Hüppa postitusele

Change

Painavad küsimused

Sellel teemal on 28197 vastust

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
  • Sugu:mees
enamus koolidel praktikajuhendaja ka ju?
peaks välja aitama, kui ise ei leia (neil nimekirjad, kuhu eelnevatel aastatel õpilased saanud jne)
I've dated girls uglier than you for breakfast.

mcsannu

lol

• liige
  • Liitus:28 sept 2008

Vaata postitustDoktor G, 03 oktoober 2016 - 17:11, kirjutas:

Vaata postitustsiimtali112, 03 oktoober 2016 - 17:02, kirjutas:

Vaata postitustDoktor G, 03 oktoober 2016 - 16:17, kirjutas:

Vaata postitustXchopperX, 17 september 2016 - 22:08, kirjutas:

Vaata postitustDoktor G, 17 september 2016 - 00:45, kirjutas:

Kas kellelgi on pakkuda praktikakohta 3. kursusel õppivale noorele(mulle)? IT eriala. Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega.

Aeg: 14.10.2016 - 14.12.2016

Kõige lihtsam praktikakohta saada on endale sobivatele firmadele lihtsalt kirjutada oma soovist.

Äkki oskad soovitada mingeid ettevõtteid, kes praktikante meeleldi vastu võtavad? Hakkasin Teliasse kirjutama, kuid nad ei otsi minu soovidele vastavat praktikanti.

Igasugused väiksemat sorti ettevõtted on üldjuhul huvitatud sellisest asjast, kui vähegi taipu on. Samas ei tasu sellistest kohtadest mingit töötasu loota. Pärnus on neid pisemaid remondi töökodasid küll ja veel. Samuti pakuvad nad üldjuhul ka serverite haldamist firmadele, st ka see osa on kaetud. Ei hakka nimesid kopeerima siia, kuid esimesel google lehel oli juba 10+ firmat.

Kui raha loodad juba saada, siis peaksid siiski mingil määral kogemust omama, kuna arvesta, et vastupidisel olukorral kulutab ettevõtte alguses üsna palju aega sinu peale, mis on nende jaoks kulu. Nende lootus on see, et sa teenid selle nn tasa praktika lõpupoole + lootus, et jääd neile tööle.

"Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega."
See osa jääb natuke segaseks. Mis sa nendega tegema pead? Arvuteid kokku panema?(sellisel juhul sobivad enamjaolt kõik arvutiparandused) Debuggima/remontima riistvara?(sellist töökohta Pärnust paraku ei leia)

Täpsustan enda ülesandeid, mida pean sooritama:

3. ÕV-3 paigaldab IT-süsteemide komponente ja lisaseadmeid;
4. ÕV-7 hooldab ja seadistab rakendusi ja/või rakendusservereid;

Pärnult ma vast ei looda midagi enam, sest kursakaaslased on ise pärnakad ja ka nemad ei leia endale sobivat ettevõtet Pärnust. Töötasu ma ei soovi praktikat sooritades.

Tõsiasi on see, et paljud ettevõtted tegelevad IT-süsteemide komponentidega, kuid rakendusserveritega otseselt ei tegele, pigem tegeletakse nendega suurtemates ettevõtetes(?)

Kui hästi serverite alal ennast tunned, oleks pakkuda praktika kohta serverite peale Tallinnas kuid kahjuks peaks olema üpriski tugevad teadmised?!

Muutis mcsannu, 03 oktoober 2016 - 20:34.

Tere!

Sven..

Ma pro, mul Facebook

• liige
  • Liitus:02 märts 2007

Kas kellelgi on pakkuda praktikakohta 3. kursusel õppivale noorele(mulle)? IT eriala. Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega.

Kõige lihtsam praktikakohta saada on endale sobivatele firmadele lihtsalt kirjutada oma soovist.

Äkki oskad soovitada mingeid ettevõtteid, kes praktikante meeleldi vastu võtavad? Hakkasin Teliasse kirjutama, kuid nad ei otsi minu soovidele vastavat praktikanti.

