teha, ega muu elu tasuta pole.

Jah, Ülikooli minnes kavatsesin käia igas loengus/praktikumis/seminaris aga reaalselt jõudsin umbes 75% neisse. Ilmselt need, kes juba enne kooli plaanivad üle lasta, need ka välja langevad. Samuti üks hetk kui käid kooli kõrvalt töö, tekib küsimus kas kool või töö.

Selle lause kohta,et diplomiga saad tööle. No ehk on nii, aga diplomiga saad ainult tööle, harituse/teadmistega saan areneda ja järjest kõrgemale pürgida.

Rassipassi

Liige

• liige
Issand kas te ei saa ikka aru, et ma ei kavatse üle lasta, lihtsalt puht füüsiliselt pole võimalust 100% loengutest kohal olla, heal juhul kuskil 90%. Kas on tõesti nii raske vastata ja on vaja ainult kobiseda mu kavatsuste üle?

OccasionalSpider

Liige

• liige

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 19:18, kirjutas:

No ega sa tulevikus töökohta oma kõrge harituse eest ei saa, pigem ikka diplomi eest.

Mul võib ju diplom olla, aga mis kasu sellest on kui peale tööle asumist ei oska mitte kui midagi reaalselt?

Rassipassi

Liige

• liige

Vaata postitustOccasionalSpider, 17 juuli 2012 - 19:38, kirjutas:

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 19:18, kirjutas:

Mul võib ju diplom olla, aga mis kasu sellest on kui peale tööle asumist ei oska mitte kui midagi reaalselt?

No kohalkäimine ei võrdu teadmistega ja eelistatav on ikkagi diplom, sest enamus tööalastest oskustest tuleb töö käigus. Ma ei ütlegi, et igale lollile peaks diplomi andma, aga ma tahaks oma esimesele küsimusele vastust, mitte mingit arutut kriitikat.

Logit

Liige

• liige
Su küsimusele on võimatu vastata. Kõik on individuaalne ja oleneb ka erialast. Küsi kindla eriala kohta, siis saab keegi oma kogemuste põhjal öelda, aga 100% tõetruult seda võtta ei saa.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustRassipassi, 17 juuli 2012 - 19:27, kirjutas:

Issand kas te ei saa ikka aru, et ma ei kavatse üle lasta, lihtsalt puht füüsiliselt pole võimalust 100% loengutest kohal olla, heal juhul kuskil 90%. Kas on tõesti nii raske vastata ja on vaja ainult kobiseda mu kavatsuste üle?

30EAP'd on väga kerge saada ma ütleks. Parimal semestril tegin ise 42EAP'd ja see ei võtnud väga tükki küljest. Mind tasub uskuda, sest ma olen kindlasti üle keskmise laisk inimene ning käisin reaalselt kohal enamasti vaid loengutes mis mulle huvi pakkusid, igasugu jaburad sissejuhatavad ained millest mul mingit kasu polnud lasin tuimalt üle, sama lugu ainetega, mida oli vaja lihtsalt mingite totakate moodulite täitmiseks. Mu keskmine küll peegeldas ehedalt seda, et ma kohal ei käinud, samas ei saa ma kuidagi väita, et ma oleksin kuidagi teistest kehvem olnud oma teadmiste või oskuste poolest.
Viimane semester kui ma käisin tööl ja praktikal ning tegin bakatööd jõudsin ma reaalselt kohale ainult kahte loengusse terve semestri jooksul, aga sellest hoolimata tegin ära 5 ainet + bakatöö + praktika, kokku 26EAP'd. Kohal käimine on üldse väga suhteline minu meelest, ma ei näe mingit põhjust käia kohal ainetel kui õppejõud lihtsalt oma powerpinti slaidi maha loeb, saan seda kodus ise ka teha. Teine asi on seminaride ja kontrolltööde/eksamitega, nendele üritasin alati kohale jõuda kui vähegi võimalik, sest need on asjad mis on olulised ning seminar on üldiselt üks väheseid akadeemilisi õppevorme mis reaalselt sind arendab ja aine olemuseni hästi jõuda aitab.

Kokkuvõttes - kui sul mõistust on siis ei saad hakkama, 30EAP'd on täiesti tavaline taks, ka enne uut haridusseadust, enamik inimesi tegid ka varem pigem üle neid EAPsid, et viimane semester kui bakatööd ja asjad käsil, lihtsam oleks.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

ErrorCode

♥♦♣♠

• liige
  • Liitus:13 mai 2005
Ei tohiks kuigi keeruline olla, tean vähemalt kahte inimest kes TTÜ-s üle 50 EAP semestris ära käristasid ja olen veel suuremaarvulistest kuulnud.

Muutis ErrorCode, 17 juuli 2012 - 20:54.

