Postitatud 22 märts 2011 - 01:03
Aga tasub kindel olla..
Postitatud 22 märts 2011 - 01:13
Kr1ss, 22 märts 2011, 00:18, kirjutas:
jaguline, 22 märts 2011, 00:04, kirjutas:
Tõsi. Sügisel oli kuressaare buss pm täis, aga esmaspäeval oli nii, et 15 inimesega sõitsime tallinna ja 11 inimesega tagasi.
Läksime sinna TTÜ suurde saali messile lihtsalt ringi vaatama ja pastakaid jahtima jms kui siis energeetikateaduskonna noormehed oma lauast juttu rääkima tulid. Sõbrannalt küsiti, et mida ta õppida tahaks ja ta vastas kohe majandus ja selline värk. Tüübid hakkasid kohe pikalt ja laialt rääkima kuidas majandus on üks väga mõttetu teaduskond seal ja sinna läheb alatasa nii palju noori ja reaalselt mingit tööd ei saa tulevikus. Neil olid ikka väga veenvad argumendid ja näited mis panid ikka mõtlema küll, kuna ise arvasin et majandus oleks ka võibolla üks valikutest tulevikus.
Peale seda läksime majanduse laua juurde kus olid kolm tüdrukut ning ütlesime neile, et kuulsime just kuttidelt sealt 15 minti järjest kuidas teie teaduskond mõttetu on ning neiud vaikisid ja ütlesid "Aga osalege loosimises".
Tahaks 23. märtsil tartu kõrgema kunstikooli avatud uste päevadele minna, aga kuradi piin on sinna reisida.
Ega paljud on jah sellised, kes lihtsalt eriala nime pärast lähevad asja õppima, kuigi ise muffigi ei jaga. Ise õpin nendega samas majas avalikku haldust ja näen selliseid pea iga päev - nii avalikus halduses kui ka majanduses. Samas on seal ka väga palju asjalikke inimesi. Nende 3-4 blondi neiu järgi, kes ennast sinu esitatud argumentide vastu kaitsta ei osanud, vaid vastasid lihtlabaselt, et osale loosimises, ei saa veel tervet teaduskonda maha materdada. Kui sind miski ikka huvitab, siis tavaliselt ikka kuhugi tööle saad
Mu kursavend kirjutas nende majanduse omade kohta Studioosuses muidu hästi, et kannavad oma õppelaenuga ostetud ülikondasid, millede viigipüksid on vaid koolipinki kulutanud ning reaalset tööd näinud pole. Samas teevad ise jube tähtsad näod pähe.
Oskan ka midagi Tartu Kõrgema Kunstikooli kohta öelda, et kui lähed sinna, siis nahakunst on suht ehku peale minek. Mu nõbu lõpetas sellel erialal ja ütleme nii, et Eestis on sellega ennast keeruline ära elatada. Ta küll tegeleb kunstiga, on kunsti- ja meediaõpetaja ning teeb tellimuse peale disaini, aga nahaga ta eriti ei tegele. Eestis pole lihtsalt sellist turgu. Kes ikka tellib nahast käekoti või millegi muu nahakunstniku käest, kui sama asi on olemas ka poes ja tunduvalt odavama hinnaga.
Kui kellegile pakub eespool käsitletud Studioosuse artikkel rohkem huvi, siis siin on link, lk 4-5: http://www.ttu.ee/public/u/uliopilasesindu...10_dets_web.pdf
Postitatud 22 märts 2011 - 02:28
Here since 2003
Endine m@tr1x
Postitatud 22 märts 2011 - 13:07
Selle majanduse eriala kohapealt julgeks ma võrdluseks tuua Tartu Ülikooli riigiteadused. Uhke nimega eriala, millega suurt midagi pärast teha ei ole.. samamoodi kuskile kontorirotiks riigiametisse.. politolooge ja ka ehedaid poliitikuid just väga sealt ei tule ning palju neid riigil vajagi on lõpuks. Aga ülikooli peal käivad nad ikka ringi tähtsa näoga ja arvavad, et hakkavad kunagi riiki juhtima. Vabandan kui siin mõni riigiteadlane loeb seda ja solvub, aga täpselt nii see asi tundub.
Postitatud 22 märts 2011 - 13:51
Postitatud 22 märts 2011 - 14:20
XchopperX, 22 märts 2011, 13:07, kirjutas:
Selle majanduse eriala kohapealt julgeks ma võrdluseks tuua Tartu Ülikooli riigiteadused. Uhke nimega eriala, millega suurt midagi pärast teha ei ole.. samamoodi kuskile kontorirotiks riigiametisse.. politolooge ja ka ehedaid poliitikuid just väga sealt ei tule ning palju neid riigil vajagi on lõpuks. Aga ülikooli peal käivad nad ikka ringi tähtsa näoga ja arvavad, et hakkavad kunagi riiki juhtima. Vabandan kui siin mõni riigiteadlane loeb seda ja solvub, aga täpselt nii see asi tundub.
