Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
  • Sugu:mees

XchopperX, 4 juuli 2010, 00:14, kirjutas:

Tartusse võetaksse kõik sisse kes lävendi ületavad ja tasulisel kohal olijad maksavad nende õppimise kinni, see on igas ülikoolis nii... minu teada lävendipõhine sisseastumine tähendabki seda et kui lävendi ületad oled sees, mis tähendab et ka TLU võtab kõik vastu kes lävendi ületavad. TLU'l oli paar aastat tagasi kui see lävendisüsteem esimest korda tuli isegi hull jama sellega, sest tasulisel kohal olijad ei suutnud RE kohtadel olijaid kinni maksta ja ülikoolil jäi raha puudu.

Vaata postitust

Oleneb õppekavadest. TLÜ's on näiteks humanitaarias kindlalt määratud igale alale RE kohtade arv, loodusteaduste vallas aga näiteks ei ole, seega seal võetakse RE kohale kõik, kes üle lävendi.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008

Karll, 3 juuli 2010, 23:52, kirjutas:

Ma vaatan, et valdav enamus prügib TÜ'sse.. Keegi välismaale ei ole mõelnud õppima minna? Endal küll veel keskkool ees, kuid sihin tuleviku plaanid kindlasti Eestist väljapoole.

Vaata postitust

No kui Itaalias ära lõpetan, siis tahaks hullult Kanadasse minna. Aga eks elu näitab, kui ei saa, siis Tartu Ülikool ilmselt. Veits sitt on see, et kuigi ma peaks kolledžist saama VÄGA kõva rahvusvahelise diplomi, siis TÜ-sse saamiseks pean ikkkagi selle akadeemilise testi tegema.... :wub:
Ajah soovitus, kui te tahate vägaväga ülikooli saada, aga teadmistest jääb puudu, siis minge Poola. Seal pidi väga kergelt ülikooli võetama. :eyebrows:

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

G.B., 4 juuli 2010, 00:27, kirjutas:

Oleneb õppekavadest. TLÜ's on näiteks humanitaarias kindlalt määratud igale alale RE kohtade arv, loodusteaduste vallas aga näiteks ei ole, seega seal võetakse RE kohale kõik, kes üle lävendi.

Vaata postitust

Tartu Ülikoolis ka kindlalt määratud RE kohtade arv, see tähendab neid kohti mille riik kinni maksab, see ei tähenda sugugi seda, et täpselt nii palju inimesi tasuta õppida saab, lävendipõhiselt peaks minu teada kõik sisse saama kes lävendi ületavad. Nagu ma enne ütlesin, siis REV kohtadel olevad inimesed maksavad nende lisa-RE kohtade õppimise kinni.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Ilmarrr.

[WARNBANNED]

• bannitud
  • Liitus:03 mai 2010
Mul plaan juurat minna õppima ja tahaks saada advokaadiks, kuid esialgu tuleb siiski põhi- ja keskkool ära lõpetada.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008

Tshabalalalalalalalala, 4 juuli 2010, 01:56, kirjutas:

Keegi ei oska soovitada lihtsalt igavusest mida minna õppima peale 12ndat? Reaalainetes olen üsna nõrk ja vihkan sellist nõmedat tuupimist. Olen mõelnud igast plaane läbi, algselt plaanisin minna USA'sse lihtsalt õnne peale, et leian laheda töökoha ja korjan kogemusi omale, kuid siis mõelnud et proovin lavakasse saada kuid seal läheb ikkagi lauluoskust ka vaja, mis on mul üsna nõrk ja ei ole kindel selles.

Vaata postitust

Seda, mis sind huvitab?

Posted Image

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT

Tshabalalalalalalalala, 4 juuli 2010, 02:26, kirjutas:

Asi ongi selles, et ei tule midagi pähe kohe mis mind huvitab. Samas huvitab mind kehakultuur, treeneriks või kehalise õpetajaks kasvõi õppida aga sellega ei saa ju mingit karjääri väga teha ja paljud öelnud, et see on mõttetu ka.

Vaata postitust

Kui endale meeldib siis lase käia. Mul endalgi paar sõpra õpprivad kehakultuuri ja füsioteraapiat.

Posted Image

wilbs

Liige

• liige
  • Liitus:15 veebr 2006
Aga mis teema on REV-> RE õpingute ajal?

Streamer2

Kaaskodanik

• auliige
  • Liitus:18 dets 2004

wilbs, 4 juuli 2010, 13:33, kirjutas:

Aga mis teema on  REV-> RE õpingute ajal?

Vaata postitust

Mis mõttes?

