Postitatud 02 mai 2011 - 16:45
segadusse ajas su lause ja nüüd ei teagi, kust alustada.
(1.) nii: su jutu põhjal võib järeldada, et akadeemiline test määrab ära, kelle koht on ülikoolis ja kelle mitte.
jõuame tagasi algusesse, kus selle üle on juba päris mahukalt arutletud, miks see variant ei tööta. (2.) oled sa veendunud, et see akadeemiline test pole sulle positiivsete emotsioonidega pimesi naha vahele pugenud?
see ei ole loogiline ning sa ei ole ka proovinud tõestada, (3.)mis valemiga see peaks töötama sinu meelest.
kordan: SOBIV teisejärgulise variandina nagu ta praegu ka on.
mõnes laiemas alas (pehmemad ained) on tõepoolest põhjendatud omada teatut lävendit, mida on vaja ületada, et seda ala õppima pääseda. teisisõnu, väike silmaringi ja võimete test neile, kes hakkavad millegi väga laialdasega edaspidi tegelema.
aga ausalt, ma ei näe mingit loogikat selle taga, et keegi, kel on soovi minna õppima programmeerimist või tootedisaini, peaks ilmtingimata omama laia silmaringi või vastasel võib ta ukse taha jääda.
nüüd, kus me oleme ajas edasi läinud ning tibusammudega hakkame edenema modernsema ja efektiivsema õppeprogrammi suunas, oleks paras aeg pidur peale tõmmata ning ajas tagasi minna? on tekkinud erinevate suundadega klassid, mis kõik ajendab noori oma tee leidma ning sellele keskenduma. miks?? sest spetsialiseerumine on majanduslikult ülimalt tähtis. see tõstab märgatavalt tootlikkust.
...et vähendada ümbernurga kuuma kartuli veeretamist ja kiiremini poindini jõuda nummerdan potentsiaalsed arutelu kohad ära.
ei ürita siin mingit kaigast vedada. oleks tore, kui jätaks isiklikud emotsioonid tahaplaanile ning arutaks asju üheskoos avatud meeltega.
Postitatud 02 mai 2011 - 17:18
Postitatud 02 mai 2011 - 17:22
Postitatud 02 mai 2011 - 17:36
Postitatud 02 mai 2011 - 19:31
Ning akadeemiline test on pmst IQ test.
Postitatud 02 mai 2011 - 21:09
Võibolla tõesti olen ma keskmisest vanamoelisem kui asi puudutab ülikooli, minu meelest peaks ladina keel ka endiselt kohustuslik olema kõigile, aga see on minu nägemus lihtsalt. Ma olen veendunud, et riigieksamid ei näita seda mida nad peaksid näitama ja oleks vaja mingit tõhusamat süsteemi kuidas igasugu kõrvaline mass, kes niigi poole aasta pärast välja kukub/paberid välja võtab, välja filtreerida.
Tõepoolest, mitte ei mõelnud ma IT peale kui kirjutasin, et akadeemiline test peaks kohustuslik olema, aga seegi ei veena mind ümber. Mis vahet seal on, et sa "istud keldris" oma arvuti taga ja kirjutad programmijuppi kokku, kõrgharidus eeldab ja nõuab minu hinnangul teatud kvaliteeti ja standardit ja mitte ainult oma äärmiselt kitsas valdkonnas. See on ilmselt koht, kus on lihtsalt maailmavaadete erinevus.
Mis puudutab jätkuvalt puhtalt isikilkust kogemusest lähtuvat positiivset emotsiooni, siis teatud määral on see tõsi, mitte mu ego pärast, et endal hästi läks, aga isiklikust kogemusest seetõttu, et väga kenasti nägin kuidas kooliaegsed puhtaviielised akadeemilises testis mitte seda 40 punkti kokku ei saanud, mis toetab vähemasti minu enda arust argumenti, et riigieksamid ja see, mis sa kooliajal teed ei anna adekvaatset pilti inimeste tegelikust tasemest.
Postitatud 02 mai 2011 - 21:33
//sa vist isegi ei vaevu kirjutatut lugema vaid sisened suvalisest kohast vestlusesse/postitusse ning haarad millestki ebamäärasest kinni ja ketrad edasi oma jonni. oled jätnud üldiselt aruka mulje, aga nüüd kergitasid küll paar küsimärki õhku. IT oli suvaline, aga VÄGA tähtis näide. jah, kindlasti tähtsam kui ajakirjandus tänasel päeval. suudab palju produktiivsem olla ühiskonnale kui mõni sotsiaalala tudeng. ma selgitasin ära, kus oleks ja kus ei oleks akadeemilist testi vaja.
Muutis sitavikat, 02 mai 2011 - 21:43.
