Postitatud 03 oktoober 2016 - 18:11
peaks välja aitama, kui ise ei leia (neil nimekirjad, kuhu eelnevatel aastatel õpilased saanud jne)
Postitatud 03 oktoober 2016 - 20:33
Doktor G, 03 oktoober 2016 - 17:11, kirjutas:
siimtali112, 03 oktoober 2016 - 17:02, kirjutas:
Doktor G, 03 oktoober 2016 - 16:17, kirjutas:
XchopperX, 17 september 2016 - 22:08, kirjutas:
Doktor G, 17 september 2016 - 00:45, kirjutas:
Aeg: 14.10.2016 - 14.12.2016
Kõige lihtsam praktikakohta saada on endale sobivatele firmadele lihtsalt kirjutada oma soovist.
Äkki oskad soovitada mingeid ettevõtteid, kes praktikante meeleldi vastu võtavad? Hakkasin Teliasse kirjutama, kuid nad ei otsi minu soovidele vastavat praktikanti.
Igasugused väiksemat sorti ettevõtted on üldjuhul huvitatud sellisest asjast, kui vähegi taipu on. Samas ei tasu sellistest kohtadest mingit töötasu loota. Pärnus on neid pisemaid remondi töökodasid küll ja veel. Samuti pakuvad nad üldjuhul ka serverite haldamist firmadele, st ka see osa on kaetud. Ei hakka nimesid kopeerima siia, kuid esimesel google lehel oli juba 10+ firmat.
Kui raha loodad juba saada, siis peaksid siiski mingil määral kogemust omama, kuna arvesta, et vastupidisel olukorral kulutab ettevõtte alguses üsna palju aega sinu peale, mis on nende jaoks kulu. Nende lootus on see, et sa teenid selle nn tasa praktika lõpupoole + lootus, et jääd neile tööle.
"Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega."
See osa jääb natuke segaseks. Mis sa nendega tegema pead? Arvuteid kokku panema?(sellisel juhul sobivad enamjaolt kõik arvutiparandused) Debuggima/remontima riistvara?(sellist töökohta Pärnust paraku ei leia)
Täpsustan enda ülesandeid, mida pean sooritama:
3. ÕV-3 paigaldab IT-süsteemide komponente ja lisaseadmeid;
4. ÕV-7 hooldab ja seadistab rakendusi ja/või rakendusservereid;
Pärnult ma vast ei looda midagi enam, sest kursakaaslased on ise pärnakad ja ka nemad ei leia endale sobivat ettevõtet Pärnust. Töötasu ma ei soovi praktikat sooritades.
Tõsiasi on see, et paljud ettevõtted tegelevad IT-süsteemide komponentidega, kuid rakendusserveritega otseselt ei tegele, pigem tegeletakse nendega suurtemates ettevõtetes(?)
Kui hästi serverite alal ennast tunned, oleks pakkuda praktika kohta serverite peale Tallinnas kuid kahjuks peaks olema üpriski tugevad teadmised?!
Muutis mcsannu, 03 oktoober 2016 - 20:34.
Tere!
Postitatud 03 oktoober 2016 - 21:24
Kõige lihtsam praktikakohta saada on endale sobivatele firmadele lihtsalt kirjutada oma soovist.
Äkki oskad soovitada mingeid ettevõtteid, kes praktikante meeleldi vastu võtavad? Hakkasin Teliasse kirjutama, kuid nad ei otsi minu soovidele vastavat praktikanti.
Igasugused väiksemat sorti ettevõtted on üldjuhul huvitatud sellisest asjast, kui vähegi taipu on. Samas ei tasu sellistest kohtadest mingit töötasu loota. Pärnus on neid pisemaid remondi töökodasid küll ja veel. Samuti pakuvad nad üldjuhul ka serverite haldamist firmadele, st ka see osa on kaetud. Ei hakka nimesid kopeerima siia, kuid esimesel google lehel oli juba 10+ firmat.
