Marvolo, 22 detsember 2015 - 18:02, kirjutas:
G.B., 22 detsember 2015 - 17:54, kirjutas:
kui ma kunagi ammusel ajal olin kirjas fie'na, siis kas on mingit võimalust ka ennast sellistelt saitidelt nagu taust.ee, e-krediidiinfo.ee jne maha saada? praegu enda nime guuglisse visates viskab mingi 10+ saiti, kus on kõik minu andmed kirjas. ei meeldi see
Mul on painav küsimus. Miks taksojuhid end FIE-ks peavad tegema? Miks ei või niisama palgaline olla nagu bussijuht või kelner?
Pakun, et asi on seotud mingil määral töötundidega. Ehk taksojuhil vaba graafik, teenib siis kui töötab. Bussijuhil ja kelneril graafikujärgne töö ja palka lihtsam arvestada (kas tunni, tüki vms). Lisaks on FIE-l eelised eraisiku ees auto soetamise, hooldamise jms juures. Samamoodi on mitmetes teistes valdkondades vaba graafiku inimesed nö vabakutseliste/FIE-na, ning vahel "maksavad firma nime kasutamise eest" + mingid hüved.
Palgatöötaja idee on see, et tööandja annab sulle töö, töövahendid, tööaja jms ning vastu tahab siis sinu "teenust" või "tehtud osa". Kelneritel ja bussijuhtidel on see üsna loogiline (kui räägime linnaliini või maakonna bussijuhtidest).
Muutis Logit, 22 detsember 2015 - 18:40.