Postitatud 02 mai 2011 - 22:54
sitavikat, 2 mai 2011, 22:33, kirjutas:
//sa vist isegi ei vaevu kirjutatut lugema vaid sisened suvalisest kohast vestlusesse/postitusse ning haarad millestki ebamäärasest kinni ja ketrad edasi oma jonni. oled jätnud üldiselt aruka mulje, aga nüüd kergitasid küll paar küsimärki õhku. IT oli suvaline, aga VÄGA tähtis näide. jah, kindlasti tähtsam kui ajakirjandus tänasel päeval. suudab palju produktiivsem olla ühiskonnale kui mõni sotsiaalala tudeng. ma selgitasin ära, kus oleks ja kus ei oleks akadeemilist testi vaja.
Ma peaks ütlema, et mulle jääb sinu postitustest tihti täpselt sama mulje.
Ja kuidas mu "pisike kompleks" kuskilt välja tuli? Enda arust ma just lükkasin selle ümber, et tegu pole absoluutselt kuskilt pidi minu egoga ning mingeid isikilikke emotsioone ei ole mängus. Ma saan oma väiteid tõestada sellega mida ma enda ümber näen. See vajaks mahukat uurimistööd, et väited ka numbritesse panna ja paberil tõestust leiaksid.
Või ei saa ma üldse su kommentaarist aru, kust ja mis emotsioone sa silmas pead?
Postitatud 02 mai 2011 - 23:28
XchopperX, 2 mai 2011, 21:54, kirjutas:
Või ei saa ma üldse su kommentaarist aru, kust ja mis emotsioone sa silmas pead?
see on ainus loogiline selgitus senimaani sellele, miks keegi peaks akadeemilist testi üsna põhjendamatult suurepäraseks probleemi lahenduseks pidama. paljud sinu väidetest on pärit isiklikult tasandilt, mida domineerivad emotsioonid üle loogika.
"väga kenasti nägin kuidas kooliaegsed puhtaviielised akadeemilises testis mitte seda 40 punkti kokku ei saanud, mis toetab vähemasti minu enda arust argumenti, et riigieksamid ja see, mis sa kooliajal teed ei anna adekvaatset pilti inimeste tegelikust tasemest."
kui meie arvamused lahknevad selle koha pealt, siis las nii jäädagi.
me ei räägi tõestamisest. ausalt öeldes, me ei räägigi siin enam midagi asjalikku, aga see selleks. jutt käis akadeemilise testi rakendamise plussidest, miinustest ja vajalikkusest. siin mingit uut informatsiooni viimaste postidega pole tulnud ja tundub, et asi on ammendunud.
Muutis sitavikat, 02 mai 2011 - 23:29.
Postitatud 02 mai 2011 - 23:28
Postitatud 03 mai 2011 - 23:06
Kas keegi oskaks soovitada koole, kus ma saaksin õppida ,midagi ühiskonnaga seonduvat.Viiamasel aastal tekkis minus tohutu huvi selle aine vastu. Päris politoloogiat ei taha õppima minna ,kuna see tunub kuidagi liiga hea. Eesmärk oleks siiski tasuta kohale saada. Vb ütleb keegi mingid punktid ka selle jaoks?
Muutis Zinder, 04 mai 2011 - 10:22.
Postitatud 03 mai 2011 - 23:19
Zinder, 4 mai 2011, 00:06, kirjutas:
Kas keegi oskaks soovitada koole, kus ma saaksin õppida ,midagi ühiskonnaga seonduvat.Viiamasel aastal tekkis minus tohutu huvi selle aine vastu. Päris politoloogiat ei taha õppima minna ,kuna see tunub kuidagi liiga hea. Eesmärk oleks siiski tasuta kohale saada. Vb ütleb keegi mingid punktid ka selle jaoks?
Neonetlastele eksisteerib eraldi eksam ? Kurat, omal ajal küll seda polnud.
Postitatud 04 mai 2011 - 00:27
XchopperX, 2 mai 2011, 22:09, kirjutas:
Võibolla tõesti olen ma keskmisest vanamoelisem kui asi puudutab ülikooli, minu meelest peaks ladina keel ka endiselt kohustuslik olema kõigile, aga see on minu nägemus lihtsalt. Ma olen veendunud, et riigieksamid ei näita seda mida nad peaksid näitama ja oleks vaja mingit tõhusamat süsteemi kuidas igasugu kõrvaline mass, kes niigi poole aasta pärast välja kukub/paberid välja võtab, välja filtreerida.
Tõepoolest, mitte ei mõelnud ma IT peale kui kirjutasin, et akadeemiline test peaks kohustuslik olema, aga seegi ei veena mind ümber. Mis vahet seal on, et sa "istud keldris" oma arvuti taga ja kirjutad programmijuppi kokku, kõrgharidus eeldab ja nõuab minu hinnangul teatud kvaliteeti ja standardit ja mitte ainult oma äärmiselt kitsas valdkonnas. See on ilmselt koht, kus on lihtsalt maailmavaadete erinevus.
