ksenoon, 12 mai 2008, 23:36, kirjutas:
Kuidas need betoonmüürid nii kiirelt valmis tehti
Kõik abielus mehed saadeti tervest valgevenest sinna - seal pidi mingi kümnetes tuhandetes inimesi olema. Kodukandiski on selliseid tüüpe, kes valmistasid seda betoonmüüri vms, said päris hullud tervisekahjustused (kusjuures üks nendest on praegult suremisohus ja on alkohoolik).
Miks just abielus mehi? Abiellumata mehi sinna ei lastud sellepärast, et nad oleks selle radiaktsiooni tõttu võinud lastest ilma jääda. Seetõttu ei saadetud mu isagi sinna, tal vedas.
KAUNTER (Huvitav, ega see uraan ei ole ennast 20 aastaga põhjaveeni jõudnud sulatada? Sest et temperatuur on seal ikka korralik.)
Olen käinud sellele radiaktsioonialale suht lähedal - valgevenes, ühes külas, kus mu isa üles kasvas. Seal on kohalikust 100 st elanikust alles vaid 20.. Põhjavesi on reostunud, seda ei tohi seal piirkonnas juua. Temperatuur on seal korralik, jah. Tõesti, põhjavett ei tohi juua ja iga kuu toodakse sinna kanti tellimusel (raha eest) see mingi 20 000 liitrine auto. Inimesed muidugi elavad seal siiani
*Insan3* (Mul vanemad mäletavad, et hoopiski mitu kuud hiljem avaldati see, sest jaapanlaste imemasinad hakkasid vilkuma, et midagi on mäda. Ja ega siis enam polnudki midagi varjata - tuli kõik ära rääkida, mis taheti tegelikult kinni mätsida NSVL poolt. Ilm oli tõesti väga kuum - seda mäletavad kõik väga selgelt (kolme sugulasega rääkisin sellel teemal).
Aga oleks tore, kui teisedki räägiks oma vanematega või vanavanematega, et saaks rohkem huvitavat infot tolle päeva kohta. rolleyes.gif)
Võibolla mujal maailmas avaldati see mitu kuud hiljem, aga kui katastroofi lähedal ei oleks seda koheselt teavitatud, siis oleks see viinud suurima katastroofini siin ilmas. Inimesed oleks selles radiatsioonis elanud ja enamus lihtsalt kärvanud. Mainiksin ära, et Eestisse ja Soome jõudis see radiaktsioon samuti.
25 aasta pärast võib selles alas radiaktsioon kaduda. 25 aastat umbes on möödas ja need pluutonid ja mingid muud imeväikesed osakesed lähevad üksteisest siiamaani lahku, et jah.. mingi 25 aasta pärast peaksid nad olema üksteisest eraldatud ja võibolla on taas võimalik elada, kuid betooni peal ei saa oma maad harida?
Muutis kanepipoiss, 13 mai 2008 - 08:01.