Kui raha loodad juba saada, siis peaksid siiski mingil määral kogemust omama, kuna arvesta, et vastupidisel olukorral kulutab ettevõtte alguses üsna palju aega sinu peale, mis on nende jaoks kulu. Nende lootus on see, et sa teenid selle nn tasa praktika lõpupoole + lootus, et jääd neile tööle.
"Praktikal pean enamjaolt tegelema arvuti komponentidega ning mingilmääral ka rakendusserveritega."
See osa jääb natuke segaseks. Mis sa nendega tegema pead? Arvuteid kokku panema?(sellisel juhul sobivad enamjaolt kõik arvutiparandused) Debuggima/remontima riistvara?(sellist töökohta Pärnust paraku ei leia)
Pärnult ma vast ei looda midagi enam, sest kursakaaslased on ise pärnakad ja ka nemad ei leia endale sobivat ettevõtet Pärnust. Töötasu ma ei soovi praktikat sooritades.
Tõsiasi on see, et paljud ettevõtted tegelevad IT-süsteemide komponentidega, kuid rakendusserveritega otseselt ei tegele, pigem tegeletakse nendega suurtemates ettevõtetes(?)
Kui neegrit tasuta kah ei soovita, siis peab neegril miskit viga olema.
Postitatud 03 oktoober 2016 - 22:00
Postitatud 03 oktoober 2016 - 22:38
Tere!
Postitatud 05 oktoober 2016 - 10:39
4. ÕV-7 hooldab ja seadistab rakendusi ja/või rakendusservereid
Ehk ei ole kohustust et pead rakendusserveritega tegelema, vaid üldiselt rakendusi seadistama/hooldama või rakendusserveritega.
Ise käisin kooli ajal Elionis(Telias) praktikal, nii tehnikutega kui IT spetsialistiga, hiljem olin ise mõned aastad Telias tööl. Helista mõnele inimesele, kes Telias töökuulutustel on kontaktiks pandud näiteks. Seal alati kirjas üks inimene personali osakonnast. Ütle talle näiteks, et sooviksid praktikale tulla ja palu, et sokutataks sind mõne IT spetsiga kaasa. Ise arvan, et peab ikka mingi võimalus olema nendega koos praktikal käia. Tegelevad suht suurte ettevõtetega ja kui ise asjalik oled, usun et sealt võid saada päris huvitavaid kogemusi.
Muidugi palju tööd on neil ka võrkudega.
Postitatud 05 oktoober 2016 - 19:04
Palgad seal just megad pole aga midagi saab ikka.
Muutis mcsannu, 05 oktoober 2016 - 19:09.
Tere!
Postitatud 06 oktoober 2016 - 21:07
Postitatud 08 oktoober 2016 - 20:28
Postitatud 11 oktoober 2016 - 12:46
mida tuleks välist kõvaketast ostes silmas pidada üldse?
Postitatud 11 oktoober 2016 - 16:09
G.B., 11 oktoober 2016 - 12:46, kirjutas:
mida tuleks välist kõvaketast ostes silmas pidada üldse?
1a.ee-s on head hinnad. Hinnavaatluses saad järgi kontrollida, kas kuskil on paremat pakkumist. Mina vaataks, et kas on eraldi toitega või piisab USB-st. See oleneb su isiklikust eelistusest. Kui on kodus laua peal koguaeg, siis seinatoide ei häiri, aga kui tahad kaasas kanda, siis võiks olla ilma.
Postitatud 12 oktoober 2016 - 15:19
Postitatud 12 oktoober 2016 - 15:33
Postitatud 28 oktoober 2016 - 03:47
Aitäh!
Muutis Kolonel, 29 oktoober 2016 - 02:09.
Postitatud 28 oktoober 2016 - 06:24
Kolonel, 28 oktoober 2016 - 03:47, kirjutas:
http://www.scandicorganic.com/
Postitatud 28 oktoober 2016 - 16:55
Postitatud 28 oktoober 2016 - 19:58
latvian, 28 oktoober 2016 - 16:55, kirjutas:
Täpsusta, mis piistu pandi. Elektroonikat vaataksin mina pandimajadest, Okidoki-st või muudest tasuta müügikuulutuste lehekülgedelt. Tõmba endale pandikate nimekiri lahti ja hakka ükshaaval läbi helistama ja küsima, kas on midagi sellist müügil. Kas mainida ka, et otsid endalt varastatud asju, ei oska ma hetkel öelda. Mingi strateegiaga või nendele läheneda. Mul pole aimugi, kui ausad ja eetilised need lombardid on. Mööbel, ma pakun, on ka netis kuulutustena üleval. Seda veidi keerulisem realiseerida, kui tehnikat. Sul tšekke ja tootekoode on võtta, et kindlaks teha asjad?
