Hüppa postitusele

Change

Painavad küsimused

Sellel teemal on 28197 vastust

Chuckie

Jälgi minu lendu kloun ja püüa minu sädemeid!

• liige
  • Liitus:11 jaan 2008
  • Sugu:mees

Vaata postitustKolonel, 18 detsember 2015 - 13:50, kirjutas:

Mida tähendab "multi" sõnas "multifilm"?

Animafilm ehk animatsioonfilm (vananenud termin multifilm) on animatsioonil põhinev film.Ladina sõna "anima" tähendab eesti keeles 'hinge, elu' ja animeerimine tähendab eesti keeles 'hingestamist, elustamist'; niisiis on animafilm elutute asjade või piltide justkui elustamisega tehtud film, mille tulemusena need hingetud asjad hakkavad elama.
Postitas pildi

-/+

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2012

Vaata postitustChuckie, 18 detsember 2015 - 17:22, kirjutas:

Animafilm ehk animatsioonfilm (vananenud termin multifilm) on animatsioonil põhinev film.Ladina sõna "anima" tähendab eesti keeles 'hinge, elu' ja animeerimine tähendab eesti keeles 'hingestamist, elustamist'; niisiis on animafilm elutute asjade või piltide justkui elustamisega tehtud film, mille tulemusena need hingetud asjad hakkavad elama.

Vasta küsimusele ka siis :D

Life is worth living!

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Arvatavasti tuleb lad k sõnast multiplicatio, mis võiks eesti keeles olla multiplitseerima ehk paljundama ehk mitmekordistama.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

keibl

Dont be silly, wrap your willy

• liige
  • Liitus:06 mai 2007
Osade arvutitoolide all on üks suur keeratav nupp, mida see teeb ?
watching myself die in slow motion
Postitas pildi

J.

Such title

• liige
  • Liitus:05 apr 2004

Vaata postitustkeibl, 19 detsember 2015 - 16:20, kirjutas:

pöörleb

Postitas pildi

k.

Endine issi asutuses täiskohaga emme

• liige
  • Liitus:05 nov 2006

Vaata postitustkeibl, 19 detsember 2015 - 16:20, kirjutas:

Reguleerib seljatuge.

SoldieR

Reino

• liige
  • Liitus:11 juuni 2009
Mis nupuga nfs pro streetis saab nitrot kasutada st nosi
kuidas on kõige valutum teha enekat ?

526

Liige

• liige
  • Liitus:01 nov 2007
f nupp

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
kui ma kunagi ammusel ajal olin kirjas fie'na, siis kas on mingit võimalust ka ennast sellistelt saitidelt nagu taust.ee, e-krediidiinfo.ee jne maha saada? praegu enda nime guuglisse visates viskab mingi 10+ saiti, kus on kõik minu andmed kirjas. ei meeldi see
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010

Vaata postitustG.B., 22 detsember 2015 - 17:54, kirjutas:

kui ma kunagi ammusel ajal olin kirjas fie'na, siis kas on mingit võimalust ka ennast sellistelt saitidelt nagu taust.ee, e-krediidiinfo.ee jne maha saada? praegu enda nime guuglisse visates viskab mingi 10+ saiti, kus on kõik minu andmed kirjas. ei meeldi see

Mul on painav küsimus. Miks taksojuhid end FIE-ks peavad tegema? Miks ei või niisama palgaline olla nagu bussijuht või kelner?

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustMarvolo, 22 detsember 2015 - 18:02, kirjutas:

Mul on painav küsimus. Miks taksojuhid end FIE-ks peavad tegema? Miks ei või niisama palgaline olla nagu bussijuht või kelner?