Mis puudutab jätkuvalt puhtalt isikilkust kogemusest lähtuvat positiivset emotsiooni, siis teatud määral on see tõsi, mitte mu ego pärast, et endal hästi läks, aga isiklikust kogemusest seetõttu, et väga kenasti nägin kuidas kooliaegsed puhtaviielised akadeemilises testis mitte seda 40 punkti kokku ei saanud, mis toetab vähemasti minu enda arust argumenti, et riigieksamid ja see, mis sa kooliajal teed ei anna adekvaatset pilti inimeste tegelikust tasemest.
Sa kirjutad ,et akadeemiline test on tähtis sinu arust ja ,et inimesed läheks seda õppima mis neid huvitab ja mida nad on unistanud õppida. Samas räägid ,et sinu arust peaks kõigile ladina keel olema kohustuslik. See on täielik jama ju. Ladine keel ei ole kindlasti vajalik, kui sind huvitab hoopiski mingi muu valdkond. Väike vastu rääkivus kajab läbi sinu tekstis.
Muutis Andre`, 04 mai 2011 - 00:29.
Postitatud 04 mai 2011 - 10:22
Solaris, 4 mai 2011, 00:19, kirjutas:
Zinder, 4 mai 2011, 00:06, kirjutas:
Neonetlastele eksisteerib eraldi eksam ? Kurat, omal ajal küll seda polnud.
No läks viltu natukene
Postitatud 04 mai 2011 - 18:36
Andre`, 4 mai 2011, 01:27, kirjutas:
Jälle - akadeemilisel testil pole mingit pistmist sellega mida inimesed õppima lähevad, selle abil saab lihtsalt inimese võimeid hinnata.
Ladina keel on teaduse ja matemaatika keel, millega puutub absoluutselt igal erialal mingil määral kokku, seega ma ei leia, et ladina keele oskus kellelgi mööda külgi maha jookseb ja siinkohal ei räägin ma vaid põhilistest teadmistest, mitte põhjalikust keele tundmisest, see võiks olla ülikooli esimesel semestril sissejuhtava ainena nagu see varasemalt ülikoolides oli.
Postitatud 04 mai 2011 - 19:00
Postitatud 04 mai 2011 - 19:31
XchopperX, 4 mai 2011, 19:36, kirjutas:
Jälle - akadeemilisel testil pole mingit pistmist sellega mida inimesed õppima lähevad, selle abil saab lihtsalt inimese võimeid hinnata.
Ladina keel on teaduse ja matemaatika keel, millega puutub absoluutselt igal erialal mingil määral kokku, seega ma ei leia, et ladina keele oskus kellelgi mööda külgi maha jookseb ja siinkohal ei räägin ma vaid põhilistest teadmistest, mitte põhjalikust keele tundmisest, see võiks olla ülikooli esimesel semestril sissejuhtava ainena nagu see varasemalt ülikoolides oli.
Tänapäeval on teaduse keeleks inglise keel ning näiteks keskmisel progrejal ei lähe never ever ladina keelt vaja. Mina isiklikult ei näeks mingit mõtet seda õppida, arvestades, et ma lihtsalt ei näe reaalset rakendust sellel. Asi lihtsalt ununeks ära nädalatega, kuna kasutust igapäevaelus lihtsalt ei ole. Arstidest ja juurast saan aru, seal on hunnik termineid, mis on ladina keeles võib-olla veel mõni humanitaar ala ka, aga IT ja teistel reaalainete õppijatel pole tõesti selle teadmisega midagi teha.
Postitatud 04 mai 2011 - 19:44
XchopperX, 4 mai 2011, 19:36, kirjutas:
Tegelikult on (vana) kreeka keel laiahaardelisem ja ladina keelest tugevama ajalooga...Võiks siis seda ju hoopis õppida?
Meil oli tegelt keskkoolis isegi ladina keel, aga me õppisime seal ainult keele struktuuri ja käänamist...ehk siis asju, mis väga ruttu ununevad, kui kasutust ei saa paraku.
Ja IQ test =/= inimese võimed (see näitab võib-olla OSA tema võimetest)
Postitatud 04 mai 2011 - 22:40
Postitatud 05 mai 2011 - 00:19
G.B., 4 mai 2011, 20:44, kirjutas:
Täpsustan ennast, akadeemilise võimekuse hindamiseks.
Igatahes las see teema jääda, ilmselgelt ütles sitavikat juba mitu postitust tagasi, et asi muutub lihtsalt kordamiseks juba.
15 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 15 külalist, 0 anonüümset kasutajat