Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
  • Sugu:mees
Erialadel kus vestlus mängib põhirolli on kindlasti esialgne pingerida suhteline ja lisaks sellele osa läheb mujale jne.
Posted Image

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

View PostFabulous, on 27 juuni 2011, 20:21, said:

View PostKodanik, on 27 juuni 2011, 19:05, said:

Vaatasin UT pingeridasi mis tänasega on tekkinud. Võib vist selle kooli küll ära unustada ilusti. Posted Image Omas koolis eksami tulemuste põhjal kõva vend, vabariigis NULL.

Kus sa näed neid? SAIS'is ütleb vähemalt mul, et "Kandidaatide nimekiri ei ole veel avalikustatud! ".

Ise lähen ka akadeemilist tegema. Vaevalt, et ma tulevikus seal paremini skooriksin kui praegu..
Vastuvõetud kandidaatide pingerida ei saagi sulle midagi öelda, sest vastuvõtmine alles toimub ju!

Valida tuleb "pingerida punktide järjekorras"
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
Kui sa oled juba praegu top20-st välja kukkumas siis karta on et seis paremaks ei lähe ju. Nii et miks see pingerida siis midagi ei ütle, ikka ütleb.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Nagu ma enne mainisin, teatud ainetel, kus on vajalik sisseastumiskatse sooritada ja lisaks vestlus, millest sõltub a'la 50% kogutulemusest, siis on ju suur võimalus pingereas tõusta, eeldades, et sa suudad tõesti oma teadmisi ja ambitsioone väljendada vestlusel. Kuigi paljudel suundadel ta nii ei ole ja võimalus on väikesem.
/Muidu, kuidas TTÜs näiteks avaliku haldusega on, kui paljud saavad tasuta kohale?

Muutis NoVa*, 28 juuni 2011 - 16:01.

Posted Image

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Kodanik, on 28 juuni 2011, 14:16, said:

Kui kriitiliselt neid esialgseid pingeridasi vaatama peaks? Mingi osa kindlasti ei lähe konkreetselt seda eriala õppima, aga kui suur osa üldiselt eest ära kukub?

View Post

Arstis langes lävend mingi 10p eelmisel aastal, tasub oodata, kuni lukku läheb.

Kodanik

• auliige
Lõpuks ka üks asjalik vastus, aitäh. :D

NoVa*, on 28 juuni 2011, 17:00, said:

/Muidu, kuidas TTÜs näiteks avaliku haldusega on, kui paljud saavad tasuta kohale?

View Post

2010 a. sai 18 tasuta õppima. Vaevalt et aastaga asi väga hullult muutunud on.

Teememt-

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:11 jaan 2008
Mille põhjal mõned vennad üldse konkurentist väljas on? Ma ei pea silmas siin ainult mingeid 10p üritajaid, vaid ka mõni 27/25p mees oli konkurentsist väljas.

Kodanik

• auliige
Igal(?) erialal on minimaalne punktide arv millega saab kandideerida.

taxster

Liige

• liige
  • Liitus:16 dets 2003
Eelmine aasta, nendel erialadel kuhu ma kandideerisin, langesid umbes 50% eespoolt välja. Võibolla 50% on natuke liialdus, aga neid, kes hiljem siiski teise eriala kasuks otsustasid oli päris palju. Põhiliselt oli erialadeks informaatika ja geograafiaga seotud erialad.

Muutis taxster, 28 juuni 2011 - 17:26.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Nagu ma enne mainisin, teatud ainetel, kus on vajalik sisseastumiskatse sooritada ja lisaks vestlus, millest sõltub a'la 50% kogutulemusest, siis on ju suur võimalus pingereas tõusta, eeldades, et sa suudad tõesti oma teadmisi ja ambitsioone väljendada vestlusel. Kuigi paljudel suundadel ta nii ei ole ja võimalus on väikesem.