Igasugused väiksemat sorti ettevõtted on üldjuhul huvitatud sellisest asjast, kui vähegi taipu on. Samas ei tasu sellistest kohtadest mingit töötasu loota. Pärnus on neid pisemaid remondi töökodasid küll ja veel. Samuti pakuvad nad üldjuhul ka serverite haldamist firmadele, st ka see osa on kaetud. Ei hakka nimesid kopeerima siia, kuid esimesel google lehel oli juba 10+ firmat.

Kui raha loodad juba saada, siis peaksid siiski mingil määral kogemust omama, kuna arvesta, et vastupidisel olukorral kulutab ettevõtte alguses üsna palju aega sinu peale, mis on nende jaoks kulu. Nende lootus on see, et sa teenid selle nn tasa praktika lõpupoole + lootus, et jääd neile tööle.

"Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega."
See osa jääb natuke segaseks. Mis sa nendega tegema pead? Arvuteid kokku panema?(sellisel juhul sobivad enamjaolt kõik arvutiparandused) Debuggima/remontima riistvara?(sellist töökohta Pärnust paraku ei leia)

Pärnult ma vast ei looda midagi enam, sest kursakaaslased on ise pärnakad ja ka nemad ei leia endale sobivat ettevõtet Pärnust. Töötasu ma ei soovi praktikat sooritades.

Tõsiasi on see, et paljud ettevõtted tegelevad IT-süsteemide komponentidega, kuid rakendusserveritega otseselt ei tegele, pigem tegeletakse nendega suurtemates ettevõtetes(?)

Kui neegrit tasuta kah ei soovita, siis peab neegril miskit viga olema.

Doktor G

Liige

• liige
  • Liitus:05 mai 2010
Ütlen kohe ausalt ära, et kool on mõnusalt vänta keeranud rakendusserverite sisse jätmisega praktikale. Sest rakendusserverite tund hakkas alles 4 nädalat tagasi koolis ja seda ka veel teooriana. Ehk ise ei ole praktiliselt põhimõtteliselt mitte midagi seoses rakendusserveritega teinud. :) Küll on tore!

mcsannu

lol

• liige
Hm, soovitan Sul uurida sellisel juhul, koole, omavalitusi, samuti otsis paar nädalat tagasi Simson Servicenet omale IT tehnikut ehk õnnestub sinna praktikale saada, vaata kui enne praktika algust kohta ei leia võid minuga uuesti ühendust võtta.

Tere!

--

Ülelasketiir

• liige
  • Liitus:23 juuni 2006

4. ÕV-7 hooldab ja seadistab rakendusi ja/või rakendusservereid

Ehk ei ole kohustust et pead rakendusserveritega tegelema, vaid üldiselt rakendusi seadistama/hooldama või rakendusserveritega.

Ise käisin kooli ajal Elionis(Telias) praktikal, nii tehnikutega kui IT spetsialistiga, hiljem olin ise mõned aastad Telias tööl. Helista mõnele inimesele, kes Telias töökuulutustel on kontaktiks pandud näiteks. Seal alati kirjas üks inimene personali osakonnast. Ütle talle näiteks, et sooviksid praktikale tulla ja palu, et sokutataks sind mõne IT spetsiga kaasa. Ise arvan, et peab ikka mingi võimalus olema nendega koos praktikal käia. Tegelevad suht suurte ettevõtetega ja kui ise asjalik oled, usun et sealt võid saada päris huvitavaid kogemusi.
Muidugi palju tööd on neil ka võrkudega.

mcsannu

lol

• liige
Jap, asjalik oled siis hiljem ka töökoht kindlustatud, mitmed tuttavad on pärast Elioni (nüüd Telia) tööle saanud peale praktikat.

Palgad seal just megad pole aga midagi saab ikka.

Muutis mcsannu, 05 oktoober 2016 - 19:09.

Tere!

