Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 27 juuni 2012 - 13:25
Fuu, tänahommikuks ajaloos TÜ-s langend 35ndale kohale, 30 saab sisse, kui suur oleks hetkel tõenäosus sisse saada vms?
Postitatud 27 juuni 2012 - 13:38
Postitatud 27 juuni 2012 - 13:45
Tekkis küsimus, et kui ma SAIS saadan oma avalduse kuskile nt TTÜ.
Siis kui mõnel erialal sa saad valida ise mis eksamitega sa sinna registreerid, nt kas sa kasutad geograafia või ühiskonna eksamit, kas nad valivad automaatselt selle kõige parema tulemusega eksami?
Siis kui mõnel erialal sa saad valida ise mis eksamitega sa sinna registreerid, nt kas sa kasutad geograafia või ühiskonna eksamit, kas nad valivad automaatselt selle kõige parema tulemusega eksami?
Postitatud 27 juuni 2012 - 13:52
KG17, 27 juuni 2012 - 13:45, kirjutas:
jah
Postitatud 27 juuni 2012 - 14:06
donkament, 27 juuni 2012 - 13:52, kirjutas:
KG17, 27 juuni 2012 - 13:45, kirjutas:
jah
Tänud, mul on 1 noob küsimus veel.Kui ma vaatan Saisi pingerida ja seal on osade kandidaatide kohta kirjas konkurentsist väljas, kas see tähendab et nad on loobunud kandideerimisest või seda et nad on sisse pääsenud väljaspool konkurentsi`?
Postitatud 27 juuni 2012 - 14:40
dasdaa, 27 juuni 2012 - 01:32, kirjutas:
sunnitakse loobuma? kui ma sain praegu ühte kooli sisse, aga pole veel vastuvõtnud/kinnitanud vms siis mind kickitakse sealt nädala jooksul välja?
Nii. Informaatikas on 30 tegelast sinust eespool. Nad peavad x päeva jooksul ära otsustama, kas nad tulevad õppima või mitte. Kui nad ei otsusta midagi, siis teeb seda süsteem nende eest ("sunnib nad loobuma"). Kui need 30 inimest langevad eest ära, siis lõpuks tõused sina nii kõrgele, et tekib võimalus vajutada "jah, tulen õppima". Kui sa seda vajutad, siis oled füüsikast automaatselt väljas ja algavast akadeemilisest aastast infotehnoloogia teaduskonna tudeng.
Samas, meile öeldi eelmise aasta avaaktusel, et kui õpid täiskoormusega (*1), siis võid mis tahes teaduskonnast aineid juurde võtta, s.t informaatikud võivad endale ka füsa baka juurde teha, peaasi et õppejõud nõus on, et leidub vaba koht klassis ja et sel õppekaval oleks moodustatud riigieelarvelisi kohti, nt TTÜ õigusteaduses RE kohti ei ole, seega selle õppekava aineid ei saa võtta (küll vist on RE kohad avalikus halduses, iseasi kas õppejõud nõus on).
(*1) – Ma ei tea, millal see kõrgharidusreform jõustub, aga 2011/2012 sisse astunud tudengite jaoks on täiskoormus 22,5 EAP semestris. Täiskoormust arvutatakse juunis, s.t kui kogud 1. semester 17 EAP ja 2. semester 30 EAP, siis 60 EAP-st oled sa kogunud üle 75% ehk õpid täiskoormusega. Kui mingil põhjusel kogusid kahe semestriga alla 45 EAP, siis oma RE kohta sa tegelikult veel ei kaota (ehk võid veel tasuta õppida neli semestrit), aga sel juhul määratakse sind osakoormusega õppele, s.t sa ei saa õppelaenu võtta, õppetoetust taotleda jne.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 27 juuni 2012 - 16:56
küsimus ttü lävendisüsteemi kohta. kui näiteks erialal on RE kohti 10 ja selle aine lävendi ületavad 12 inimest, kas siis õppima pääsevad ikkagi kõik või seatakse paremusjärjestusse?
Postitatud 27 juuni 2012 - 18:44
PROBLEEM : Tegin SAISIs avalduse EMÜ - Biotehnilised süsteemid, seal arvestatakse siis lõputunnistuse keskmist ja matemaatika VÕI füüsika hinnet tunnistusel.
Kuid minul SAIS ei arvesta matat ega füsat juurde, ei saa aru miks, pingereas olen viimane lihtsalt oma keskmise hindega, eelviimasel on mingi 6,614pnts esimesel mingi 10.23 - kuidas on see võimalik ? Palun abi, nii jään lootusetult viimaseks ja ei saagi sisse.
Kuid minul SAIS ei arvesta matat ega füsat juurde, ei saa aru miks, pingereas olen viimane lihtsalt oma keskmise hindega, eelviimasel on mingi 6,614pnts esimesel mingi 10.23 - kuidas on see võimalik ? Palun abi, nii jään lootusetult viimaseks ja ei saagi sisse.
Postitatud 27 juuni 2012 - 19:16
Tshabalalalalalalalala, 27 juuni 2012 - 19:06, kirjutas:
Kui SAISis avaldus tehtud, siis mis edasi? Jään ootama kuni võetakse minuga ühendust vms?
Ootad kuni avalduste esitamine lukku läheb ning siis mingi aeg pead kinnitama,et kuhu õppima lähed. Ja siis järgmise asjana lendad 3.sept kooli, kui just ei nõuta sisseastumiseksameid vms.
