Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
  • Sugu:mees

Vaata postitustvanaisa, 06 jaanuar 2012 - 11:16, kirjutas:

Kas kellelgi on TÜ-s kogemusi sellise ainega nagu religioon õhtumaises kultuuris? Kultuuriteaduste aineid on puudu 3 EAP jagu ja on valida selle ning filosoofia vahel.

Selles suhtes, et ma käisin küll esimeses loengus kohal ainult.... Aga eksam oli arvestuslik ja tolle sain suht kergelt läbitud. Variant oli esitada 3 grupitööd semestri jooksul või eksam.
Enne eksamit vaatad piibel.net'ist jutud üle ja siis ei tohiks eriti raskusi olla.

Võrdlemisi lihtne aine.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Crew

Show me your genitals

• liige
  • Liitus:12 märts 2006

Vaata postitustLogit, 06 jaanuar 2012 - 10:10, kirjutas:

Pean kurvastama,et kui sa peale keskat edasi õppima ei lähe, on üsna suur tõenäousus,et sa juba Oktoobris kaitseväkke.
Ise sain täna oma esimese hindeliselt arvestatava aine läbitud:) Hinne midagi väga head pole, aga vähemalt tehtud.
Ot: Meil enamus ained mitte hindelised, ainult 3 tükki vist hindeliselt arvestatavad.

Selge, samas mulle pole isegi mitte ühtegi kirja tulnud, et olen arvele võetud vms - samas netis on nimi kirjas. Samas isegi loodan, et saan Oktoobris kaitseväkke, et ei peaks seda ühte aastat(võib-olla isegi rohkem) ootama.

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
mul tuli paar päeva tagasi kiri ära, aga sõjeväkke ma ei lähe, enne lõpetan ülikooli ära ja lähen tööle, aasta oma elust ma ära ei raiska.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
See sõjaväekutse tuleb vanuse või hariduse järgi? Kui ma näiteks 22-selt lõpetan keskkooli, kas kutsutakse alles siis?

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
paar päeva peale 17 saamist tuleb kiri, et oled arvele võetud

Sulev

Zen

• liige
  • Liitus:22 dets 2006

Vaata postitustCrew, 06 jaanuar 2012 - 15:50, kirjutas:

Vaata postitustLogit, 06 jaanuar 2012 - 10:10, kirjutas:

Pean kurvastama,et kui sa peale keskat edasi õppima ei lähe, on üsna suur tõenäousus,et sa juba Oktoobris kaitseväkke.
Ise sain täna oma esimese hindeliselt arvestatava aine läbitud:) Hinne midagi väga head pole, aga vähemalt tehtud.
Ot: Meil enamus ained mitte hindelised, ainult 3 tükki vist hindeliselt arvestatavad.

Selge, samas mulle pole isegi mitte ühtegi kirja tulnud, et olen arvele võetud vms - samas netis on nimi kirjas. Samas isegi loodan, et saan Oktoobris kaitseväkke, et ei peaks seda ühte aastat(võib-olla isegi rohkem) ootama.

Ära oota vennas. Kui tahad kindla peale minna oktoobris, siis esita KRA-le sellekohane avaldus ja sa saad koha.

Vaata postitustMihkel., 06 jaanuar 2012 - 17:30, kirjutas:

mul tuli paar päeva tagasi kiri ära, aga sõjeväkke ma ei lähe, enne lõpetan ülikooli ära ja lähen tööle, aasta oma elust ma ära ei raiska.

See pole raiskamine. Riik veendub selles, et sa elukooli saaksid igaljuhul kätte.

Vaata postitustAmarant, 07 jaanuar 2012 - 19:40, kirjutas:

See sõjaväekutse tuleb vanuse või hariduse järgi? Kui ma näiteks 22-selt lõpetan keskkooli, kas kutsutakse alles siis?

Kui ta kõlblik oled, siis võetakse õpingute vahel. Nt: lõpetad keska, oled juba pikendanud kolm aastat ja tahad minna ülikooli, siis võetakse sind ennem ajateenistusse.
Ja muideks haritud tüüpe on seal hädasti vaja, sest Te ei tea, milliseid frukte Eestis elab.

Muutis Sulev, 08 jaanuar 2012 - 01:25.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Vaata postitustdasdaa, 10 jaanuar 2012 - 01:34, kirjutas:

miks TÜs enam infotehnoloogiat ei saa võtta? O_O
Informaatika ja infotehnoloogia õppekavad ühendati, informaatika on nüüd tüki praktilisem. Otseselt kadunud ei ole midagi.

