Hüppa postitusele

Change

Painavad küsimused

Sellel teemal on 28197 vastust

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
  • Sugu:mees

Vaata postitustfanta stick, 19 jaanuar 2014 - 21:40, kirjutas:

Kas ja kuidas saab teha liikluskindlustust 1-2-ks päevaks?

Saad teha kontoris v tanklas, aga see on üsna kallis.
Kasulikum variant on,et tee kuuks ajaks ja peale 1-2 päeva, kui enam kindlustust ei vaja, saada neile kiri,et sa kindlustust enam ei soovi ning saad oma raha mingis osas tagasi.
Viimati oli mul lugu selline;
1 päev kontoris: 24euri
1 kuu iseteeninduses: 27euri.

Ralvo

Mister Raivo

• liige
  • Liitus:05 juuni 2007
Mul varastati SEBE Tallinn-Narva bussiliinil spordikott isiklikke asjadega väärtuses ~300€. Kes vastutab selle eest ning kuidas ma peaksin edaspidi käituma?

Posted Image

View PostRobi., on 24 oktoober 2018 - 12:10, said:

SKateing is for daun syndrom kids like bmx

Posted Image Like Raivo

siimtali112

Napoleon constructed his battle plans in a sandbox.

• liige
  • Liitus:28 jaan 2006

Vaata postitustRalvo, 20 jaanuar 2014 - 13:08, kirjutas:

Mul varastati SEBE Tallinn-Narva bussiliinil spordikott isiklikke asjadega väärtuses ~300€. Kes vastutab selle eest ning kuidas ma peaksin edaspidi käituma?

Bussifirma selle eest vaevalt vastutab - see on kindlasti kuskil neil kirjas.
Lähed politseisse, teed avalduse ja mälestad oma asju hea sõnaga, sest politsei sellise summa peale ei liiguta kahjuks lillegi :(

Muutis siimtali112, 20 jaanuar 2014 - 13:26.

haribo

Keep going!

• liige
  • Liitus:06 jaan 2008

nüüdsel ajal on võimalik osta see turvapilet vms, et saad koti vaid pileti ette näitamisel (lisatasu eest muidugi)-sel juhul vastutab sebe ja maksab 100% kinni.

kui sa aga paned üldkasutatavasse hoidlasse, siis on see kõik enda vastutus. muidugi võid infot küsida sebest,aga ilmselgelt sealt midagi ei tule,sest arvatavasti sa bussijuhuga mingit paberit eei reganud

Kaisa

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2010
  • Sugu:ei ütle

Bussijuht vist ei vastuta, kui Sa pole pagasiveo eest tasunud. Politseisse tasub avaldus teha.

E: jep, kõike seda, mida ma ülevamal pool jõuti enne mind öelda.

Muutis Kaisa, 20 jaanuar 2014 - 13:46.

Money. Success. Power.

Gerry

saudi prints

• liige
  • Liitus:15 apr 2005

Kui kott oli all pagasiruumis siis vastutab selle eest bussifirma.

source; Õel varastati eelmine kevad bussi pagasiruumist reisikohver, bussifirma plekkis kinni 250€.

Tsitaat

Maanteeamet: vedaja vastutab

Maanteeameti ühistranspordiosakonna nõunik Mika Männik ütles, et lähtuvalt valdkonda reguleerivast määrusest on vedaja kohustatud vastutama sõitja pagasi säilimise eest juhul, kui see on paigutatud ühissõiduki pagasiruumi.

Lisaks: http://www.sebe.ee/s...siveotingimused

Muutis Gerry, 20 jaanuar 2014 - 13:50.

Ralvo

Mister Raivo

• liige
Oli pagasiruumis, kusjuures bussijuht pani ise selle sinna.

Posted Image

Posted Image Like Raivo

Kaisa

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2010

Vaata postitustRalvo, 20 jaanuar 2014 - 13:49, kirjutas:

Pagasiruumis küll, aga valdavalt tuleb selle eest maksta. Samadel tingimustel nagu saadaks kellelegi pakki bussiga.
Money. Success. Power.

haribo

Keep going!

• liige

Vaata postitustGerry, 20 jaanuar 2014 - 13:47, kirjutas:

Kui kott oli all pagasiruumis siis vastutab selle eest bussifirma.

source; Õel varastati eelmine kevad bussi pagasiruumist reisikohver, bussifirma plekkis kinni 250€.