Pakun, et asi on seotud mingil määral töötundidega. Ehk taksojuhil vaba graafik, teenib siis kui töötab. Bussijuhil ja kelneril graafikujärgne töö ja palka lihtsam arvestada (kas tunni, tüki vms). Lisaks on FIE-l eelised eraisiku ees auto soetamise, hooldamise jms juures. Samamoodi on mitmetes teistes valdkondades vaba graafiku inimesed nö vabakutseliste/FIE-na, ning vahel "maksavad firma nime kasutamise eest" + mingid hüved.
Palgatöötaja idee on see, et tööandja annab sulle töö, töövahendid, tööaja jms ning vastu tahab siis sinu "teenust" või "tehtud osa". Kelneritel ja bussijuhtidel on see üsna loogiline (kui räägime linnaliini või maakonna bussijuhtidest).

Muutis Logit, 22 detsember 2015 - 18:40.

allo

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2009

Vaata postitustMarvolo, 22 detsember 2015 - 18:02, kirjutas:

riik ei saa oma osa sellest, sisuliselt mustalt tehakse tööd kui oled enda peremees, FIEna pead kord kvartalis maksud maksma. Aga taksojuhid võivad olla ka "niisama palgalised", see ei ole ettevõtele kasulik. Oletame et Vassili töötab töölepinguga 10h vahetusi, siis võtab oma auto ja läheb kuskile tänavale passib 10 tundi ja saab selle eest palka ilma, et teenindaks ühtegi klienti. FIEna teenid täpselt nii palju kui ise tööd teed.

priitpoiss

Saaks sinna reite vahele, oleks nagu siga rukkis

• liige
  • Liitus:06 jaan 2010
Kus on eestis "Sriracha" kastet müüa?

BRC

Just go with the flow

• liige
  • Liitus:10 veebr 2004
Mis kuupäeval jõulukingitused kuuse alla pannakse?
<fbcash> has anyone here flashed their xbox before?
<warbucks> no, but I once showed my dick to a nintendo DS

MaqDaRooster

Kriibus

• liige
  • Liitus:28 okt 2010

Vaata postitustBRC, 23 detsember 2015 - 23:19, kirjutas:

Mis kuupäeval jõulukingitused kuuse alla pannakse?

Homme õhtul.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007

imo googlile sai kirja saata, et sina otsingus välja ei tuleks. Ei tea kui efektiivne see värk on.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Rauno180

Liige

• liige
  • Liitus:03 juuni 2011
Keegi oskab öelda, kust saaks suht odavaid kingi Tartust Lõunakast ntks?
Kuna ma käisin paaris poes ringi ja nägin seal 70-100eurisi kingi, ei raatsi väga osta neid :D

scrimitle

Liige

• liige
  • Liitus:22 juuli 2011

Vaata postitustRauno180, 25 detsember 2015 - 12:26, kirjutas:

Keegi oskab öelda, kust saaks suht odavaid kingi Tartust Lõunakast ntks?
Kuna ma käisin paaris poes ringi ja nägin seal 70-100eurisi kingi, ei raatsi väga osta neid :D

sepa turg
Postitas pildi

priitpoiss

Saaks sinna reite vahele, oleks nagu siga rukkis

• liige
  • Liitus:06 jaan 2010
Kas keegi seletaks ära praeguses seaduse järgi auto müümise kolmandale isikule ehk kui mina ostsin auto isik 1 käest ostu müügi lepinguga (auto tema nimel) ja soovin müüa kolmandale iskule ilma et ma peaks auto enda nimele kirjutama

rattad

Liige

• liige
  • Liitus:04 sept 2009

Vaata postitustpriitpoiss, 26 detsember 2015 - 14:07, kirjutas:

Kas keegi seletaks ära praeguses seaduse järgi auto müümise kolmandale isikule ehk kui mina ostsin auto isik 1 käest ostu müügi lepinguga (auto tema nimel) ja soovin müüa kolmandale iskule ilma et ma peaks auto enda nimele kirjutama

Ostu müügi lepinugaga vormistatakse auto oma nimele, kui ma ei eksi. Seega vahet pole mitu korda, see veel vahe peal omanikku vahetab, kellel ostu-müügilepingud olemas, selle oma on. Lihtsalt vormistama peab minema mitme lepinguga.

10 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 10 külalist, 0 anonüümset kasutajat