Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005
  • Sugu:mees
See on ka parajalt loll jutt. Pigem tuleks välja mõelda, kuidas gümnaasiumisse jõudmise hetkeks selgeks teha, mida inimene oskab, tahab, suudab ja mida iganes. See ametikool-enne-ülikooli variant oleks lihtsalt praeguse olukorra teine äärmus, kus saaksid eriti peedistatud need, kellel pole absoluutselt mingit soodumust füüsilise- või käelist osavust nõudva töö tegemiseks. Lisaks oleks sellisest asjast sündiv vaimne atroofia päris paras komistuskivi pärast ülikooli minekul...

Muutis K, 20 juuni 2011 - 02:33.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Vohh, peale põhikooli inimene teab mida tahab, nice one.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Streamer2

Kaaskodanik

• auliige
  • Liitus:18 dets 2004

Arxs, 20 juuni 2011, 03:35, kirjutas:

Vaata postitust

Ma teadsin enne põhikooli mida ma tahan.
Ja sinna ma ka teel olen...
Postitas pildi

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
näitteks, kui mul keemia hästi läheb keskkoolis, siis on mul soov olemas samuti, mida õppida tulevikus tahaks, ja täpselt see just huvitab mind väga, niiet loodan, et saan ikka seda edasi õppima minna.

M66k

iidne ja laisk kasutaja

• auliige
  • Liitus:16 dets 2003

ghost rider, 20 juuni 2011, 01:24, kirjutas:

...
Veel tegi ta maha, et haridussüsteem nõuab meilt liialt palju matemaatikat ja seda ka vales suunas. Selle asemel, et logaritmimist õppida, tuleks selgeks teha 20% kuuintressiga sms-laenu aastaintress.....

Vaata postitust

Kahjuks pean tunnistama, et logaritmimine on ainuke asi, mida mul kõrgemast matemaatikast (6EAP) on teistes ainetes vaja läinud (keemiates tihti pH arvutamine näiteks). Mõnikord on graafikud ka log-skaalasse pandud. Integraale on ka mõndade valemite selgitustes mainitud, aga ise pole õnneks arvutama pidanud.
#xServu @ quakenet

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Streamer2, 20 juuni 2011, 03:51, kirjutas:

Arxs, 20 juuni 2011, 03:35, kirjutas:

Vaata postitust

Ma teadsin enne põhikooli mida ma tahan.
Ja sinna ma ka teel olen...

Vaata postitust

ma ei teadnud peale keskatki, mida ma tahan edasi õppida, nii et ei saa öelda, et kõigil on 100% kindel siht olemas. ma pakun, et need, kes kindlalt teavad, kuhu nad välja tahavad jõuda, on ikka olulises vähemuses. nt. üle poole mu klassivendadest läksid pärast keskat täiesti suvalistele erialadele ülikooli, kuna neil polnud mingit kindlat soovi välja kujunenud.

Ega's midagi, hea et sedagi.

K

Liige

• liige

muhemees, 20 juuni 2011, 12:34, kirjutas:

ma ei teadnud peale keskatki, mida ma tahan edasi õppida, nii et ei saa öelda, et kõigil on 100% kindel siht olemas. ma pakun, et need, kes kindlalt teavad, kuhu nad välja tahavad jõuda, on ikka olulises vähemuses. nt. üle poole mu klassivendadest läksid pärast keskat täiesti suvalistele erialadele ülikooli, kuna neil polnud mingit kindlat soovi välja kujunenud.

Vaata postitust

So? See ütleb midagi haridussüsteemi kohta, aga mitte midagi VÕIMALUSE kohta, et kui haridussüsteem muutuks viisil, mis kõrvaldaks selle 1-size-fits-all sita, siis oleks äkki võimalik keskenduda sellele, et inimesed saaksid teada milles nad head on ning mida nad edasi võiks teha.

Sander^

Sinu jaoks karneval, neeger.

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005

Sander^, 15 juuni 2011, 12:07, kirjutas:

Kas kuskilt SAIS'i arhiivist oleks võimalik leida tulemusi, millega erinevatesse kõrgkoolidesse eelmine õppeaasta sisse sai. Mõned nädalad tagasi sai veel teha siit: https://www.sais.ee/...t_asutused.html Nüüd on seal juba selle aasta pingeread.

