Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Billy Boy

Õnne peenleib 2014

• liige
  • Liitus:23 apr 2006
  • Sugu:mees
Kust sa lugesid, et ma lehmadega seksisin? : O

// aa lol "panin lehmi edasi, et neil oleks rohkem muru" sa vist ei tea väljendit lehmi edasi panema :D nad söövad ühe ala pealt liiga palju muru ära, et õhtuks tuleb nälg peale ja siis peab selle ora maa seest välja tõmbama ja teise kohta viima lehmakese.

Muutis Billy Boy, 03 jaanuar 2012 - 21:33.

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

Vaata postitustBilly Boy, 03 jaanuar 2012 - 15:37, kirjutas:

tulevikus on sellel alal kõvad rahad liikvel, kui mitte praegu juba.

Nii põllumajandus 1.1
Ükski põllumees ei saa end rikkaks kutsuda. Toetused lähevad neile mahejorssidele ja kui kasutad mürke ning väetisi siis saad lihtsalt rohkem saaki aga kuna toetusi ei tule siis kätte saad ikka sama palju.
Enamus masinaid on ikka veel nõuka ajast jäänud ja need lagunevad kiiremini kui uusi osi jaksad osta.

Tulevikus loodetavasti see asi muidugi paraneb, sest sellise suhtumisega jääb Eesti riik varsti nälga. Põllumajandus ettevõtetel lastakse lihtsalt surra vaikselt. Tulevikus võib sellel alal kõva raha teenida aga kui rääkida hetke olukorrast siis see jutt jäta küll ära.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Mul suguvõsas peetakse talu küll lehmade ja muude loomadega ning vaesed ei olda kindlasti mitte. Aga seda ikka ainult tänu toetusele riigilt muidugi.

Billy Boy

Õnne peenleib 2014

• liige

Vaata postitustAmarant, 03 jaanuar 2012 - 21:38, kirjutas:

Mul suguvõsas peetakse talu küll lehmade ja muude loomadega ning vaesed ei olda kindlasti mitte. Aga seda ikka ainult tänu toetusele riigilt muidugi.

:D sa ei tea, et vanasti oli nii. aga jah, mu vanaema ei ole ikka oma põllumajandusega rikkaks saanud. :D

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

Vaata postitustAmarant, 03 jaanuar 2012 - 21:38, kirjutas:

Üks asi on talu pidamine teine asi on tõsine põllumajandus suurfarmides jne.
Loomulikult ei olda vaesed ja nälga ei jääda aga rikkaks ei saa kuidagi.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

-Cell-

Emptiness is Loneliness

• liige
  • Liitus:16 nov 2004
Kui ma õigesti mäletan, siis uudiste kohalt taheti Euroopa keskmise teotuseni saada aastaks 2020. Hetkel on vist 45% keskmisest. Nii et mingiks rikkaks põllumeheks hetkel ja tulevikus kindlasti ei saa.

Billy Boy

Õnne peenleib 2014

• liige
Ma ei tea... minu arust oleks vale öelda, et mitte kuidagi ja mitte kunagi ei saa.
Kui on ikka hea setup, head oskused ja hea idee, siis kindlasti saab. Eriti, kui sa selle omanik/looja oled.

Muutis Billy Boy, 03 jaanuar 2012 - 23:57.

Külaline_August_*

• külalised
  • Liitus:--
Toetustest rääkides, siis eestlased on ikka kuked küll. Alates sellest, et ükski inimene enesele sõnaõigust avalikult ega õiguslikult nõua, vaid end netis välja elab ja lõpetades sellega, et EU toetused väga kummalisel teel raiskab. Isiklikult võtaksin pigem Rumeeniast ja Bulgaariast näiteks eeskuju, kus teatud piirkondades läheb enamus toetusest külmalt inimeste taskusse ning rahvas on rõõmus, kuigi need rikkad on vaid üksikud.

Ülikool on muidu normal, kuid nagu ikka, agasid täis. Ise õpin praegu antropoloogiat, meeldiv aine, kuigi lõpetada ei kavatse. Mingi etapp tahaksin muidu TTÜ's keemiat õppida, eks näis sellega. Tulevik on igatahes praegu ja mina olen rahul.

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
Amarant, mis sul arstis nende 1,5 aasta jooksul kõige rohkem raskust valmistavad asjad on olnud?

