Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005
  • Sugu:mees
TTÜ-s on võimalik õppida ärindust ja seda ilma matemaatika RE-ta. Lävend moodustub kahest valikust, kusjuures mõlemad on võrdse kaaluga:
1) matem või geograafia või ajalugu
2) kirjand või võõrkeel

Lävend tasuta kohale on 36,8 punkti, mis kujuneb nõnda: eksamite punktid korrutatakse 0,2-ga, s.t RE tulemuste summa peab olema 184 punkti (184*0,2 = 36,8), kui lõpetad medaliga, siis 174 punkti (174*0,2 + 2p medali eest = 36,8).

Õppekava kirjeldus: http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10800

siin veel terve ports tuutoreid, kelle käest saad küsida, mida TTÜ-s õppimine endast kujutab:
http://www.ttu.ee/tuutor/tuutorid/

REV kohal õppides tuleb maksta 40 EUR 1 EAP eest. 180 EAP maksab seega 7200.

http://www.ttu.ee/ma...uskond?id=13097
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Tartu Ülikoolis saad akadeemilise testiga proovida.
Natuke hiljaks jäid, muidu oleks saanud sel aastal matemaatika eksami teha.
Kui muud eksamid väga headele tulemustele on, siis isegi võimalik sisse saada, lihtsalt mata eksami punktid võrduvad nulliga.

real*

LELE

• liige
  • Liitus:27 apr 2007
TTÜs on võimalik kevadel teha ülikooli enda matemaatika eksamit, mis on täpselt sama raske kui õige ja arvestatakse sama tähtsusega. See on päris hea variant neile, kes kardavad riigieksamil mataga failida, siis TTÜ enda testiga sa vähemalt ei faili keskat.
Postitas pildi

J.

Such title

• liige
  • Liitus:05 apr 2004
TLÜ's võid turundust õppida, seal ei ole ka matemaatikat vaja

Postitas pildi

Outset

I Just Got This Symphony Goin'

• liige
  • Liitus:28 nov 2007
Plaanin TÜ-sse vist ikkagi minna, maastikuarhitektuur+insener not my cup of tea. Aga siit ka küsimus, kas kuskil on need andmed ka üleval, millise tulemusega viimane kuskile erialale sisse sai?

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustOutset, 07 märts 2012 - 17:51, kirjutas:

Plaanin TÜ-sse vist ikkagi minna, maastikuarhitektuur+insener not my cup of tea. Aga siit ka küsimus, kas kuskil on need andmed ka üleval, millise tulemusega viimane kuskile erialale sisse sai?

trüki google'sse "SAIS+'eriala nimi'" nt. "Sais + maastikuarhitektuur" ja saad eelmiste aastate nimekirjad kätte.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

XchopperX

Liige

• liige
Minu teada REV-kohad ei ole piiratud Tartu Ülikoolis, kõik kes lävendi ületavad võetakse vastu.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Fabulous

champagne and disco

• liige
  • Liitus:08 juuni 2007
Ma olen sammuti kogu aeg mõelnud, et kui soovitud erialal kandideerimiseks vajaliku punktisumma ületan, saan automaatselt vähemalt REV kohale sisse. Näiteks arstiteadusesse oli REV tellimus 2011 aastal 4 kohta, aga vastuvõtustatistika näitab, et REV kohtadele võeti vastu 6 inimest.

Samas ma ei tea kui väga selle pärast mõtet pablada on, kuna seda statistikat uurides saab ka aimu sellest et REV kohad tavaliselt täis ei tule.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
REV kohad on piiratud. Vastavad numbrid võib leida siit:
http://www.ut.ee/et/.../vastuvotuarvud
Aga samas ma olen üsna kindel, et kui REV kohale kandideerib 5 inimest, aga kohti on 4, siis võtakse see viimane viies ka sisse. Aga ainult erandlikult.

