xrip55, 03 september 2014 - 19:46, kirjutas:
Sid Vicious, 03 september 2014 - 19:41, kirjutas:
xrip55, 03 september 2014 - 19:25, kirjutas:
Nagu filmidest näha võib siis reisitakse päris palju eralennukitega, mis asuvad ka eralennujaamas.
Nimelt kui mul eestis on oma lennujaam ning sõbral ameerikas on oma lennujaam ja ma soovin talle külla minna siis kuidas toimub piirikontroll või toll?
Kes ja kuidas kontrollib mida ma oma lennukiga vean?
Tõesti arvad et saad Air Force One'iga narkot smuugeldada? Nice try.
More seriously tho, pead tasuma parkimistasu, vajadusel tegema parkimislepingu (aastase näiteks, kui oled eestlane & baseerud Tallinnas/Eestis). Peale Tallinna lennujaama saad ka Tartu, Pärnu & Saaremaa lennuvälju kasutada maandumiseks/väljumiseks. Täpsema piirikontrolli kohta ei teagi. Eks ta ole üpriski sarnane tavalendude pagasikontrolliga.
No pm kui ma olen mingi räme gängster ja sitaks pappi siis ma ehitan lennuvälja oma maale. Kindlasti läheb selleks ka luba vaja ja asju.
Istun lihtsalt maja taga lennukisse, küsin luba õhku tõusta ja lendan, ei?
Oh, sorry, ei märganud seda eralennuvälja kohta.
Aga, see ei pea teoreetiliselt isegi asfalteeritud olema, võib ka tavaline kilomeetri-paari pikkune murulapp olema, as long its safe & korralikult hooldatud. Loomulikult oma-/maavalitusega läbi rääkida, vajadusel kirjalik luba küsida. Oleneb ka loomulikult lennukist. Päris 747t sa maandama seal ei hakka, aga Cessna jms on okei, imo. Loomulikult peaks siis see asuma ka Tallinna või mõnest muust lennujaamast kaugemal.
Kahtlen et Eestis üldse miskit sellist proffesionaalsemat leidub, s.t et puuduvad ka varasemad kogemused & teatud asjad võivad üpriski n.ö lahtised olla.
But, those are only my thoughts, not proven facts (v.a see esimene lause).