Vaata postitust

Anyone?

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Sander^, 20 juuni 2011, 15:20, kirjutas:

Sander^, 15 juuni 2011, 12:07, kirjutas:

Kas kuskilt SAIS'i arhiivist oleks võimalik leida tulemusi, millega erinevatesse kõrgkoolidesse eelmine õppeaasta sisse sai. Mõned nädalad tagasi sai veel teha siit: https://www.sais.ee/...t_asutused.html Nüüd on seal juba selle aasta pingeread.

Vaata postitust

Anyone?

Vaata postitust

Kui Sul on SAIS-i kasutustingimuste ja privaatsuspõhimõtete kohta märkusi või küsimusi või kui soovid oma kasutajaandmete töötlemise kohta põhjalikumat selgitust, kirjuta e-posti aadressil info@sais.ee.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Raha

Liige

• liige
  • Liitus:25 aug 2006
Oskab keegi kommenteerida või võrrelda Tartu Ülikooli ja TTÜ informaatika eriala?

Aleks.

Liige

• liige
  • Liitus:23 mai 2006
Kuidas ma saan sais'i kaudu kandideerida, ma küll ei saa kuskilt, ehk keegi aitab.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
See oleneb ülikoolist, ma usun, et enamuses ei ole veel konkurssid alanudki, uuri vastava ülikooli kodulehte sisseastumisavalduste kohta.
Posted Image

N-C-Y

Liige

• liige
27 Juuni peaks kandideerimis trall pihta hakkama , vähemalt nii on kõrvu jäänud.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Noh, keegi arsti ka tuleb?

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006

Amarant, 21 juuni 2011, 23:14, kirjutas:

Noh, keegi arsti ka tuleb?

Vaata postitust

Küsi seda mõne aasta pärast uuesti :D

Raiko

Liige

• liige
Endal ka nii, et 11 aastat nagu koolis käidud, aga samas mingit kindlat teadmist pole, et mida võiks edasi õppima minna...
Viimasel 2 aastal olen mõelnud, et võiks geograafiat või geoloogiat õppima minna, geoloogia tundub just eriti huvitav, ega keegi siit ei oska täpsustada, mis peale 6 aastat geoloogia õppimist edasised valikud oleks, kelleks saada ja kuhu minna? Arheoloogia ja muu selline tõmbab, kuid täpselt ei tea oma võimalusi ja ei oska kuidagi valida ka.

Postitas pildi

K

Liige

• liige

Raiko, 22 juuni 2011, 02:09, kirjutas:

Endal ka nii, et 11 aastat nagu koolis käidud, aga samas mingit kindlat teadmist pole, et mida võiks edasi õppima minna...
Viimasel 2 aastal olen mõelnud, et võiks geograafiat või geoloogiat õppima minna, geoloogia tundub just eriti huvitav, ega keegi siit ei oska täpsustada, mis peale 6 aastat geoloogia õppimist edasised valikud oleks, kelleks saada ja kuhu minna? Arheoloogia ja muu selline tõmbab, kuid täpselt ei tea oma võimalusi ja ei oska kuidagi valida ka.

Vaata postitust

Arheoloogia on ajaloo magistrisuund.
http://www.ut.ee/et/oppimine/sisseastujale...ureus/oppekavad uuri siin ajaloo, geoloogia ja geograafia baka õppekavasid ja aineid, saad võib-olla ülevaate sellest, mida oodata.

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006
oleks huvi logistika vastu, kus seda õppida saab ja nii. milliseid eksameid ja punkte vaja läheb?

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

ANTI4ITER, 22 juuni 2011, 11:17, kirjutas:

oleks huvi logistika vastu, kus seda õppida saab ja nii. milliseid eksameid ja punkte vaja läheb?

Vaata postitust

http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10780

Ega's midagi, hea et sedagi.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

N-C-Y, 21 juuni 2011, 22:11, kirjutas:

27 Juuni peaks kandideerimis trall pihta hakkama , vähemalt nii on kõrvu jäänud.

Vaata postitust

Maaülikooli saab juba 20ndast, usun,et kuhugi mujale saab ka juba kandideerida. Ise naudin veel paar päeva ja peale Jaani arvatavasti üritan kuhugi end sisse sebida.

30 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 30 külalist, 0 anonüümset kasutajat