REV kohad tulevad enamasti ainult mõnel üksikul erialal täis, nt arstiteadus ja õigusteadus.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

Fabulous

champagne and disco

• liige
  • Liitus:08 juuni 2007
Seda ka, et kuna informaatika ja infotehnoloogia ühendatakse alates sellest aastast alates üheks võib oodata sinna õppekavasse varasemast 2x rohkem RE, REV õppekohti? Või jääb eeldatav õppekohtade arv umbes samaks ja konkurss läheb lihtsalt mingil määral raskemaks?

sakala

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:12 märts 2012
Selline küsimus, et kas kunagi hakatakse ülikoolidesse pm ainult katsetega sisse võtma, et keskkooli hinded üldse ei loe? Enda arust on meelde jäänud, et mingist aastast hakatakse seda rakendama, aga ei tea.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustsakala, 12 märts 2012 - 22:33, kirjutas:

Selline küsimus, et kas kunagi hakatakse ülikoolidesse pm ainult katsetega sisse võtma, et keskkooli hinded üldse ei loe? Enda arust on meelde jäänud, et mingist aastast hakatakse seda rakendama, aga ei tea.
Lõputunnistuse keskmist arvestatakse juba praegu väga üksikutel erialadel, enamasti rakenduskõrgkoolides nagu Sisekaitseakadeemia, IT Kolledž minu mäletamist mööda ka Tallinna Tehnikakõrgkool (mitte segi ajada TTÜ-ga) jt. Seoses üleminekuga uuele põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele, millest tulenevalt ei ole võimalik sooritada eksameid ajaloos, bioloogias, geograafias jne, hakkavad koolid tegema sisseastumiseksameid.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Logit

Liige

• liige
Lisaks ka Mereakadeemia.

XchopperX

Liige

• liige
Keda huvitab, siis TLÜs avatakse sügisest Ajakirjanduse baka.

Logit

Liige

• liige

Vaata postitustdasdaa, 23 märts 2012 - 02:57, kirjutas:

Kui ma panen sisseastumisse et see kool on mu 1. valik aga saan sisse ja ei lähe sinna, midagi juhtub ka?

Ei

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Keegi arstidega ka ühineb :)?

Tankist

Linn põleb.

• liige
  • Liitus:09 jaan 2005
Oleks huvitav teada indeed, et kas mõni lahtiste uste päeval nähtu meie kasuks ka otsustab ?
"It is so quiet here, It is the quietest place in the world."
Here since 2003
Endine m@tr1x

MaZ

who?

• liige
  • Liitus:19 jaan 2004

Vaata postitustXchopperX, 13 märts 2012 - 11:57, kirjutas:

Keda huvitab, siis TLÜs avatakse sügisest Ajakirjanduse baka.

Ise käisin/käin TLÜ õpilasakadeemias kommunikatsiooni (sinna alla läks siis ka ajakirjandus) eelkursustel. Loengud olid päris põnevad, eriti meeldisid Linnar Priimäe omad, väga huvitav inimene. Kui Tartusse sisse ei saa, siis mõtlen TLÜ ajakirjanduse peale kindlasti.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustTankist, 01 aprill 2012 - 13:53, kirjutas:

Oleks huvitav teada indeed, et kas mõni lahtiste uste päeval nähtu meie kasuks ka otsustab ?

Kedagi Neonetist oli Biomeedikumis või? Ma küll ei kohanud vist.

Muutis Amarant, 01 aprill 2012 - 16:17.

Tankist

Linn põleb.

• liige
  • Liitus:09 jaan 2005

Vaata postitustAmarant, 01 aprill 2012 - 16:16, kirjutas:

Vaata postitustTankist, 01 aprill 2012 - 13:53, kirjutas:

Kedagi Neonetist oli Biomeedikumis või? Ma küll ei kohanud vist.

Ma ka ei kohanud ühtegi tuttavat nägu, aga mine tea, äkki võis olla mõni meile incognito foorumlane ka.
"It is so quiet here, It is the quietest place in the world."
Here since 2003
Endine m@tr1x

29 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 29 külalist, 0 anonüümset kasutajat