Elu on sugulisel teel leviv haigus, mis lõpeb tingimata surmaga.
liige
Liitus:24 aug 2006
Sugu:mees
Crappy., 28 jaan 2009, 16:50, kirjutas:
Täis idioot oled ju ?
Tra, kui inimene on kiilakas, ega see fucking seda ei tähenda et ta Tšernobõlis käis.
Nendel kellel selline pea on lihtsalt ei kasvagi juukseid juurde. Palun loe reegleid. Vaenu õhutavad postid pole lubatud. Lisaks sellele püüa ikka õigeid poste tsiteerida. ~kanakukk.
Sa vist ei oska lugeda, ma ütlesin mis mu tuttav mulle ütles, tunneb Rauda mby isikliklikult..see on lihtsalt üks teooria, mitte mingi kindel fakt, nii et stfu ja õpi lugema..
Tra, kui inimene on kiilakas, ega see fucking seda ei tähenda et ta Tšernobõlis käis.
Nendel kellel selline pea on lihtsalt ei kasvagi juukseid juurde. Palun loe reegleid. Vaenu õhutavad postid pole lubatud. Lisaks sellele püüa ikka õigeid poste tsiteerida. ~kanakukk.
miks sa arvad et tal juukseid juurde ei kasva kui ta kiilas on? mõni võib nii kiilaks ka ajada, et paistab samasuguse peaga välja..
aga nõustun martiniga, täitsa reaalne teooria, kuid ei usu eriti
Viimased uudised Tšernobõli teemal (inglise keeles):
Touring Chernobyl’s ghostly remnants
Maailma Tervishoiu Organisatsioon räägib, et Tšernobõli lähedal asuvad alad on ohutud turistidele külastamiseks ja et paljud firmad on hakanud sinna reise korraldama.
V. Shandra: The crisis will not affect the work of the Ministry of Emergency Situations in the elimination of the consequences of the Chernobyl disaster
Jutt on sarkofaagist, mis pidavat veel vastu pidama 2012. aastani, kuid läbirääkimised tuleviku plaanide kohta juba käivad.
Samuti leidsin suuremal hulgal Tšernobõliga seotud filme Amazon.com-st, kuid Eestis pole kuskil näinud selliseid. Keeig äkki teab, kus müüakse mõnda dokfilmi Tšernobõlist? - Tahaks mõne uue dokfilmi YouTube üles lasta.
See, et Tšernobõli ümbrus on ohutu on ju suhteliselt ammu teada.. tšernobõli reisiblogid tekkisid juba selle sajandi alguses ju.. seal on küll jah teatud ohtusnõuded, a'la sambla/rohu peale ei tohiks astuda ja majades käies peab olema väga ettevaatlik, kuna seal võib radiatsioonitaskuid olla jms. Aga üldiselt on asfaldil püsides ja rohust/metallist eemale hoides seal vägagi ohutu käia..
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Lihtsalt super, kui huvitav see teema endiselt on. Nüüd tellisin endale fotoraamatu "Tšernobõl. Reporteri pihtimused". Plaanis veel tellida DVD-sid/raamatuid.
Tuli jälle huvi tagasi seoses Tšernobõliga ja leidsin ühe huvitava teate viimase aja sündmuste kohta seoses Tšernobõli reaktori sarkofaagiga:
Nimelt sarkofaag on väga halvas seoses - augud igal pool jne. Selle ehitamine on jäänud juba üle 10 aasta hiljaks, kuid see pole veel kõige hullem selle asja juures - on tõestatud, et kui Tšernobõli läheduses peaks tulema maavärin 6 või enam ühikut Richteri skaala järgi, siis kukub sarkofaag lihtsalt kokku ja siis on katastroof võib-olla isegi hullem, kui see oli 1986. aastal. Ja mis kõige õõvastavam kogu loo juures on, on see, et kord sajandas pidavat seal piirkonnas selliseid maavärinad üle käima, nii et me pole veel üldsegi pääsenud sellest Tšernobõlist.
Leidsin ka veel täispikkasid dokfilme ja muid huvitavaid videosid Google Video-st:
Eespool räägiti et misjuhtuks kui pomm visataks sinna sarkofaagi peale, aga kas mitte pole nii, et see kiirgus tõuseb otse kosmosesse sealt?
//Ah nvm tra, see on ''tolmuna'' ju seal
Siis oleks katastroof missugune...
Nagu teate, siis see sarkofaag hakkab vaikselt lagunema ja oleks vaja hädasti uut ehitama hakata, kuid majanduslanguse tõttu venib see veel kindlasti oma kümmekond aastat edasi.
Kes veel ei tea, siis ma olen YouTube üsna ammu üleslaadinud huvitavaid Tšernobõliga seonduvaid dokumentaalfilme:
liige
*1nsan3*, 30 mai 2009, 10:51, kirjutas:
Siis oleks katastroof missugune...
Nagu teate, siis see sarkofaag hakkab vaikselt lagunema ja oleks vaja hädasti uut ehitama hakata, kuid majanduslanguse tõttu venib see veel kindlasti oma kümmekond aastat edasi.
Kes veel ei tea, siis ma olen YouTube üsna ammu üleslaadinud huvitavaid Tšernobõliga seonduvaid dokumentaalfilme:
Njaa, aga sa tead seda asja rohkem, ütle, mis kujul see kiiritus seal all on? Niisama gaasina(vist vale on öelda gaas, aga said aru vast) või ta on tolmuna? Sest kas mitte see ''gaas'' pole gammakiirgus? Ja see ei tohiks ju tuultega levida, peks otse õhku tõusma.
Vb failisn ka nüüd Igatahes see oli tuttava küsimus msnis.
Njaa, aga sa tead seda asja rohkem, ütle, mis kujul see kiiritus seal all on? Niisama gaasina(vist vale on öelda gaas, aga said aru vast) või ta on tolmuna? Sest kas mitte see ''gaas'' pole gammakiirgus? Ja see ei tohiks ju tuultega levida, peks otse õhku tõusma.
Vb failisn ka nüüd Igatahes see oli tuttava küsimus msnis.
Nii palju kui ma dokfilmist tean, siis see levib tuulega väga kiiresti. Sellepärast see pilvede kaudu üle Euroopa leviski. Ta on rohkem selline "tolm" tõesti, mida inimsilm ei erista - nähtamatu, lõhnatu, maitsetu, kuid tappev.
liige
A muidu ühes dokis ju ütles mingi vend. ''I could taste this metallic taste on my tongue'' Et see kui tunned sellist metallset maitset suus, pidavat tähendama et oled saand liiga suure doosi kiirgust. Maitse on vb sarnane kui paned mobiiliaku need klemmid endale vastukeelt
// A muidu ma ise ei tõstaks iialgi jalga tsernosse, olgu ta nii safe kui tahes teistesõnul.
http://et.wikipedia....ki/Gammakiirgus
see mis seal igalpool tšernos on, on kiirgus. ta ei ole gaasiline ei midagi. sealne tolm on ohtlik kuna seda on kiiritatud...
liige
Ajaa, kusjuures radioaktiivsus pidavat ajama masinaid ka hulluks, seal kasutati neid roboteid (inimene ei saand lähedale minna, sest seal oli liiga kõrge radioaktiivsuse tase) Ja need masinad olevat seal ise omasuva järgi sõitma hakand, ja ei fungand enam pärast.