Tsitaat

Maanteeamet: vedaja vastutab

Maanteeameti ühistranspordiosakonna nõunik Mika Männik ütles, et lähtuvalt valdkonda reguleerivast määrusest on vedaja kohustatud vastutama sõitja pagasi säilimise eest juhul, kui see on paigutatud ühissõiduki pagasiruumi.

Lisaks: http://www.sebe.ee/s...siveotingimused

Siit tekib küsimus, et mille alusel nad maksavad su pagasi kadumise eeest? ütled, et kohvris oli läpakas, kuldehted jms..aga kes seda tõestab.

Vaata postitustKaisa, 20 jaanuar 2014 - 13:51, kirjutas:

Vaata postitustRalvo, 20 jaanuar 2014 - 13:49, kirjutas:

Pagasiruumis küll, aga valdavalt tuleb selle eest maksta. Samadel tingimustel nagu saadaks kellelegi pakki bussiga.

Nüüd on jah küsitakse selle nn turvalise pakihoiu eest mingit tasu (kadumise korral vastutab bussifirma)

aga noh, kõige õigem on küsida sebelt endalt, mis nad arvavad....ega enne ju teada ei saa

Gerry

saudi prints

• liige
  • Liitus:15 apr 2005

Vaata postitustharibo, 20 jaanuar 2014 - 14:03, kirjutas:

Nüüd on jah küsitakse selle nn turvalise pakihoiu eest mingit tasu (kadumise korral vastutab bussifirma)

Okei siis asjad muutunud vahepeal, õel oli lihtsalt nii, et kohe kui bussijaamas avastas et kadunud, fikseeris selle bussijuhiga, bussijaama töötajatega, ja politseiga. Ja siis sai ühendust võetud Mulgi Reisidega ja nad tahtsid listi asjadest mis seal olid koos väärtusega ja siis kompenseeriti.

Samas siin eelmise aasta lõpus sai iga nädal Tallinn-Viljandi vahet 2 korda eri firmadega sõidetud ja ei küsinud keegi mult spordikoti allapanemise eest raha.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
SEBE väidab oma lehel, et bussi SALONGIS veetava pagasi eest vastutab reisja ise. Esimest korda kuulen, et pagasiruumi eest tuleb midagi maksta. Ma sõidan pidevalt bussidega ja pole mitte kordagi elus näinud, et reisija, kes liigub punktis A, punkti B, peab midagi pagasi eest ekstra tasuma. Ka nende koduleht väidab, et reisijal on õigus pagasiruumis vedada kaks ühikut pagasit, millel on kindlad maksimaalsed mõõtmed.

Olen välja toonud teatud punktid SEBE kodulehelt. Vaata - http://www.sebe.ee/s...siveotingimused

EB vastutus pagasi eest algab hetkest, kui bussijuht on reisijalt pagasi ja eripagasi pagasiruumis vedamiseks vastu võtnud ja lõpeb hetkega, kui bussijuht on selle reisijale väljastanud.
9.22. EB ei vastuta pagasiruumi võetud pagasi eest, mis sisaldab p-des 9.12. ja 9.13. loetletud esemeid.

9.12. Bussi pagasiruumis ei ole lubatud vedada pagasit, mis sisaldab hinnalisi elektroonikaseadmeid (sülearvuti, fotoaparaat, mobiiltelefon vms), münte, väärtpabereid, kulda, hõbedat, juveele, kunstiteoseid või muid väärtasju. Reisija on kohustatud võtma sellise pagasi käsipagasina bussi salongi.

9.23. Bussijuhi poolt bussi pagasiruumis vedamiseks vastu võetud pagasi või eripagasi kahjustumisest või pagasiruumist kaotsiminekust tekkinud kahju korral hüvitab EB kuni 160 eurot reisija poolt esitatud ostutšekkide või muude, vedamiseks vastu võetud esemete väärtust piisaval määral tõendavate dokumentide alusel. Seda summat ületavate või piisavalt tõendamata nõuete puhul jätab EB endale õiguse kahjuhüvitamisest keelduda.

Ma ei tea, millal sa pagasi kadumisest teatasid, aga see tuleks fikseerida võimalikult kiiresti, parim aeg on bussijuhi juuresolekul peale reisi lõppu, kui ilmes, et pagas on kadunud. Kui sa tegid seda mingil põhjusel hiljem, siis võivad alati tekkida viivituse osas teatud kahtlused. Sentimentaalse väärtusega esemete väärtust on praktiliselt võimatu rahas kirjendada, kuna see ei kajastu üldjuhul kunagi otseselt reaalses summas. Loodan, et minu punktidest oli mõningast abi.
Bend if you must, but never brake!

haribo

Keep going!