Hakintasshi

Liige

• liige
  • Liitus:08 juuni 2014
Kasuisal on kaardilt maha läinud mingi 7-8 makset 40-50 euri väärtuses, kõik EA Origini. Keegi meie perest origini ei kasuta ehk keegi andmed saanud kuidagi. Tundub lihtsalt nagu keegi oleks tema kontoga omale mänge ostnud? Keegibei tea sellisest asjast midagi? Soomes panga abiliinid 8ni lahti ka ainult, enne homset ei saa panka helistada

MaqDaRooster

Kriibus

• liige
  • Liitus:28 okt 2010
Keegi oskab seda tunnuslaulu nimetada, mis TV6 pealt tuleb kui see Viaplay reklaam käib?

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
kust sääks hää hinnaga okei välise kõvaketta?
mida tuleks välist kõvaketast ostes silmas pidada üldse?
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010

Vaata postitustG.B., 11 oktoober 2016 - 12:46, kirjutas:

kust sääks hää hinnaga okei välise kõvaketta?
mida tuleks välist kõvaketast ostes silmas pidada üldse?

1a.ee-s on head hinnad. Hinnavaatluses saad järgi kontrollida, kas kuskil on paremat pakkumist. Mina vaataks, et kas on eraldi toitega või piisab USB-st. See oleneb su isiklikust eelistusest. Kui on kodus laua peal koguaeg, siis seinatoide ei häiri, aga kui tahad kaasas kanda, siis võiks olla ilma.

HOWDOESITFEEL

<4

• liige
  • Liitus:11 apr 2012
kuidas dark webist asjade kohale tulemisega on? tuleb või ei tule?

emaga räägid ka nii vä

dindu nuffin

• liige
  • Liitus:17 nov 2008
filmida peenist või mitte?
tra sa oled veel lollim kui mina

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Mustamäel alustas veidi aega tagasi üks ettevõte siseruumides seenekasvatusega (eelkõige shiitake seened). Aktuaalses Kaameras oli ka sellest lühike lugu umbes 2 nädalat tagasi. Teab keegi, mis selle firma nimi on? Tootmine käis veel kuskil merekonteineris jne.

Aitäh!

Muutis Kolonel, 29 oktoober 2016 - 02:09.

gringo

Liige

• liige
  • Liitus:16 sept 2004

Vaata postitustKolonel, 28 oktoober 2016 - 03:47, kirjutas:

Mustamäel alustas veidi aega tagasi üks ettevõte siseruumides seenekasvatusega (eelkõige shiitake seened). Aktuaalses Kaameras oli ka sellest lühike lugu umbes 2 nädalat tagasi. Teab keegi, mis selle firma nimi on? Tootmine käis veel kuskil merekonteineris jne.

http://www.scandicorganic.com/

latvian

kohtle vennast nagu ennast

• liige
  • Liitus:13 mai 2012
kodust pandi asju piistu. Kust võiks trackima hakata?
While there is a lower class, I am in it, and while there is a criminal element, I am of it, and while there is a soul in prison, I am not free. - Eugene V. Debs

Marvolo

I SEE YOU

• liige

Vaata postitustlatvian, 28 oktoober 2016 - 16:55, kirjutas:

Täpsusta, mis piistu pandi. Elektroonikat vaataksin mina pandimajadest, Okidoki-st või muudest tasuta müügikuulutuste lehekülgedelt. Tõmba endale pandikate nimekiri lahti ja hakka ükshaaval läbi helistama ja küsima, kas on midagi sellist müügil. Kas mainida ka, et otsid endalt varastatud asju, ei oska ma hetkel öelda. Mingi strateegiaga või nendele läheneda. Mul pole aimugi, kui ausad ja eetilised need lombardid on. Mööbel, ma pakun, on ka netis kuulutustena üleval. Seda veidi keerulisem realiseerida, kui tehnikat. Sul tšekke ja tootekoode on võtta, et kindlaks teha asjad?

/Ja kuidas üldse varastati? Sissemurdmine? Keegi külaline? Peo ajal kellegi tuttav? See kõik muudab asja.