Postitas pildi
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008

Vaata postitustcerol, 17 juuli 2012 - 16:15, kirjutas:

Vaata postitustKolonel, 17 juuli 2012 - 15:22, kirjutas:

Tallinnas reklaamis sees.
Tartu A&K REVs 7ndal kohal.
Tartus A&K RE arvestuses 30s momendil.....kui suur on võimalus, et seal esimese 29 seas olevaist umbes 20st inimesest, kes pole veel õppima minekut kinnitanud miski 7-8 ära langeb ja mulle tasuta koht vabaneb? :D

räägi parem, kuidas sa oma ühika üüri hakkad maksma??

Kuidas see minu kõsimusse puutub?

Aleks.

Liige

• liige
  • Liitus:23 mai 2006

Vaata postitustHenri, 17 juuli 2012 - 17:28, kirjutas:

Vaata postitustAleks., 15 juuli 2012 - 14:15, kirjutas:

Vaata postitustHenri, 14 juuli 2012 - 18:55, kirjutas:

Keegi Sisekaitseakadeemia ühiselamutega Pirital Kase tn on kursis? Millised seest välja näevad? Mõned pildid? jne.

No ütleme nii, et ühikas on suht jama, pole mingit euroremonti vms. Siis paljud toad on eelnevatel elanikel ise remonditud ja värvitud niiet seal on igasuguseid tube. Muidugi on ka korralikke tube jne. Jama on see, et dušširuum on terve korruse peale. Hea on see, et komandant on ühikas 9-16.00 ja elu on selline vaba, tee mis tahad, too keda tahad ühikasse. Igal korrusel on ka saun. Ühika üür on mingi 48 eur kuus.

Üürile lisanduvad ikka kommunaalid ka?

Kööki, wc-d ja duširuumi polegi siis ühikatoas. Lihtsalt mingi eraldiseisev tuba? Da fuuuq... Remonditud ka pole :S. Oh God why? Suured need ruumid siis on? Mingitki pildimaterjali kuskilt?

Hetkel kaalun Sisekaitseakadeemia Maksunduse ja tolli ning TTÜ ja Avaliku Sektori Majanduse vahel. Ühikas on ikkagi õpingutel väga tähtis argument, kui see on kehv, siis paneb küll mujale vaatama.

No seal on 2-sed boksid kuhu mahutatakse tuppa 3 inimest tavaliselt. Üldjuhul on enamus siiski 2kesi toas ja 4kesi boksis. WC on boksi peale aga dušš ja köök on korruse peale. Seal on ka pesumasin ja kuivati korruse peale. Mingit kommunaali ega midagi pole vaid ongi 48 eur kuus ja see võetakse stipendiumist maha. Sellessuhtes me saime korraliku toa, mis oli nagu lihtsalt üle värvitud ja põrand lihvitud. Võimalik et suvel tehakse tube korda. Elada kannatab, kuid pole luks ja see muidugi jama et dušš korruse peale :D
Toad on sellised, et kui 3kesi toas siis on voodite jaoks ruumi ja laua jaoks nurka, ja voodite vahele jääb mingi pool meetrit kõndimis ruumi :D . Pilte pole kahjuks

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustKolonel, 17 juuli 2012 - 20:59, kirjutas:

Vaata postitustcerol, 17 juuli 2012 - 16:15, kirjutas:

Vaata postitustKolonel, 17 juuli 2012 - 15:22, kirjutas:

Tallinnas reklaamis sees.
Tartu A&K REVs 7ndal kohal.
Tartus A&K RE arvestuses 30s momendil.....kui suur on võimalus, et seal esimese 29 seas olevaist umbes 20st inimesest, kes pole veel õppima minekut kinnitanud miski 7-8 ära langeb ja mulle tasuta koht vabaneb? :D
räägi parem, kuidas sa oma ühika üüri hakkad maksma??
Kuidas see minu kõsimusse puutub?
Absoluutselt ei puutu.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustmerkake123, 17 juuli 2012 - 21:07, kirjutas:

Suhteliselt sama seis, et RE saada on vaja, et eest langest 4 inimest ära :D olen 27. aga sisse saab 23. Tegu on TÜ Sotsioloogia, Sotsiaaltöö ja Sotsiaalpoliitika erialaga. Kui suur muidu võimalus oleks teie arvates sisse saada ? :)
2010 lävend oli 70 ja 2011 vastavalt 68,85. Praegu paistab seis üsna sarnane olevat (hetkel 72,93).

http://www.ut.ee/sit..._bak%202010.htm
http://www.ut.ee/sit..._bak%202011.htm

Kõige parema ettekujutuse oma võimalustest saad juhul, kui logid sisse sais.ee-sse ja valid oma eriala pingerea. Alustuseks uuri seda, millal on registreerimise tähtaeg. Kui see on nüüd lähipäevil, siis vaata, kui paljudel on veel staatus "vastuvõetav". Need on inimesed, kes on küll erialale kandideerinud, aga suure tõenäosusega ei muuda oma staatust "tulen õppima". Kui "vastuvõetavaid" on oma 10 tükki, siis võib-olla 1-2 neist vajutab veel viimasel hetkel "jah", aga ülejäänud määratakse loobuma.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

6 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 6 külalist, 0 anonüümset kasutajat