Oskad äkki öelda kumbasid on riigiteaduste erialal rohkem, mehi või naisi? Täiesti huvi pärast küsin
Postitatud 22 märts 2011 - 14:31
jaguline, 22 märts 2011, 14:20, kirjutas:
Oskad äkki öelda kumbasid on riigiteaduste erialal rohkem, mehi või naisi? Täiesti huvi pärast küsin
TLÜs on riigiteadlased täpselt samasugused imo ja naisi peaks olema rohkem.
Ega's midagi, hea et sedagi.
Postitatud 22 märts 2011 - 15:26
Ain Mäesalu?
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 22 märts 2011 - 19:03
Mäkk, 22 märts 2011, 15:26, kirjutas:
Jah, tema isiklikult, on sul kokkupuuteid temaga? Üks lahedamaid õppejõude keda ma tean =)
Ja Tartu riigiteadustes on neid enamvähem pooleks mulle tundub, võibolla naisi on natuke rohkem, aga mitte märgatavalt.
Postitatud 22 märts 2011 - 20:14
Muutis Stennn, 22 märts 2011 - 20:33.
Postitatud 22 märts 2011 - 22:32
XchopperX, 22 märts 2011, 19:03, kirjutas:
Mäkk, 22 märts 2011, 15:26, kirjutas:
Jah, tema isiklikult, on sul kokkupuuteid temaga? Üks lahedamaid õppejõude keda ma tean =)
Ja Tartu riigiteadustes on neid enamvähem pooleks mulle tundub, võibolla naisi on natuke rohkem, aga mitte märgatavalt.
Võtsin 2 aastat tagasi talt keskaegseid relvi ja sõjandust. Üsna hea oli tõesti, pakkus vaheldust mõnele kuivale ainele.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 23 märts 2011 - 10:30
Muutis merkuhh, 23 märts 2011 - 10:31.
Postitatud 23 märts 2011 - 14:13
merkuhh, 23 märts 2011, 10:30, kirjutas:
ma võtsin ka eelmisel semestril seda ainet =)
Postitatud 23 märts 2011 - 23:06
Stennn, 22 märts 2011, 20:14, kirjutas:
TTÜ-st saad kõrghariduse aga TKTK-st rakenduskõrghariduse. Tööandjatele jääb see esimese asjana silma. Samas ei ole õige öelda tingimata, et 1 on parem, sest TTÜ-s keskendutakse märksa põhjalikumalt teoreetilisele poolele ja praktikapool jääb kooli poolt ilmselt nõrgemaks.
Üldiselt on TTÜ-s kindlasti raskem hakkama saada, sest nõudmised on kõrgemad. Vähemalt alusainete koha pealt on mul selline mulje jäänud. Kui sul on huvi kooli kõrvalt ka tööl käia, siis TTÜ-s on täiskoormuse puhul see keeruline.
Postitatud 24 märts 2011 - 00:28
Postitatud 24 märts 2011 - 12:27
Postitatud 25 märts 2011 - 01:13
Postitatud 25 märts 2011 - 01:37
Vaido Neigaus, 25 märts 2011, 01:13, kirjutas:
TLÜ's on vähe teine eriala üldse - reklaam ja imagoloogia, samas kui ut's on rõhk pigem organisatsioonikommunikatsioonil. Üldjoontes sama valdkond, aga TLÜ toodab pigem reklaami-inimesi, mitte niivõrd suhtekorraldajaid/kommunikatsioonijuhte.
Kui sind huvitab kuidas UTs see asi toimub võin aja leidudes midagi pikemalt kirjutada sulle, ma ise loodetavasti lõpetan nüüd kevadel Tartus suhtekorralduse/kommunikatsiooni eriala.
Postitatud 25 märts 2011 - 01:53
XchopperX, 25 märts 2011, 02:37, kirjutas:
Vaido Neigaus, 25 märts 2011, 01:13, kirjutas:
TLÜ's on vähe teine eriala üldse - reklaam ja imagoloogia, samas kui ut's on rõhk pigem organisatsioonikommunikatsioonil. Üldjoontes sama valdkond, aga TLÜ toodab pigem reklaami-inimesi, mitte niivõrd suhtekorraldajaid/kommunikatsioonijuhte.
Kui sind huvitab kuidas UTs see asi toimub võin aja leidudes midagi pikemalt kirjutada sulle, ma ise loodetavasti lõpetan nüüd kevadel Tartus suhtekorralduse/kommunikatsiooni eriala.
Täitsa eraldi õppekava on olemas, esimest aastat küll vist jah.
http://www.tlu.ee/?LangID=1&CatID=2019&ID_...EntryCalculator
//huvitab ikka jah, hetkel kõige rohkem selle erialakatse sisu .
Muutis Vaido Neigaus, 25 märts 2011 - 01:54.
Postitatud 06 aprill 2011 - 00:35
Ega's midagi, hea et sedagi.
10 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 10 külalist, 0 anonüümset kasutajat