Rainer., 09 oktoober 2011 - 21:51, kirjutas:
Soovitage mingit mõistlikku inglise keelset lugemist ? Mis arendaks keelt ja samas oleks nagu huvitav lugemine ka.
Inglise keeles on väga palju spetsiifilist nonfictioni, mis mõjub, vähemalt mulle, väga väga sügavalt. Mõtle mingi teema, mis sind huvitab ning otsi, mis kirjandust selle kohta soovitatakse. Selles suhtes, et eesti keeles on nii vähe kirjandust, et teemad üldiselt jäävad pealiskaudseks, kui tegemist on nonfictioniga. Mulle näiteks meeldib aeg-ajalt sarimõrvarite kohta lugeda, viimati lugesin The Night Stalkerit, kus 100 esimest lk suhteliselt detailselt kirjeldati, kuidas tüüp 13 inimest ära tappis, nende kodudesse öösel murdis, vägistas jne.
Ise tellin siit
http://www.bookdepository.co.uk/, head hinnad, postikuluta ning peaaegu kõike leiab, mida hing raamatutest ihaldada võiks.
Ses suhtes, et ma ise pole inglise keelega üldse kodus ja teatud teemad lähevad raamatutena väga kergelt, et lihtsalt, kui sind näiteks mingi akadeemiline valdkond huvitab, a la keemia vms, siis on rohkem spetsiifilist sõnavara ning siis pole ka mõtet eriti vist lugeda neid, kui keelega harjumiseks vajad lugemist, aga enamus true crime jne, on isegi sõnaraamatuta täiesti loetav, kui sul erilist inglise keele oskust pole. Ma ütlen ausalt, et mul pole tutvusringkonnas ühtegi inimest, kes minust halvemini inglise keelt valdaks ja mu praegune soovitus sobib endale küll ideaalselt.