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

Vaata postitustAmarant, 03 jaanuar 2012 - 19:18, kirjutas:

Vaata postitustBilly Boy, 03 jaanuar 2012 - 15:37, kirjutas:

Vaata postitustrenn, 03 jaanuar 2012 - 15:21, kirjutas:

tahaks peale keskkooli põllumajandust õppida

oot päriselt sulle meeldivad traktorid, põllud jne jah? mõtlesin korraks, et see mingi trollitud kasutaja, aga see on iseenesest väga super, kui sulle selline teema peale läheb - tulevikus on sellel alal kõvad rahad liikvel, kui mitte praegu juba.

tuli meelde sellega, et väiksena olin siuke põllumees, et istutasin taimi, väetasin, niitsin heina vikatiga, panin heina traktorile, istusin vanaisaga koguaeg traktoris ja roolisin seda, toitsin lehmi, panin lehmi isegi edasi, et neil oleks rohkem muru. lasin lehmad lauta, söötsin kanu, riisusin lehti. vb tegin nii palju seda, et enam ei viitsiks ja tundub olevat kergemaid viise, kuidas raha saada :D

üheksakümnendatel mööda maanteed sõites oleks nagu iga 5 km tagant suured lehma karjad olnud. see oli nii tavaline, et kasvatati ise loomi ja taimi. nüüd on mingid suured automaatsed põllumajandusfarmid, kus masinad lüpsavad ja toidavad ise loomi ja tegelevad taimedega. kõik on nii automatiseeritud, et see põllumajandus võib päääris hea mõte olla, eriti, kui ekspertidest puudus on.

Ma arvan, et põllumeestel küll kombeks pole lehmadega isegi seksida :(. Sa olid ilmselt ikkagi midagi enamat kui lihtsalt põllumees väiksena. Aga ka mul oli keskkoolis huvi seda ala õppima minna.

Ütleme nii, et ma õpin EPAs põllumajandust, väga teoreetiline, väga palju tuima panemist, millel pole üldse seost praktilise põllumajandusega(informaatika,geneetika,bioloogia, mullastik, aiandus, veterinaaridega samad ained(sain osaleda näiteks lehma libediku operatsioonil praksis olles, võtsin iseseisvalt mullika poegimise vastu, täitsa nagu arsti töö, väga kaiff) jne. ained. Samas tuleb tõdeda, et need ained on ka väga huvitavad ja laiendavad silmaringi, geneetikat läheb vaja päris palju loomakasvatuses. Iseasi, olles põllumajanduses täielik võhik, siis sellist teoreetilist osa ongi üpriski palju vaja. Magistris ehk asi paraneb. Ja juba hetkel liiguvad rahad meeletult, kes oskavad seda raha teha. Tavaline põllumees ei viitsi tavaliselt paberitega jännata ja on nõukaaegse päritoluga ja nemad ei mõista lihtsalt intsensiivtehnoloogiat nii hästi veel. Üldjoontes on väga tore eriala :)

Muutis Tanel^, 04 jaanuar 2012 - 14:45.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Eestis on põllumajandusega konkreetselt per*es seis hetkel. Tulevik on vähemalt 10 aastat väga tume. Alates 1. juuni/juuli võetakse metsandustraktoritelt sinise kütuse kasutamise õigus, varsti on sama ka põllumajanduses ja see keerab päris hullu jama.
Põllusaagiga on samuti pekkis, eelmise aasta talv pani paljudele hullu löögi, see aasta on sama seis ilmselt = põllud pehmed ja traktoreid peale ei saa. Samuti järgmine saak võib pekki minna, kui vaadata seda sademete hulka. Igatahes elatakse eurotoetuste peal ja kasumit väikefarmist oodata on mõttetu. Kui sul kohe peale kooli kusagile minna pole, siis suht mõttetu teema.
Parem otsi eriala kus saad solo läbi panna.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006
Hah, ei teagi, aga sa räägid ikka väga mööda sellest teemast :D
Esiteks, metsandus ja põllumajandus on kaks eri asja. Metsas tööd tehes ei saa jah enam soodushinnaga kütust.
Teiseks, põllumajanduses tuleb tavaline valge diisel, mille hind kompenseeritakse teatud % ulatuses, aga see on väga keeruline ja mõttetu süsteem, mille järgi seda komp. välja hakatakse maksma.
Kolmandaks, eelmine talv ei olnud erilist talivilja ikaldust, kes oskas, see sai hea saagi. Ja mida sa teed talvel traktoriga põllul? On väga äärmuslik aasta küll, et isegi enne aastavahetust saab veel põldu künda, aga see selleks. Sel aastal ideaalne seis taliviljadel, kes jällegi oskab teatuid nippe kasutada.
Neljandaks, on olnud väga kuiv suvi, muld on sademetest ikka väga tühi, see kõik imbub mulda - teeb asja just paremaks. Ainult siis läheb kehvasti, kui tuleb suur külm ja see nö. vesi kaanetub uisuväljakuna taimede peale.
(Lääne-Eestis vist on natukene tõesti kehva seis selle vihmaga)
Ja hetkel on jah toetustega suur keiss, et Prantsusmaal elab 1ha talunik paremini siinsest 50ha talunikust, tuleb enda nišš leida.
Suvel ühes kohas praktikal olles oli selle firma käive aastas ca 100milli, kasum vist ca 7mlj, aga aastad pole vennad.