• liige

Vaata postitustGerry, 20 jaanuar 2014 - 14:18, kirjutas:

Vaata postitustharibo, 20 jaanuar 2014 - 14:03, kirjutas:

Okei siis asjad muutunud vahepeal, õel oli lihtsalt nii, et kohe kui bussijaamas avastas et kadunud, fikseeris selle bussijuhiga, bussijaama töötajatega, ja politseiga. Ja siis sai ühendust võetud Mulgi Reisidega ja nad tahtsid listi asjadest mis seal olid koos väärtusega ja siis kompenseeriti.

Samas siin eelmise aasta lõpus sai iga nädal Tallinn-Viljandi vahet 2 korda eri firmadega sõidetud ja ei küsinud keegi mult spordikoti allapanemise eest raha.

allapanek on tasuta, aga sebel juba kindlalt on see, et kui maksad lisa, siis pannakse see eraldi pagasiruumi, millele pääseb ligi vaid bussijuht võtmega ja see pagasihoid asub bussitagaotsas vms.

ning kadumisest peab kindlalt kohe teada andma ja ära fikseerima, hiljem enam lootust pole

VIKTORIA PÜSSIGA

Liige

• liige
  • Liitus:05 veebr 2013
Kas on kuidagi võimalik telefoni netiga (elisa) jõuda EMTA blokeeritud lehtedele? ehk siis mida ma peaksin tegema, et neid lehti saaks külastada.

haribo

Keep going!

• liige
Tallinna bussijaama juures kohe mõni lemmiklooma pood on? Kust loomi osta saab(täpsemalt hamstrit)

Ralvo

Mister Raivo

• liige
Pagasi kadumisest täitsin koheselt bussis olevat blanketti ning täna kirjutasin avalduse politseisse. Asju üle lappades selgus, et kahju on tekkinud ~490€ väärtuses.. Vaatame, mis edasi saab.

Posted Image

Posted Image Like Raivo

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustVIKTORIA PÜSSIGA, 20 jaanuar 2014 - 18:21, kirjutas:

Kas on kuidagi võimalik telefoni netiga (elisa) jõuda EMTA blokeeritud lehtedele? ehk siis mida ma peaksin tegema, et neid lehti saaks külastada.

Sikuta endale alla mõni VPN app, enamik parimaid on tasulised, aga näiteks "5 VPN" või "Wifi Buddy Beta" on tasuta appide kohta täitsa asjalikud ja enamikel juhtudel töötavad hästi.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Bob Wobble

Liige

• liige
  • Liitus:01 aug 2008
Kust see "mutti auku" alguse sai?

gringo

Liige

• liige
  • Liitus:16 sept 2004

Vaata postitustBob Wobble, 20 jaanuar 2014 - 22:39, kirjutas:

Vaata postitustSoldieR, 15 jaanuar 2014 - 20:11, kirjutas:

pereelu on ikka jube raske käisime täna naisega poes,mul pole kahju osta talle mis ta soovib,ostsime süüa,juua ja 20 eur läks nagu mutti auku,pole hullu,vähemalt tema teeb süüa

tinychat.com/tutvus saab vaadata kuidas teeb

metsavaras

Teravaim kriit pliiatsis

• REPTIIL
  • Liitus:20 veebr 2005

Vaata postitustBob Wobble, 20 jaanuar 2014 - 22:39, kirjutas:

Reino käis vist esimest korda euroajastul poes toitu ostmas.
ning arve tuli 20€ ja see ei kulunud alkole. Seega 20€ kadus kui mutti auku

-soovid oma reklaami siia?-

Siim

Liige

• liige
  • Liitus:05 mai 2007
Kus seal Swedbanki-s (netis) saaks orgunnida omale pangakaarti, mille kujunduse ma valiksin/koostaksin ise? Igapäevapaganduse alt otsisin küll tükk aega, kuskil nagu seda "koosta ise" tüüpi nupukest ei olnud :D
http://i.imgur.com/imNhboK.jpg
mulle hakkas too idee ikka meeldima.

31 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 31 külalist, 0 anonüümset kasutajat