Jk

Isiklik

• liige
  • Liitus:08 märts 2008
Keegi oskab öelda, kui suured teaduskonniti on õppetoetuste mahud. Seejuures ei pea ma silmas seda, et õppetoetuseks on 55,93 eur, vaid mõtlen seda, et kui suur on õppetoetuste eelarve. Näiteks TTÜ tehnika teaduskonnas saavad vist kõik taotlused täidetud (sest õppijaid vähe) ja keskmine hinne väga rolli ei täida, peaasi et 30 eap täidetud. Kui suur konkurss on aga näiteks TTÜ majandusteaduskonnas, kus õpilasi kindlasti rohkem ja kindlasti ka keskmine hinne veits kõrgem - Kas 30 eap saajaid ja taotluse esitajaid on nii palju, et kaalule läheb ka aritmeetiline keskmine?

Muutis Jk, 18 jaanuar 2012 - 17:59.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005
Aga miks mitte küsida dekanaadist sellist asja?

Õppeinfo:
Kairi Põder bakalaureuseõppekonsultant X-246 620 3535
kairi.poder@tseba.ttu.ee

http://www.ttu.ee/ma...aleht/?id=14896
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Jk

Isiklik

• liige
  • Liitus:08 märts 2008

Vaata postitustkanakukk jr, 18 jaanuar 2012 - 18:20, kirjutas:

Aga miks mitte küsida dekanaadist sellist asja?

Õppeinfo:
Kairi Põder bakalaureuseõppekonsultant X-246 620 3535
kairi.poder@tseba.ttu.ee

http://www.ttu.ee/ma...aleht/?id=14896

Nii korrektset vastust ausalt öeldes ei ootanud...Ega ma ise õppetoetusele ei pretendeeri ja sp ka dekanaati tormanud ei ole, aga lihtsalt oleks huvitav teada teiste kogemustest..SIiski tänan Kanakukke vastuse eest!

K

Liige

• liige
See on mingi protsent RE kohal õppivatest õppurite hulgast, vähemalt Tartus.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Tartu Ülikoolis on toetuse määr 40%. Igas õppeastmes eraldi. Minul oli viimane õppetoetuse keskmine hinne 3,44 näiteks. Magistris 4,4. On ka õppekavasid, kus peavad olema kõik hinded A-d. Samas mõnes õppekavas saab 90% õppekava täitmisest.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

StenL

Tiitlita

• liige
  • Liitus:19 aug 2006
Küsin siit ka igaksjuhuks üle: Kui mul on soov saada kehalise kasvatuse õpetajaks ja lõpetan "kehakultuuri ja sport eriala", saan baka kätte, kas siis pean magistri kindlasti ka tegema, kui soovin tööle minna?

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
Ei ole vaja magistrit et kehalise kasvatuse õpetajana töötada.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Vaevalt, et sul selleks bakalaureustki vaja on enamus kohtades..
Posted Image

Solaris

Liige

• liige
Hmm, mul omal ajal küll olnud neid kehalise õpetajaid, kellele ma ise basicut õpetasin ja tundi osaliselt läbi viisin. Nii et jah. Mine kindlasti ikkagi õppima, kui tahad heaks õpetajaks saada, mitte "dv mehed, minge mängige jalkat kaks tundi" mentaliteediga ebaintelligentseks kohatäiteks.

Mitte, et ma arvaks, et sa seda oled ; ) .

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
Eks magistris on kasulikke asju kindlasti, mingi erialaõpe jms.

beenf

super

• liige
  • Liitus:17 apr 2005
Kus koolis on võimalik võtta eriala, mis oleks seotud mängude programeerimisega, kui üldse sellist leidub Eestis.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008

Vaata postitustbeenf, 23 jaanuar 2012 - 03:15, kirjutas:

Kus koolis on võimalik võtta eriala, mis oleks seotud mängude programeerimisega, kui üldse sellist leidub Eestis.

Ei tea kas Eestis on võimalik, kuid need erialad, mille poole vaatama peaksid on Game Design ja Software Engineering.

Posted Image

Dhannel

Liige

• liige
  • Liitus:24 nov 2005

Vaata postitustbeenf, 23 jaanuar 2012 - 03:15, kirjutas:

Eestis puudub turg sellele, aga informaatika eriala+natuke iseõppimist on piisav. TTÜ-s õpetatakse C++'i(Tartus põhikavas pole), millega kirjutatakse enamus mängud. Lihtsalt need tehnikad ja näiteks DirectX API jms on vaja ise juurde õppida.

4 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 4 külalist, 0 anonüümset kasutajat