View Post

Tartu Ülikooli sots. teaduskonnas on kolmel riigieksamil kokku ainult 30% osakaal konkursipunktidest, nii et sellistel erialadel tõesti ei ütle see pingerida hetkel absoluutselt mitte midagi.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
Suht õnnelik, et eelmine aasta sisse ära astusin haha.
Suudaks enne baka ära teha ka kui mister Aaviksoo kõik putsi keerab, siis oleks kotis!
I've dated girls uglier than you for breakfast.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

XchopperX, on 28 juuni 2011, 20:26, said:

View Post

Tartu Ülikooli sots. teaduskonnas on kolmel riigieksamil kokku ainult 30% osakaal konkursipunktidest, nii et sellistel erialadel tõesti ei ütle see pingerida hetkel absoluutselt mitte midagi.

View Post

Nendel erialadel ei saa mingit pingerida ollagi, akadeemiline test pole veel toimunud.

Aga jah, ärge põdege praegu, pingeread ei ütle oma praeguses staadiumis mitte sittagi.

G.B., on 28 juuni 2011, 21:10, said:

Suht õnnelik, et eelmine aasta sisse ära astusin haha.
Suudaks enne baka ära teha ka kui mister Aaviksoo kõik putsi keerab, siis oleks kotis!

View Post

Aaviksoo retoorika teeb mind väga nõutuks, ei saa mitte aru, kust see jama tuleb tal.

kaspit0

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:05 märts 2011
mis vahet on kas staatus on kandideeriv või esitatud?

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Tegin ka oma 3-4kooli ära. Väga masendav ikka. Olgugi,et eksamid ei läinud väga hästi, arvasin,et kuhugi saan ikka kindlalt sisse, hetkel aga võib vist vaikselt kutsekaid valima hakkata.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Keegi võiks PM-ida vms, kuidas on seis TTÜ informaatika ja õigusteadusega?
Samuti huvitab Tallinna Ülikooli riigiteadus.

Kas on raske sisse saada jne(pingerea järgi ei mängi mul kuidagi välja).
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle

K, on 28 juuni 2011, 17:10, said:

Kodanik, on 28 juuni 2011, 14:16, said:

Kui kriitiliselt neid esialgseid pingeridasi vaatama peaks? Mingi osa kindlasti ei lähe konkreetselt seda eriala õppima, aga kui suur osa üldiselt eest ära kukub?

View Post

Arstis langes lävend mingi 10p eelmisel aastal, tasub oodata, kuni lukku läheb.

View Post

Minu meelest nii palju küll ei langenud. Pigem mingi 5. Lõpuks said vist sisse 86 skooriga tüübid.

Kodanik

• auliige
UT füsios praegu viimane kes sisse saab tasuta 88p. Karta on, et sellisel erialal ja väheste kohtade arvu tõttu see number ei lange eriti. Tore, et nii kõrge number on. Nüüd vähemalt tean, et isegi kõige suurema tahtmise juures poleks sellist numbrit omale eksamitel kokku saanud. :D

Kunral

Liige

• liige
  • Liitus:18 mai 2005
Kui ma tahaksin näiteks Tartu Ülikooli tasuta õppima minna ja mu valitud eriala RE õppekoha lävend on 75p ja mul on sama palju punkte, kas ma siis saan kohe ilma mingisuguste pingeridade ja konkursiteta sisse?

taxster

Liige

• liige
  • Liitus:16 dets 2003

Augustus, on 29 juuni 2011, 21:26, said:

Kui ma tahaksin näiteks Tartu Ülikooli tasuta õppima minna ja mu valitud eriala  RE õppekoha lävend on 75p ja mul on sama palju punkte, kas ma siis saan kohe ilma mingisuguste pingeridade ja konkursiteta sisse?

View Post

Eih, uuest aastast see muutus, nüüd koostatakse pingerida ja kohad saavad ainult need, kes mahuvad riigi tellitud kohtadele. Näiteks kohti on 20 siis 20 parimat ka saab sinna.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Korraga saab olla 2 aktiivset RE avaldust. Kui ma olen 2 ära teinud, kuid ühe ära tühistan, kas saan kuhugi mujale erialale oma avalduse teha?

16 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 16 külalist, 0 anonüümset kasutajat