---------------

Aga välismaale õppima... Paljud lennukaaslased lähevad välismaale, ise tahaks ideeliselt teha Eestis baka ja välismaal magistri/doktori...
Aga eks elu näitab.
Postitas pildi

XchopperX

Liige

• liige

wilbs, 4 juuli 2010, 13:33, kirjutas:

Aga mis teema on  REV-> RE õpingute ajal?

Vaata postitust

See on võimalik ainult juhul kui RE kohti vabaneb, ehk siis kui keegi läheb ära või kukub välja. Sellisel juhul on võimalik kõigil REV kohtadel olijatel vabanenud kohale kandideerida, kuid koha saab endale parimate õpitulemustega kandideerija, kellel ka õppekavast on piisavalt suur maht läbitud.

Arvestades, et suuremal osal erialades on vähemasti Tartu Ülikoolis RE kohtadel tublisti rohkem inimesi kui RE kohti reaalselt eksisteerib, siis on see võimalus ikka väga väike, et keset õpinguid RE kohale saada.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
Kas need koopiad tuleb peale konkurssi viia või selle käigus?(olen koolis sees).Kas on mingi aeg ka,et kui kaua pean koolis käima enne kui saan sõjaväkke minna?
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

XchopperX

Liige

• liige

Timka, 4 juuli 2010, 22:55, kirjutas:

Kas need koopiad tuleb peale konkurssi viia või selle käigus?(olen koolis sees).Kas on mingi aeg ka,et kui kaua pean koolis käima enne kui saan sõjaväkke minna?

Vaata postitust

Üldiselt on kolm varjanti sõjaväega
1) Saad komisjonikutse enne 12nda lõpetamist või annab ennast ise üles ja saad enne ülikooli sõjaväes ära käia.
2) Saad komisjonikutse näiteks esimese ülikooli aasta lõpus ning sind lihtsalt võetakse keset ülikooli sõjaväkke.
3) Pikendad kohe pärast ülikooli sisse saamist oma ajateenistuse aega, seda saab kenasti läbi riik.ee portaali teha minu teada, maksimum pikenduse aeg on 3 aastat, rohkem õpingute pärast pikendust ei saa.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
tõstatan enda küsimust.

LaFreud, 3 juuli 2010, 20:32, kirjutas:

te siin väidate, et kui ületan lävendi, olen automaatselt sees. aga kui neid, kes selle ületavad, on sadu, siis kuhu need õpilased pannakse?

Vaata postitust

kuskil pole kirjas ka, mitu inimest vastu võetakse. ma nüüd selle tõttu ei tea, kummale erialale kandideerida veel, sest ainult kahele saab TLÜs.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT

LaFreud, 5 juuli 2010, 01:02, kirjutas:

tõstatan enda küsimust.

kuskil pole kirjas ka, mitu inimest vastu võetakse. ma nüüd selle tõttu ei tea, kummale erialale kandideerida veel, sest ainult kahele saab TLÜs.

Vaata postitust

Siin juba öeldi mitmeid kordi, et see on ainult TÜ-s nii.

Posted Image

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
ok, minu arusaamatus sel juhul.

kaups

Liige

• liige
  • Liitus:13 sept 2006
http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10643

Siin on TTÜ erialad. Aga kust ma näen mis tingimused peab täitma, et nt IT arvutisüsteeme õppima minna?

1) bakalaureuseõppes (kestab 3a)
2) inseneriõppes (kestab 5a)
3) rakenduskõrgharidusõppes (kestab 3-4a)

Mis nendel vahet on, peale kestvuse. Ei jaga üldse seda teemat.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
Rakenduskõrghariduses on rohkem tööpraktikat kui bakalaurusega õppel.Neid muidu loetakse üheks ja samaks astmeks imo.
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

merkuhh

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
  • Sugu:naine
TÜ nimekirjad juba avalikud, eile õhtul tuli mulle 2 e-maili ka, et olen mõlemal erialal vastuvõetud.. Nüüd peab mõtlema emba-kumba minna :)

Sten

Шерлок

• liige
  • Liitus:16 dets 2003
Järgmine aasta siis Tallinna Ülikooli, riigiteadusi õppima :)

Kevin

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuni 2005
Arvutitehnika RE
Loodus- ja tehnoloogiateaduskond
Tartu Ülikool

Tuleb õppima
Kinnitatud vastuvõtutöötaja pool

this is it.

Muutis Kevin, 06 juuli 2010 - 18:12.

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005
Kurat ise istun oma arstinimekirjas.. tahaks ka juba et see kinni läheks. 20 juulini pean ootama igastahes :)

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

21 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 21 külalist, 0 anonüümset kasutajat