Muutis Marvolo, 28 oktoober 2016 - 19:59.

latvian

kohtle vennast nagu ennast

• liige
  • Liitus:13 mai 2012

Vaata postitustMarvolo, 28 oktoober 2016 - 19:58, kirjutas:

Täpsusta, mis piistu pandi. Elektroonikat vaataksin mina pandimajadest, Okidoki-st või muudest tasuta müügikuulutuste lehekülgedelt. Tõmba endale pandikate nimekiri lahti ja hakka ükshaaval läbi helistama ja küsima, kas on midagi sellist müügil. Kas mainida ka, et otsid endalt varastatud asju, ei oska ma hetkel öelda. Mingi strateegiaga või nendele läheneda. Mul pole aimugi, kui ausad ja eetilised need lombardid on. Mööbel, ma pakun, on ka netis kuulutustena üleval. Seda veidi keerulisem realiseerida, kui tehnikat. Sul tšekke ja tootekoode on võtta, et kindlaks teha asjad?

/Ja kuidas üldse varastati? Sissemurdmine? Keegi külaline? Peo ajal kellegi tuttav? See kõik muudab asja.

sissemurdmine. aga reaalselt rumalamaid vargaid ei suuda ette kujutada. varastati vana ja odav laptop ilma laadijata, rahakott (paberraha polnud), 6 aastat vana fotoaparaat ja poolikud lõhnaõlid. Seda paska on väga keeruline müüa üldse, nii et ma ei tea, kas isegi netist leiab. :D Collateral damage on igastahes oluliselt suurem kui see, mida selle müügi eest saab.
Pandimajadega hakkab tegelema, aga kui suur muidu võimalus üldse on, et politsei sellise asja ära lahendab?
While there is a lower class, I am in it, and while there is a criminal element, I am of it, and while there is a soul in prison, I am not free. - Eugene V. Debs

Marvolo

I SEE YOU

• liige

Vaata postitustlatvian, 28 oktoober 2016 - 20:35, kirjutas:

Vaata postitustMarvolo, 28 oktoober 2016 - 19:58, kirjutas:

sissemurdmine. aga reaalselt rumalamaid vargaid ei suuda ette kujutada. varastati vana ja odav laptop ilma laadijata, rahakott (paberraha polnud), 6 aastat vana fotoaparaat ja poolikud lõhnaõlid. Seda paska on väga keeruline müüa üldse, nii et ma ei tea, kas isegi netist leiab. :D Collateral damage on igastahes oluliselt suurem kui see, mida selle müügi eest saab.
Pandimajadega hakkab tegelema, aga kui suur muidu võimalus üldse on, et politsei sellise asja ära lahendab?

Puhtalt spekuleerides ütlen, et vaevalt Politsei neid kätte saab pelgalt sinu vastu tehtud kuritegu uurides. Kui just ei ole praktiliselt imelihtne, et kuskil kõrvalmaja kaameras on välimus näha ja siis mindi ületee tanklasse midagi ostma ja maksti kaardiga. Kui jäävadki vahele, siis pigem mingi suurema pildi raames- et on sariröövlid ja Politsei sai nende laole jälile ja leiti ka sinu asjad sealt.
/Kui kahju on väike, nagu sa ütled, et vana rämps ja poolikud lõhnad, siis see kindlasti pole neile prioriteet. Uurijatel on esimesed kaustad ikka mingid suuremad kuriteod. A'la 10k sularaha, juveelid, mootortehnika, kallid telerid, seifid jne.

Muutis Marvolo, 28 oktoober 2016 - 20:49.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
Kas keegi oskab soovitada mõnda head rätsepa Tallinnas? Mul on üks mantel, mis vajaks varrukate lühendamist ja keskkohast kitsamaks tõmbamist. See on veidi kallim toode, seega ma ei julge kuhugi liinitöö stiilis õmblusateljeesse viia, kus põhitöö piirdub lukkude vahetamise ja püksisäärte lühendamisega. Ma soovin kedagi, kes oskab professionaalselt nõu anda ja töö näeks välja ikka kvaliteetne ja oleks hästi istuv.

23 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 23 külalist, 0 anonüümset kasutajat