/Ja kuidas üldse varastati? Sissemurdmine? Keegi külaline? Peo ajal kellegi tuttav? See kõik muudab asja.
Muutis Marvolo, 28 oktoober 2016 - 19:59.
Postitatud 28 oktoober 2016 - 20:35
Marvolo, 28 oktoober 2016 - 19:58, kirjutas:
Täpsusta, mis piistu pandi. Elektroonikat vaataksin mina pandimajadest, Okidoki-st või muudest tasuta müügikuulutuste lehekülgedelt. Tõmba endale pandikate nimekiri lahti ja hakka ükshaaval läbi helistama ja küsima, kas on midagi sellist müügil. Kas mainida ka, et otsid endalt varastatud asju, ei oska ma hetkel öelda. Mingi strateegiaga või nendele läheneda. Mul pole aimugi, kui ausad ja eetilised need lombardid on. Mööbel, ma pakun, on ka netis kuulutustena üleval. Seda veidi keerulisem realiseerida, kui tehnikat. Sul tšekke ja tootekoode on võtta, et kindlaks teha asjad?
/Ja kuidas üldse varastati? Sissemurdmine? Keegi külaline? Peo ajal kellegi tuttav? See kõik muudab asja.
sissemurdmine. aga reaalselt rumalamaid vargaid ei suuda ette kujutada. varastati vana ja odav laptop ilma laadijata, rahakott (paberraha polnud), 6 aastat vana fotoaparaat ja poolikud lõhnaõlid. Seda paska on väga keeruline müüa üldse, nii et ma ei tea, kas isegi netist leiab. Collateral damage on igastahes oluliselt suurem kui see, mida selle müügi eest saab.
Pandimajadega hakkab tegelema, aga kui suur muidu võimalus üldse on, et politsei sellise asja ära lahendab?
Postitatud 28 oktoober 2016 - 20:47
latvian, 28 oktoober 2016 - 20:35, kirjutas:
Marvolo, 28 oktoober 2016 - 19:58, kirjutas:
sissemurdmine. aga reaalselt rumalamaid vargaid ei suuda ette kujutada. varastati vana ja odav laptop ilma laadijata, rahakott (paberraha polnud), 6 aastat vana fotoaparaat ja poolikud lõhnaõlid. Seda paska on väga keeruline müüa üldse, nii et ma ei tea, kas isegi netist leiab. Collateral damage on igastahes oluliselt suurem kui see, mida selle müügi eest saab.
Pandimajadega hakkab tegelema, aga kui suur muidu võimalus üldse on, et politsei sellise asja ära lahendab?
Puhtalt spekuleerides ütlen, et vaevalt Politsei neid kätte saab pelgalt sinu vastu tehtud kuritegu uurides. Kui just ei ole praktiliselt imelihtne, et kuskil kõrvalmaja kaameras on välimus näha ja siis mindi ületee tanklasse midagi ostma ja maksti kaardiga. Kui jäävadki vahele, siis pigem mingi suurema pildi raames- et on sariröövlid ja Politsei sai nende laole jälile ja leiti ka sinu asjad sealt.
/Kui kahju on väike, nagu sa ütled, et vana rämps ja poolikud lõhnad, siis see kindlasti pole neile prioriteet. Uurijatel on esimesed kaustad ikka mingid suuremad kuriteod. A'la 10k sularaha, juveelid, mootortehnika, kallid telerid, seifid jne.
Muutis Marvolo, 28 oktoober 2016 - 20:49.
Postitatud 31 oktoober 2016 - 19:00
46 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 46 külalist, 0 anonüümset kasutajat