Postitatud 27 juuni 2012 - 19:18
Zinder, 27 juuni 2012 - 18:44, kirjutas:
PROBLEEM : Tegin SAISIs avalduse EMÜ - Biotehnilised süsteemid, seal arvestatakse siis lõputunnistuse keskmist ja matemaatika VÕI füüsika hinnet tunnistusel.
kirjuta kas saisi infosse või siis võta ühendust oma kooliga, su andmed pole ehk andmebaasi lisatud.
Ega's midagi, hea et sedagi.
Postitatud 27 juuni 2012 - 19:58
Mis arvate või oskate rääkida Maaülikooli energiakasutusest ja Sisekaitseakadeemia maksundusest ja tollindusest?
Postitatud 27 juuni 2012 - 22:39
muhemees, 27 juuni 2012 - 19:18, kirjutas:
Zinder, 27 juuni 2012 - 18:44, kirjutas:
kirjuta kas saisi infosse või siis võta ühendust oma kooliga, su andmed pole ehk andmebaasi lisatud.
Andmebaasi on lisatud, ma näen seal oma kooli, hindeid ja eksamitulemusi. Ffs kirjutan nendele.
Postitatud 28 juuni 2012 - 09:03
Ivo, 27 juuni 2012 - 19:58, kirjutas:
Mis arvate või oskate rääkida Maaülikooli energiakasutusest ja Sisekaitseakadeemia maksundusest ja tollindusest?
SKA'sse mine ainult siis, kui 100% kindel oma valikus oled. Kui SKA pooleli jätad ilma mõjuva põhjuseta, pead pärast kõvasti pappi maksma, sest SKA nõuab sellisel juhul sinu peale tehtud kulutused tagasi... Vist nõutakse isegi siis, kui sa peale lõpetamist riigitööle ei asu. Üks tuttav jättis korrektsiooni eriala pooleli esimesel aastal ja peab nüüd ~2k euri maksma.
Maksundusest ja tollindusest ma küll midagi rääkida ei oska, aga ilmselt on õigusaktide räige tuupimine pidevalt.
Muutis starte, 28 juuni 2012 - 09:05.
"The Impossible remains until you make it possible!"
Alain Robert
Alain Robert
Postitatud 28 juuni 2012 - 09:19
Tagasi pead sa maksma siis kui oled stippi saanud ja jätad pooleli või visatakse välja. Seda vist ka ainult RE kohad ? Pole kindel. See oleneb ka erialast ma usun. Kõige targem on otse sealt küsida seda.
See riigitööle asumine küll ma arvan ei ole kohustuslik, see on täiesti inimese enda valik. Mul üsna mitu tuttavat lõpetasid see aasta maksunduse ja tolli, ning töökoht kõigil maksuametis garanteeritud. Nendel küll mingit kohustust ei olnud riigitööle minna.
Eriala iseenesest on huvitav ning saad palju teadmisi õigusaktidest ja hulgaliselt raamatupidamis, finantsanalüütika teadmisi jne.
Ühika elu on seal samuti väga lahe, päris palju olen seal pidutsemas käinud . Kõik on väga sõbralikud ja naisi ka palju
See riigitööle asumine küll ma arvan ei ole kohustuslik, see on täiesti inimese enda valik. Mul üsna mitu tuttavat lõpetasid see aasta maksunduse ja tolli, ning töökoht kõigil maksuametis garanteeritud. Nendel küll mingit kohustust ei olnud riigitööle minna.
Eriala iseenesest on huvitav ning saad palju teadmisi õigusaktidest ja hulgaliselt raamatupidamis, finantsanalüütika teadmisi jne.
Ühika elu on seal samuti väga lahe, päris palju olen seal pidutsemas käinud . Kõik on väga sõbralikud ja naisi ka palju
Postitatud 28 juuni 2012 - 14:29
Huh, sain oma asja korda, punktid lisati käsitsi juurde
Postitatud 28 juuni 2012 - 16:12
endal selline tore kiri nagu NB! Kõik kriteeriumid pole täidetud
Kuigi nagu tegelikult siiski on... Aga eks jään ootama ja vaatan, mis homme seal kirjas on. Muidu olen täitsa nimekirja eesotsas ja nagu kõik tundub ok olevat.
Kuigi nagu tegelikult siiski on... Aga eks jään ootama ja vaatan, mis homme seal kirjas on. Muidu olen täitsa nimekirja eesotsas ja nagu kõik tundub ok olevat.
vakatsaka
Postitatud 28 juuni 2012 - 17:39
Keegi, kes on võtnud akadeemilise puhkuse ja enne ülikooli (olles sinna sisse saanud) ajateenistuses ära käinud, võiks PMida
Postitatud 28 juuni 2012 - 18:05
Kas Tallinna Ülikooli ei ole võimalik kuidagi sisse saada, kui ei ületa lävendit? Keskonnakorralduses on lävend 80, kalkuleerides ma sain endal 76.
Postitatud 29 juuni 2012 - 16:20
Kuhu piipel sihib siis? Ise tktk hoone ehitus, any1 else?
Postitatud 29 juuni 2012 - 17:50
Kui palju on tavaliselt TLÜ-s olnud riigieelarvelise koha lävend?
13 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 13 külalist, 0 anonüümset kasutajat