Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Stennn

"Kui mind pole trennis - tähendab, olen surnud!"

• liige
  • Liitus:30 jaan 2006
  • Sugu:mees
Keegi TTÜ-s neid erialasid oskab kommenteerida? Õppimisega suur koormus peal või kuidas need on?
Elektriajamid ja jõuelektroonika
Elektroenergeetika

Kuskil veel peale TTÜ energeetikat õppida saab? Teine variant oleks TKTK`s teedeehitus või hoonete ehitus, aga eelistaks ikkagi energia teemat.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Crypz, 10 juuni 2011, 13:12, kirjutas:

XchopperX, 9 juuni 2011, 18:11, kirjutas:

Mina näiteks ei suuda üldse raamatukogus õppida, seal on selline väga veider karjuv vaikus, mul on vaja mingi vaikset muusikat või midagi kõrvale, mis aitaks keskenduda.
Kui ma õpin siis tavaliselt mingite tsüklite kaupa, kuskil 3-4 tundi ilma pausita ja siis kuskil tunnike pausi ja siis uuesti, vahet pole kas päev või öö, öösel jäävad isegi paremini asjad meelde ja on mõnus rahulik.

Aga tegin täna just bakaeksami ära, nii et kõrgharidus käes põhimõtteliselt =) Vaja ainult pooleteise nädala pärast lõputunnistusele järgi minna.

Vaata postitust

räägi muljeid eksamist ja bakatöö kaitsmisest

Vaata postitust

Ma ei teinud bakatööd.. või õigemini tegin pool sellest valmis teadustöö aluste seminaritööks, aga pärast selle kaitsmist kadus mul igasugune motivatsioon ära ülikooliga tegeleda ja nii ta jäigi soiku. Kui ma 2 päeva enne eelkaitsmist avastasin, et ma veel tegelikult alustanudki ei ole sellega, mis mul olemas peaks olema, otsustasin hoopis bakaesami teha.

Ise-enesest ma arvan, et see oli hea mõte, sai lõpuks teada mida ma kolme aasta jooksul õppima oleks pidanud ning endalegi üllatuseks jagan ma nüüd ka oma eriala teoreetilist külge, mida ma varem sujuvalt ignoreerisin.

Eksam ise oli 6 tundi pikk ja koosnes neljast osast. Ma ei tea kui palju see annab mingi teise eriala inimesele aimu sellest mida oodata bakaeksamist, aga meil oli igatahes sellised osad:
1) Metoodika osa, kus pidi etteantud teemal sisuliselt koostama bakatöö kava, koos uurimisküsimustega, meetodi ja meetodikriitikaga ning tegevusplaaniga.
2) Analüütiline rakendusülesanne meedia regulatsioonist, kus oli vaja etteantud ajakirjanduslikku kaasust analüüsida ning eesti riigikohtu ja EIK'i kohtulahendite ning peamiste eesti seaduste ja eetikakoodeksi põhjal sellele lahend konstrueerida.
3) Lühiessee meedia- ja kommunikatsiooni teooriate põhjal, tõmbasid pileti, kus oli peal teema, näiteks "Auditooriumide käsitlus erinevate teoreetiliste lähenemiste vaatepunktist lähtuvalt", mille kohta siis oli siis vaja kirjutada 4-5 lk pikkune essee, mis seoks teoreetilise tausta praeguse hetke Eesti näidetega.
4) Praktiline juhtumianalüüs, kus anti ette üks reaalne juhtum kus on tegemist halva kommunikatsioonijuhtimisega. Ülesandes oli vaja tuvastada kommunikatsiooniprobleem, analüüsida selle põhjuseid ja olemust ning siis koostada kommunikatsiooniplaan, sihtrühmade ja tegevuste põhiselt, kuidas mina oleksin antud hetkel ise tegutsenud ning lõpuks välja mõtlema hindamiskriteeriumid, mille alusel saaks hinnata selle kommunikatsiooniplaani edukust.

Ühesõnaga ei olnud just väga keeruline, õppida suurt ei saagi tegelikult selleks asjaks, pigem testib see eksam seda kui hästi sa suudad materjalis orienteeruda, kui hästi sa oskad analüüsida etteantut ning ennekõike paneb rõhu loovusele. Juhendis on isegi kirjas, et banaalsete raamatust maha kirjutatud lahenduste ja ideede eest head hinnet loota ei ole.

Mina ei kasutanud isegi etteantud kuute tundi ära, sain umbes täpselt viiega hakkama ning ma ei olnud esimene kes lõpetas.
Päris naljakas tundus küll pärast seda eksamit võrrelda keskkooli lõpueksamitega :)
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Proovin nüüd ka õppida nii, et kirjutan läbi, mis oluline tundub. Küll mitte peast, aga peaks ju nii meelde jääma paremini. Bioloogia on järgmine eksam ja ei taha, et läheks sama sitasti kui anatoomia ning histoloogia puhul. Oi, need olid uskumatult rasked!
Nii et arstiteadust õppima tulla soovijad, olge valmis ebanormaalselt suureks koormuseks!

Muutis Amarant, 11 juuni 2011 - 20:52.

Sander^

Sinu jaoks karneval, neeger.

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005
Kas kuskilt SAIS'i arhiivist oleks võimalik leida tulemusi, millega erinevatesse kõrgkoolidesse eelmine õppeaasta sisse sai. Mõned nädalad tagasi sai veel teha siit: https://www.sais.ee/...t_asutused.html Nüüd on seal juba selle aasta pingeread.

#Priit

Liige

• liige
  • Liitus:13 jaan 2008
küsimus järgmine: kas keegi on teinudTTÜ matemaatika sisseastumiseksamit ning ehk oskab rääkida paar sõna selle kohta.

