Wolli, 14 sept 2008, 16:53, kirjutas:
On jah pea-aegu võrdne, kui kommi hind on 4000 eeki...
Kuid siiski on siin fakt, et see müügitehing oli põhimõtteliselt illegaalne...
Sina ju ei tea, et see on kindlalt tema raha eest ostetud. Vanemad võivad ükskõik mida välja mõelda, et see 4 tonni tagasi saada. Kordan veel, see pole väike summa. Sa ei maksa ju selle tehingu pealt makse. Sa ei andnud kaasa ka mingit garantiid.
Kauba hinna määrab müüja...
Müüsin kunagi ka enda lvl 124 ruuni kasutajat kord 2000 eest kord 3000 eest... Aga kui ostjal tekkis mingi kõhklus lähima 3 päeva jooksul ja ta oma raha tagasi tahtis, siis tagastasin selle...
Mõtle nüüd ise. Ostad pesumasina 4000.- eeku eest. Viid koju, paned käima korra, kuid pesumasin polegi päris see mida sa lootsid. Poodi tagasi viia ei saa, garantiid ega midagi ka ei antud ja pead nüüd istuma oma sobimatu pesumasinaga.
Ütlesid, et oled täiskasvanud siis soovitan käituda vastutulelikult... Ma ei ütle, et on õigem raha tagastada või omale jätta. Kuid sa pead olema valmis edasiseks, mida iganes sa ka otsustad.
Kohtus ei oleks sellistel "tõenditel" mingit alust... Kuidas sa tõestad, et just see isik oli sel ajal seal sinu vastas arvutis jne. jne...

Kauba hinna määrab müüja? Päris nii see siiski pole. Kui mina oleksin hinna määranud, siis müüksin endiselt 7000 eest. Oli enampakkumine, tema pakkus selle 4000.-, pakkus lisaks veel ühte oma kasuajat, mis oli samuti väärt tuhandeid, kuid ma ei olnud sellest huvitatud ja võtsin vaid raha.
Pesumasinast niipalju, et enne ostmist on võimalik alati ju asja kontrollida ja uurida kasvõi tund aega. Nii oli ka selle tehinguga. Ta teadis kõike -Teadis, mis koodid kaasa saab, mis kasutajal on pangas, mis black markid, kasutaja minevik ja üldse kõik, mida üldse teada saab.
Kahjuks seda ei saa pesumasinaga võrrelda, pigem on tegu nagu kondoomi ostmisega ja selle tagastamisega peale kasutamist. Tõsi, Sa saad selle tagasi, aga see pole enam mitte kunagi turvaline.
Online log otse Msn Messengeri andmebaasist peaks piisav olema tõestuseks. See, et ta väidab, et polnud tema, ei vii teda kuhugi. Sellisel juhul võiks igaüks endale netipanga kaudu asju tellida ja siis pärast whinema minna, et mina polnud mina polnud. Fakt on see, et ta teadis täpselt, millest jutt ning lisaks sellele ka netipanga koode. Julgen kahelda, et mingi suvaline tekib tema msni, omab ligipääsu tema postkastile, tema arvele ja muule vajalikule infole. Alati on siiski võimalus, aga antud juhul küllaltki väike

.
Mis vastutulelikkusesse puutub. Olen alati olnud vastutulelik inimene, ütlesin talle, et jätku mind msni jms, et saaks alati abi, kui midagi tarvis või keegi kasutaja rotti laseb. Minu IP järgi saab alati tagasi, kui tal see probleem.
Antud juhul on aga midagi enamat mängus kui vastutulelikkus. Vastutulelikkus on üks asi, raha kaotamine seeläbi aga midagi muud. Temal on kõik korras, minul seevastu aga kaup, mida enam keegi ei taha, sest turvalisus pole garanteeritud. Mitme otsaga asi.
Kõige rohkem huvitab siiski see, kas müüjal on eraisik-eraisik tehingus kohustus tagasi osta.
Üks Scoop jõuab rohkem küsida kui 10 398 registreerunud kasutajat vastata.