Muutis Tanel^, 04 jaanuar 2012 - 19:29.

Reazer

Do, or do not. There is no 'try'.

• liige
  • Liitus:14 jaan 2006
järgmine nädal peab ka tln tagasi minema ja hakkama massiliselt töid parandama ja siis eksameid tegema, kardan eksamitega vb puusse panna -.- aga eks peab selle õppimise lihtsalt käsile võtma, wish me luck -.-

kaku123

Liige

• liige
  • Liitus:26 dets 2005
Keegi oskaks rääkida, kuidas on TÜ's informaatika erialal. Kas on raske, kui pole eelnevalt programeerimisega kokkupuutunud? Lahtiste uste päeval käisin kohal ja siis tekitas küll asi huvi.

Crew

Show me your genitals

• liige
  • Liitus:12 märts 2006
Lühidalt tulevikuplaanidest .. peale keska lõppu on plaan välismaale tööle minna senikauaks, kuni tuleb kaitsevägi ette. Pärast ajateenistuses käiku lähen alles edasi õppima, sest hetkel ei teagi kindlalt, mida ma kindlalt soovin, samas väljavaateid on palju, st seda, et mul ongi natukene aega mõelda.

Muutis Crew, 06 jaanuar 2012 - 03:30.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Pean kurvastama,et kui sa peale keskat edasi õppima ei lähe, on üsna suur tõenäousus,et sa juba Oktoobris kaitseväkke.
Ise sain täna oma esimese hindeliselt arvestatava aine läbitud:) Hinne midagi väga head pole, aga vähemalt tehtud.
Ot: Meil enamus ained mitte hindelised, ainult 3 tükki vist hindeliselt arvestatavad.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Vaata postitustLogit, 06 jaanuar 2012 - 10:10, kirjutas:

Pean kurvastama,et kui sa peale keskat edasi õppima ei lähe, on üsna suur tõenäousus,et sa juba Oktoobris kaitseväkke.
Ise sain täna oma esimese hindeliselt arvestatava aine läbitud:) Hinne midagi väga head pole, aga vähemalt tehtud.
Ot: Meil enamus ained mitte hindelised, ainult 3 tükki vist hindeliselt arvestatavad.

pikenduse saab võtta, 3 aastat.

//: hopp, lugesin valesti jep, niisama pikendust ei saa.

Muutis muhemees, 06 jaanuar 2012 - 10:23.

Ega's midagi, hea et sedagi.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Vaata postitustmuhemees, 06 jaanuar 2012 - 10:14, kirjutas:

Vaata postitustLogit, 06 jaanuar 2012 - 10:10, kirjutas:

pikenduse saab võtta, 3 aastat.
PIkenduse saab võtta kõrghariduse omandamiseks.

Chet

Grammy nominated

• liige
  • Liitus:24 jaan 2004
Kas kellelgi on TÜ-s kogemusi sellise ainega nagu religioon õhtumaises kultuuris? Kultuuriteaduste aineid on puudu 3 EAP jagu ja on valida selle ning filosoofia vahel.
Postitas pildi

-Cell-

Emptiness is Loneliness

• liige
  • Liitus:16 nov 2004

Vaata postitustvanaisa, 06 jaanuar 2012 - 11:16, kirjutas:

Kas kellelgi on TÜ-s kogemusi sellise ainega nagu religioon õhtumaises kultuuris? Kultuuriteaduste aineid on puudu 3 EAP jagu ja on valida selle ning filosoofia vahel.

Väga mõttetu. Eelmine semester oli nii, et mingi 10 inimest käis ainult loengul kohal, pidi mingi grupitöö esitama.

42 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 42 külalist, 0 anonüümset kasutajat