Music4Life

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:25 nov 2008
Kas keegi riigiteadust õpib/on õppinud? Võiks veidi ainest muljetada jne

Muutis Music4Life, 17 juuni 2011 - 00:34.

italjano2

Liige

• liige
  • Liitus:15 apr 2005
Nii, esimene aasta TTÜ mehaanikas seljataga. Lineaaralgebra eksami suutsin 2 korda läbi kukkuda ja kusjuures õpitud sai omajagu...
Kõigilee TTÜsse tulijatele soovin edu loengutes käimisel ja tuletaks meelde: Pidev töö semestri vältel tagab edu sessil. Olge targemad kui mina :D
.

Arts15

Liige

• liige
  • Liitus:18 okt 2008
Lõpetan ka see aasta TTÜ keemia - ja materjalitehnoloogia teaduskonna. Soovitan soojalt TTÜ-d, kellel vähegi tahtmist õppida on. Teisalt on tulevikuala ka kindlasti geenitehnoloogia, kuid too on väga spetsiifiline ala. Kui ei meeldi, back off.
Majandust ei soovita õppima minna, kui just millegi erilisega silma ei paista. Selleks, et firmat tulevikus teha, ei pea majandusteadlane olema.

Edu tulevastele tipikatele, kui on küsimusi, siis PM.

kaups

Liige

• liige
  • Liitus:13 sept 2006
On see tõsi, et TTÜ üliõpilaste päevadel vms on Saku poolt tasuta õlu?

Kunral

Liige

• liige
  • Liitus:18 mai 2005

Music4Life, 17 juuni 2011, 00:33, kirjutas:

Kas keegi riigiteadust õpib/on õppinud? Võiks veidi ainest muljetada jne

Vaata postitust

Sooviks sama teada. Ja kui ma võtan näiteks 6 riigieksamit ja ühega ebaõnnestuksin saades alla 20 punkti, kas siis pean uuesti eksami tegema ega lõpeta kooli?

Muutis Augustus, 17 juuni 2011 - 21:54.

real*

LELE

• liige
  • Liitus:27 apr 2007

#Priit, 15 juuni 2011, 20:07, kirjutas:

küsimus järgmine: kas keegi on teinudTTÜ matemaatika sisseastumiseksamit ning ehk oskab rääkida paar sõna selle kohta.

Vaata postitust

Käisin eelmine kevad seda tegemas. Täpselt sama raske ja ülesehitusega kui riigieksam. Jada ülesannet polnud. Parandasin 5 punktiga võrreldes riigieksamiga.
Postitas pildi

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009

italjano2, 17 juuni 2011, 09:14, kirjutas:

Nii, esimene aasta TTÜ mehaanikas seljataga. Lineaaralgebra eksami suutsin 2 korda läbi kukkuda ja kusjuures õpitud sai omajagu...
Kõigilee TTÜsse tulijatele soovin edu loengutes käimisel ja tuletaks meelde: Pidev töö semestri vältel tagab edu sessil. Olge targemad kui mina :D

Vaata postitust

räägi täpsemalt mida õpid? endal ka sinna teaduskonda plaanis minna, soojusenergeetikat siis.

italjano2

Liige

• liige
  • Liitus:15 apr 2005

DrLove, 17 juuni 2011, 11:24, kirjutas:

italjano2, 17 juuni 2011, 09:14, kirjutas:

Vaata postitust

räägi täpsemalt mida õpid? endal ka sinna teaduskonda plaanis minna, soojusenergeetikat siis.

Vaata postitust

Õpin tootearendust ja tootmistehnikat. Soojusenergeetikast tean seda, et seal pidavat paljud teisel kursusel juba erialasele tööle saama ning kaob motivatsioon kool lõpetada.
Mõned ained on meil koos nendega (k.a lineaaralgebra :D), kuid täpsemalt ma eriti rääkida selle eriala kohta ei oska.
.

#Priit

Liige

• liige
  • Liitus:13 jaan 2008
üks võib-olla rumal küsimus veel
ütleme et kui ma saan sellel TTÜ sisseastumiseksamil(mata) vähem punkte kui riigieksamil sain, siis kumba eksamit arvesse võetakse?

kaups

Liige

• liige
Alati võetakse parem tulemus arvesse.

Rait^

imported danish pipe tobacco

• liige
  • Liitus:07 sept 2004
Oskab keegi TTÜ Tootmise ja Tootearenduse kohta midagi öelda?
mida täpsemalt uuritakse, huvitav?
Endal valik, kas mehatroonika või tootmine ja tootearendus !
ಠ_ಠ

Uldreg

Liige

• liige
  • Liitus:11 sept 2008
Tekkis selline küsimus, et kas oleks veel reaalne saada riigieelarvelisele kohale TTÜs Informaatikat kui matemaatika 65 ja Inglise keel 89 punkti?
õ

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009

Uldreg, 17 juuni 2011, 21:32, kirjutas:

Tekkis selline küsimus, et kas oleks veel reaalne saada riigieelarvelisele kohale TTÜs Informaatikat kui matemaatika 65 ja Inglise keel 89 punkti?

Vaata postitust

jah,vabalt

Muutis DrLove, 17 juuni 2011 - 20:34.

Stennn

"Kui mind pole trennis - tähendab, olen surnud!"

• liige
  • Liitus:30 jaan 2006

kaups, 17 juuni 2011, 10:16, kirjutas:

Vaata postitust

Kui see tõsi on, siis on kooli valik juba tehtud. :D

kaups

Liige

• liige

Stennn, 17 juuni 2011, 21:41, kirjutas:

kaups, 17 juuni 2011, 10:16, kirjutas:

Vaata postitust

Kui see tõsi on, siis on kooli valik juba tehtud. :D

Vaata postitust

mhm :D

20 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 20 külalist, 0 anonüümset kasutajat