Õpin Tartu Ülikoolis informaatikat. Üldiselt olen otsusega rahul. Kuigi ma olin enne tallinlane, siis mul oli vaja vaheldust ja keskkonna muutust ning Tartu oli parim variant.
Otsus informaatikat õppida oli mul juba kuskil põhikooli keskel. Ma teadsin, et ma tahan tegeleda ennekõike programmeerimisega ja mind huvitab ka matemaatika. Keskkoolis oli IT-kallakuga klass ja see ainult süvendas huvi antud valdkonna vastu.
Keerulised on üldiselt kaks asja. Esiteks siin on mõningad ained, mille vajalikkuses ma kohati kahtlen. Ja mõndadest ainetest on mul raske aru saada, sest neid õpetatakse kuidagi imelikult...
Teiseks on veidi keeruline iseseisvalt elamine. Rahaga on suht probleemne olukord ja palju aega kulub majapidamisele. Aga see oli vajalik otsus minu jaoks ja ma loodan, et ma saan hakkama.
Üldiselt eks iga inimene peab ise vaatama, millega ta enda elus tegeleda tahab. Ka minu jaoks on inglise keel sümpaatne, kuid ma leian, et ma näiteks programmeerin palju meelsamini. Inglise keelega leiaks tööd näiteks tõlgina. Kasvõi välismaiste artiklite tõlkimine ja vahendamine kuskil ajakirjas... kuigi selleks on arvatavasti vaja ka ajakirjaniku haridust.
Minu meelest keeltega teeb rohkem ära Eestis kui välismaal. Näiteks okei.. sa õpid inglise keele selgeks ning kolid Inglismaale, kuid mis tööd sa seal teed? Põhimõtteliselt saaks seal sama töö, mille Eestis saaks kesk- või isegi põhiharidusega... töö, kus põhiline rõhk on suhtlemisel... poemüüja või teenindaja vms.
Samas Eestisse jäädes ja näiteks poliitikat kõrvale õppides saaksid minna diplomaadiks vms... Kuigi ok... see pole päris see teema, mida ma kõige paremini jagan, aga nii tundub loogiline.
Seega ühesõnaga ainult keele õppele jäädes minu meelest väga kaugele ei jõua. Keeli on hea teada ja need kindlasti tulevad kasuks, kuid mingi aeg oleks minu meelest vaja midagi veel õppida. Kui sa praegu ei tea veel, millega sa tegeleda tahad kaugemas tulevikus, siis võib-olla tõesti õppida praegu ainult keelt ja tegeleda tõlkimistega vms... ja siis hiljem saad otsustada midagi juurde õppida vastavalt vajadusele ja tahtele...
Muutis --jee7--, 05 jaanuar 2009 - 11:15.